Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schimbare acumulatori masina gaurit

bloower

Postări Recomandate

Nu exista "recomandare".

Selectarea de face conform DS, alegi ce iti acopera parametrii de exploatre, pe care ii masori. Daca toate vaorile sunt acoperitoare, asta se refera in special la capacitatea necesara si la curentul maxim suportat, atunci poti alege linistit varianta cea mai ieftina, daca le iei de la un magazin de incredere ca cel din Polonia.

Vezi ca poti gasi ieftini si cu capacitate mare, dar si cu curent ,maxim mare, insa ca sa lea aiba simultan pe ambele nu o vor face decat variantele scumpe.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator diabolik2s

alut am urmatoarea intrebare

am o autofiletanta dewalt 12 v cu 2 baterii 12v cu 3a. si 12v cu 2.6a. bateria de 2.6a e pe duca numai tine current.dupa ce o incarca la maxim are tensiunea aprox 13.9v iar cand e moarta aprope 9v.M-am apucat sa "mesteresc" sa schimb celulele de nimh cu litiu.A luat 3 acumulatori 18650 de la o baterie de laptop buna 11.1v cu 2.8a l-am inseriat am legat la ele o Placă de Protecție la Supracurent, Supraîncărcare și Supradescărcare pt. Acumulatori LiPo și Li-ion cu 3 Celule. S-a incarcat pana la 12.4v si nu stiu daca imi sunt de ajuns .

As vrea sa m-ai adaug inca un acumulator 18650 si sa schimb placa de protectie pt 4 acumulatori(sa am 16.8v).Risc sa ard motorul?si daca stie cineva pana la ce tensiunea maxima poate functiona un motor de 12v dewalt.(sper ca am fost destul de explicit)

Multumesc mult

Link spre comentariu

Ce acumulatori imi recomandati?

Sub C?

4/5 Sub C?

10 C?

15 C?

SubC sau SC respectiv 4/5Sub C sau 4/5SC sunt gabarite de acumulatori ( normal cu NiCd, uneori NiMH ) .

10C și 15C cred că se referă la altceva . Deci am senzația că ai amestecat mere cu marmeladă ....

Link spre comentariu
Vizitator Seven77

Ar trebui peste 10C, dar cum zice Dxxx, nu exista recomandare. Sfatul meu e sa ia un acumulator echivalent, sunt pe anunturi accu pentru autoinfiletante. Cu putin noroc gaseste modelul respectiv. Accu LiIon din autofiletante sunt imperecheati, au rezistenta interna identica si nu necesita balansare. Iar cei din laptop nu sunt high discharge, ei lucrand cu 1...1.5C maxim. Ce consum are un laptop si cat tine pe baterie la maxim?

@diabolik2s Daca mai pui un element pe langa aia 3, risti sa arzi placa electronica de incarcare balansare, care suporta in medie 20-30A, depinde de model. Apoi deteriorezi accu ireversibil si in final se arde si motorul.

Editat de Seven77
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator diabolik2s

SALUT  AM URMATOARE INTREBARE :

AM 4 ACUMULATORI DE LAPTOP 18650 LEGATI IN SERIE LA CARE AM LEGAT UN MODUL  Modul protectie la incarcare 4S baterii Li-Ion 30A .4*4.2V=16.8 V  il pot alimenta cu un incarcator de laptop de 19 v cu 3a ?  afecteaza cu ceva acumulatori si modulul? multumesc

modul-protectie-la-incarcare-4s-baterii-li-ion-30a.jpg

Link spre comentariu

Modulul acesta nu face altceva decit sa decupleze acumulatorii cind tensiunea la borne atinge valoarea nominala.

Incarcarea este facuta INTEGRAL de catre alimemtator. Poti utiliza acel incarcator doar daca permite functionarea in regim de curent constant (nu toate permit ci se opresc la depasirea curentului)iar incarcarea se va face la un curent egal cu valoarea la care este limitat curentul. In cazul tau 3A specificatia de curent deci limitarea de curent este pe undeva pe la 3.2-3.5A, curent mult prea mare pt acumulatori, acumulatorii se vor tereriora foarte rapid.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări