mars01 Postat Octombrie 26, 2017 Partajează Postat Octombrie 26, 2017 (editat) Exista mai multe tipuri de mediere dar aceasta este una dintre ele, de care am amintit si eu in postul precedent. Prima citire ADC poate sa fie cu probleme si preventiv este bine sa se scape de ea. Editat Octombrie 26, 2017 de mars01 Link spre comentariu
catalin004 Postat Octombrie 26, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 26, 2017 Colegul meu de serviciu face citirea a 20 de baterii , cate 16 citiri pe fiecare baterie, si taie cate 4 citiri din fiecare inceput-sfarsit...adica mai ramane cu 8...treaba e ca le face prin comanda unor opto-fet-uri, care le comuta f rapid si din cauza aceasta probabi lca le taie si pe cele de la sfarsit...treaba trebuie sa fie foarte precisa, avem un AD converter pe 16 biti, care este legat de uC....si acel AD are doar cateva intrari de 16 biti si nu se pot citi toate 20 batt...si afisate in acelasi timp...trebuie cu 3 zecimale perfecte etc.... Link spre comentariu
catalin004 Postat Octombrie 27, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2017 Astazi m-am gandit la alt proiect....cum sa inversez turatia la un motor/ventilator....?Asa ca astept sugestii, daca se poate sau nu...deci ar trebui inversat + cu - ma refer software...nu hard Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat Octombrie 27, 2017 Partajează Postat Octombrie 27, 2017 Inversarea se face cu ajutorul unui H-bridge ( poti cauta pe google), sunt mai multe variante: cu iC dedicat cum ar fi L298N, cu 4 tranzistori / mosfeti sau cu 2 relee. Link spre comentariu
catalin004 Postat Octombrie 27, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2017 A...si PWM -ul este acelasi, numai ca se comnda o iesire probabil si schimba ceilalti 2 tranzistori...multumesc Link spre comentariu
mars01 Postat Octombrie 27, 2017 Partajează Postat Octombrie 27, 2017 Pentru schimbarea directiei dar si controlul vitezei se foloseste un modul ECCP configurat in modul full-bridge. Detalii aici. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum