Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Nano EF86 & EL86

RockDok

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...

L-am invatat niste obiceiuri RSX-11M, adicatelea "HELLO" si "byE". In afara de astea "UP", "doun" la actionarea vol+/-, "F1-F9" dupa apasarea Power ON mai mult de 2 secunde si trecerea la apasare succesiva de la o functie la alta. Ce vor face astea ramine de stabilit. Totusi de la F1 la F4 voi arata tensiunile citite de pe catozi si valorile trimise spre DAC pentru negativare, desigur hexa, sa incapa. La power off intra in stand by si DP-ul din dreapta jos clipeste. In power on DP-ul este tot timpul aprins dar la actionarea telecomenzii clipeste, sa stie omu' ca a primit comanda.

post-181480-0-25009600-1509903238_thumb.jpg

post-181480-0-27919100-1509903249_thumb.jpg

Link spre comentariu

Inceput promitator ca oricare proiect al colegului concitadin Doar cu finalizarea ne ramane dator...Oricum eu tin pumnii ca la un moment dat sa ne prezinti un proiect finalizat.Bafta.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

In poza este submeniul de afisare a starii lampilor, in acest caz stinga jos, cred ca primul simbol este suficient de sugestiv. Oricum data fiind limitarea afisajului nu am gasit alta varianta. Urmeaza tensiunea masurata in catod iar ultima valoare afisata reprezinta tensiunea de "negativare". Mai este mult de lucru pe soft dar sint suficient de multumuit incit sa-i comand o cutie. Trebuie sa gasesc undeva niste EF86 si EL86 noi. Daca stiti vre-o sursa va rog foarte mult sa-mi trimiteti un MP. Un pacalici de pe un site de r-amatori mi-a trimis niste coptaturi pe post de NOS-uri. Abia am gasit citeva acceptabile.

post-181480-0-95598300-1511106719_thumb.jpg

Link spre comentariu

Niste masuratori si incercarea de a le figura in graficul de functionare.

in viitor voi incerca sa inlocuiesc DAC-ul cu mcp41xxx, adica potentiometre controlate digital, flyback-uri controlate digital, ceea ce duce in mod logic la afisarea graficului de functionare pentru fiecare lampa pe PC. Am sa finisez si traductorii de curent cu senzor Hall 1324. Ceea ce da posibilitatea eliminarii rezistentelor din catod.

post-181480-0-19436700-1511593630_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Modific partea de inalta tensiune. Un trafo/redresare electronic pe IR2161 de unde se va ramifica intr-un modul reglabil digital pentru Ub ( 50-300V) si Ug2 ( 100-250V). Acum da 300V dar voi urca la 350V sa am de unde regla.

Cum dialogul intre Nano si PC l-am rezolvat va apare si un soft de diagnoza pentru fiecare lampa din lantul audio. Drept care in momentul in care ma strabate o indoiala despre starea lampilor, intra legatura cu USB-ul si-mi apar graficele pe monitor. Asta daca n-am incredere in autodiagnoza la startup.

post-181480-0-28633300-1515003037_thumb.jpg

post-181480-0-73577100-1515003448_thumb.jpg

Editat de RockDok
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări