Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Oltronix B60-1T

Postări Recomandate

Pana apare (sper la sfarsitul acestei saptamanai sursa Rohde&schwarz NGG30) o sa va prezint alta sursa un Oltronix.

Si pentruca de fiecare data cand am prezentat aici vreo sursa am fost contactat sa pun poze cu cat mai multe detalii asa am incercat sa fac acum.Sper ca nu deranjez cu aceste subiecte.Mie personal mi-ar placea sa vad cum sunt facuite diferite surse profesionale.

Si pentruca nu merg mai multe poze vpoi posta in doua mesaje.

Pana apare (sper la sfarsitul acestei saptamanai sursa Rohde&schwarz NGG30) o sa va prezint alta sursa un Oltronix.

Si pentruca de fiecare data cand am prezentat aici vreo sursa am fost contactat sa pun poze cu cat mai multe detalii asa am incercat sa fac acum.Sper ca nu deranjez cu aceste subiecte.Mie personal mi-ar placea sa vad cum sunt facuite diferite surse profesionale.

Si pentruca nu merg mai multe poze vpoi posta in doua mesaje.

Si partea a doua.Am si schema dar se gaseste pe net si e peste 3Mb si nu merge atasata aici.

De spus ca si asta am probat-o in sarcina la 2A(14V) si merge fara probleme.

post-197538-0-14639700-1508742511_thumb.png

post-197538-0-54833000-1508742517_thumb.png

post-197538-0-25020400-1508742523_thumb.png

post-197538-0-75780500-1508742539_thumb.png

post-197538-0-43707100-1508742546_thumb.png

post-197538-0-74937600-1508742552_thumb.png

post-197538-0-07349000-1508742678_thumb.png

post-197538-0-97230300-1508742683_thumb.png

post-197538-0-26097800-1508742692_thumb.png

post-197538-0-65252900-1508742701_thumb.png

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Salutari d-le Dan!

Imi cer scuze ca intervin , frumoase poze dar...mici!...daca dam click pe ele tot mici raman...daca le salvam tot mici raman...plus ca au si peste 150kb fiecare...

Va propun o solutie mai buna:

-acest program

...puteti avea pozele in orice folder dar va miscati mai repede cu ele puse pe desktop....

....click pe 'open files' si alegeti poza:

...dupa cum vedeti are 3,38Mb...

alegeti din partea inferioara regimul de compresie...standard,custom,etc si click pe 'optimize files'...

si apare asa:

dupa cum vedeti s-a redus la 60kb....

...iar poza redusa este asta:

post-228380-0-56020300-1508754179_thumb.jpg

...dar, cand dati click pe ea, apare mare,aproape cat ecranul monitorului...se vad toate amanuntele...

Cu scuze inca o data ca am intervenit in topicul dvs!

Daca va convine metoda si dupa ce va famliarizati cu ea, va rog sa stergeti dvs acest post ,total off-topic!...spor!

Editat de flomar60
Link spre comentariu

Tot offtopic

Și de ce ar fi necesară această complicație când redimensionarea oricărei imagini se poate face foarte simplu direct în Paint (utilitar ce vine default sub Windows)

77jwGDf.png

dar, și mai simplu, nu mai e necesară niciun fel de redimensionare, ci se creează un cont pe imgur, se transfera imaginile respective direct prin tragere (drag and drop)

S2E1YwV.png

iar, pentru postarea pe forum, se dă click pe imaginea urcată pe imgur și se procedează ca mai jos

x5X8EKW.png

postându-se direct link-ul copiat.

LE

Această ultimă metodă are și avantajul că se poate vedea imaginea la rezoluția originala doar dând click pe imaginea ce apare pe pagina de forum.

LLE

Imaginile din aceasta postare sunt urcate prin aceasta metodă (imgur)

Editat de Real Minitehnicus
Link spre comentariu

Sursa Dlui Dan, B60-1T, a fost produsa in anii 70 de firma elvetiana Oltronix, sper sa nu ma insel, are carcasa facuta din profile de aluminiu eloxat albastru si arata asa:

Ol1.jpg
Ol2.jpg
Ol3.jpg
Ol4.jpg
Ol5.jpg
Ol6.jpg

Imi pare rau, nu am poze de inalta rezolutie, cu interiorul acestei surse, desi mi-as dori, dupa mine, intreg ansamblul, radiator + carcasa, reprezinta o metoda buna de racire.

Link spre comentariu

.... firma elvetiana Oltronix, ....

Firma desfiintata nu are nici o legatura cu Oltronix-ul in discutie.

Firma Oltronix inca este activa in Olanda

http://www.oltronix.nl/en/about-us

si s-a infiintat in 1964.

Totusi intr-un articol din 1959 dintr-o revista suedeza, apare firma Oltronix ( Oltronix AB; Vällingby) asa cum apare de altfel mentionata si pe Radiomuseum.org

http://runeberg.org/elteknik/1959/0040.html

Dar cele doua este clar ca au avut ceva in comun, precum vedem si pe prospectul de mai jos, unde sunt mentionate ambele.

http://www.aef.se/Instrumentmuseum/Instrumentportal_ny/Dokument/Enstaka/D400-007D_Likriktare_6272.pdf

Interesant si in acelasi timp foarte urat, este ca pe pagina olandeza nu se spune absolut nimic despre firma suedeza.

Ce se pare ca este clar, Oltronix Suedia are O-ul gol, pe cand Oltronix Olanda are cele trei linii in O. Poate fi o stilizare a literei N de la Nederlande.

Oricum ar fi toate aceste aparate vechi ma incanta cand ma uit la ele.

Spor

Link spre comentariu

Pai nu au ceva etichete de pe care se poate vedea tara de fabricatie?

Daca nu, chiar ar fi interesant de vazut, daca exista diferente.

In mod normal nu ar trebui sa fie, avand in vedere ca la vremea respectiva, cele doua firme lucrau impreuna.

Eu, pt ca am devenit chiar curios de aceasta problema, am scris firmei olandeze, intrebandu-i daca au avut vreo legatura cu Oltronix Suedia.

Sa vedem daca si ce raspund.

Editat de radusa
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări