bloower Postat Octombrie 20, 2017 Partajează Postat Octombrie 20, 2017 Buna. Am o masina pe baterie de 18V si as dori in locuirea acumulatorilor care sunt din nichel cu unii din litium. Cum sa procedez? Trebuie modificat si incarcatorul? Link spre comentariu
bloower Postat Octombrie 20, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 20, 2017 Ok. Imi poate da cineva un link cu un filmulet sau niste poze , ceva? Multumesc. Link spre comentariu
puriu Postat Octombrie 20, 2017 Partajează Postat Octombrie 20, 2017 Bateria de 18 V are elemente Ni-Cd de 2 Ah pentru ca acestia pot furniza curentul maxim necesar de 20 A. Cand bateria originala slabeste, trebuie identificate elementele defecte si inlocuite cu elemente bune din alte baterii "obosite". Daca se pot procura acumulatori mici cu litiu, capabili de curent foarte mare, este OK. Eu n-am intalnit. 1 Link spre comentariu
bloower Postat Octombrie 20, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 20, 2017 Bateria de 18 V are elemente Ni-Cd de 2 Ah pentru ca acestia pot furniza curentul maxim necesar de 20 A. Cand bateria originala slabeste, trebuie identificate elementele defecte si inlocuite cu elemente bune din alte baterii "obosite". Daca se pot procura acumulatori mici cu litiu, capabili de curent foarte mare, este OK. Eu n-am intalnit. Pai exista de 2000mAh, 3000mAh etc nu sunt ok? Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 20, 2017 Partajează Postat Octombrie 20, 2017 Simpla înlocuire a unor elemenți Ni-Cd cu alți elemenți Li-Ion nu rezolvă problema încărcării, care este foarte pretențioasă în cazul celor din urmă. Ai nevoie de un încărcător care să furnizeze o tensiune care să nu permită depășirea a 4,1V per element, să facă egalizarea tensiunilor pe elemenți (opțional) și să decupleze automat la atingerea tensiunii finale. Asta e cel mai greu de rezolvat.. Link spre comentariu
bloower Postat Octombrie 20, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 20, 2017 Incarcatorul are ceva protectie dar nu stiu daca pentru tensiune, stiu doar ca decupleaza cand este incarcata bateria. Poate imi explica cineva eu nu ma prea pricep la componente electronice. Acesti acumulatori cica au protectie incorporata. Sunt ok? https://teamdeals.ro/acumulator-ultrafire-18650-5200-mah-3-7v-li-ion-reincarcabil-protectie-pcb-pt-celule-laptop-bormasina-lanterna-laser-led-c53-la-9-ron-in-loc-de-23-ron/p Aceasta placa este buna ca protectie la incarcare? https://www.okazii.ro/5v-1a-18650-tp4056-lithium-battery-charger-with-protection-1a-li-ion-fs01109-a189393735 Link spre comentariu
Relav Postat Octombrie 20, 2017 Partajează Postat Octombrie 20, 2017 (editat) Acumulatori aia sunt de foarte proasta calitate .iar acel modul de incarcare nu este bun pentru tine (si mai are si un pret exorbitant). Uite aici pret pentru acest modul https://www.ebay.com/itm/5PCS-5V-Micro-USB-1A-18650-Lithium-Battery-Charging-Board-Charger-Module-/400665524431? Tie iti trebuie un modul de incarcare si protectie pentru 5 celule li-ion inseriate ca cel din link-ul urmator: https://www.ebay.com/itm/5S-15A-Lithium-Battery-21V-18V-Protection-PCB-Board-Li-ion-Battery-Cell-amp-Wires-/162509868208?rsta=en_RO(en_AE)&cnac=RO&mail=sys&e=op&unp_tpcid=email-receipt-auction-payment&ppid=PPX000608&calf=34d290671dcf3&calc=34d290671dcf3&pgrp=main:email&unptid=dfc3d01c-4055-11e7-9252-441ea14dee48&mchn=em&t=&s=ci&page=main:email&cal=34d290671dcf3&cust= Asta este la 15A (spun chinezii), poate ca unu la 20 A ar fi mai OK. Editat Octombrie 20, 2017 de Relav Link spre comentariu
bloower Postat Octombrie 20, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 20, 2017 (editat) Mda...multumesc dar nu am cum sa comand eu de pe ebay si in plus ma costa transportul banuiesc ceva..La noi nu gasesc asa ceva? Ce baterii de litium imi recomandati? Cu acest modul pot sa incarc si cu incarcatorul original? Aici e mai ieftin: https://www.olx.ro/oferta/modul-tp4056led-verde-1a-micro-usb-incarcator-acumulatori-li-ion-ID9wz61.html#3ae5088655 Sau acesta: https://www.olx.ro/oferta/modul-protectie-la-incarcare-2s-baterii-li-ion-3-7v-10a-ID5QnYg.html Editat Octombrie 20, 2017 de bloower Link spre comentariu
Relav Postat Octombrie 20, 2017 Partajează Postat Octombrie 20, 2017 Daca folosesti acest modul poti folosi incarcatorul original daca el scoate 20,7 V maxim 21 V (in gol, fara sarcina). Poate ca si in suportul in care pui bateria la incarcat mai trebuie sa faci mici modificari. Din China poti primi produse fara ca transportul sa te coste ceva. Mai vorbeste cu prieteni tai si vezi care se stie cu comenzile din China. Acumulatori gasesti (daca mergi in piata de vechituri din Oradea) in baterii de laptop. Te uiti si tu care par a nu fi foarte vechi (dupa aspect). Dar daca nu te sti putin la electronica nu ai sanse sa rezolvi problema. Nu-i chiar simpla si este si periculoasa. Un acumulator bun si incarcat daca-l pui in scurt poate sa ia foc si chiar sa explodeze. Link spre comentariu
bloower Postat Octombrie 20, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 20, 2017 Am ceva habar, amator ma exact spre mediu, am gasit si acel modul 5s la 50 lei + transport problema e ca imi trebuie doua caci am doua baterii la masina. La suportul de la incarcator nu vad ce modificari as putea face. Link spre comentariu
dem3ntor Postat Octombrie 20, 2017 Partajează Postat Octombrie 20, 2017 eu am fost in aceeasi situatie cu o bormasina la 12v. am folosit 2 grupuri a cate 3 axumulatori LiIon sin baterii de laptop. le incarc cu un alimentator reglabil reglat la 13v, printr-un bec de semnalozare. merge de mai bine de un an folosita ocazional. In conditiile acestea, se mai merita stresul cu incarcatoare sofisticate? Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 20, 2017 Partajează Postat Octombrie 20, 2017 Ocazional poți s-o încarci și fără control dedicat, dar dacă o folosești des, riști să distrugi acumulatorii, asta în cel mai bun caz. În celmai rău caz riști un incendiu sau explozia unui acumulator.De aceea se folosesc module de protecție la toți acumulatorii Li-Ion... Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 20, 2017 Partajează Postat Octombrie 20, 2017 Despre ce masina de gaurit e vorba? In conditiile acestea, se mai merita stresul cu incarcatoare sofisticate? Normal ca nu...doar ca in momentul cand vor crapa,n-o sa stii niciodata daca atat le-a fost sau au crapat din cauza incarcarilor cu bec serie,si de fapt trebuiau sa mai mearga mult si bine daca erau incarcati cum se cuvine. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Octombrie 20, 2017 Partajează Postat Octombrie 20, 2017 O problema la inlocuirea cu acumulatori Li incapsulati in 18650 sau este curentul mare cerut de motor. Acumulatori CdNi se comporta foarte bine din acest punct de vedere, cei cu Li nu, au curent de descarcare mai mic decit CdNi. Pe incercate dupa inlocuire un set de Li 18650 de 2Ah a tinut vreo 2 sau 3 descarcari, dupa aia pauza. 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum