spinach Postat Octombrie 20, 2017 Partajează Postat Octombrie 20, 2017 Sper sa ma puteti ajuta: Subul are caracteristicile: -driverul pe fata , tubul in jos, dedesubt , amplificatorul pe spate -volum intern , fara driver, tub , etc=24 litri -tubul diametru 60mm , lungime de 320mm ; posibilitate de tub 280-350 mm -amplificatorul in calsa D , max 180w sinus pe 4 omi ; cred ca merge si pe 8 omi De ce vreau sa il schimb ? la miscari ale membranei > +/- 8mm , incepe sa hirie pt ca bobina atinge ceva . Variante: a.sa pun driver de 12 inch [varianta asta ma atrage mai mult] b.sa pun driver de 10 inch Link spre comentariu
tomalex Postat Octombrie 20, 2017 Partajează Postat Octombrie 20, 2017 (editat) 12 inch in 24 litri si sa fie subwoofer? Unii pun 7 inci in 30 de litri... Esti sigur ca acea cursa a membranei e din cauza difuzorului? Daca ai doar o ''lada'' si nu o incinta acustica sunt mari sanse sa patesti la fel cu orice ai pune in ea Ce diametru are difuzorul actual si despre ce subwoofer este vorba?... intreb ''la misto'' nu ca ar fi important... La tub de 6 cm in diametru si lungimea aia o sa ai zgomote ale portului daca pui difuzor mare... sau poate il pui pe noptiera ca posibil sa nu incapa pe fetele cutiei, nu avem de unde sti daca nu comunici dimensiuni Si ca buget pentru difuzor? Ca avem si Scanspeak, Seas dar si Dibeisi sau Alien ca sugestie Editat Octombrie 20, 2017 de tomalex Link spre comentariu
spinach Postat Octombrie 21, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 21, 2017 Actual difuzor , este de 10 inch . Pe el nu scrie ce marca este , presupun ca este marca care este si subul . Subul este JBL ES150 Am scos afara , am masurat , la amplitudini mai mari , hirie . Am masurat amplificatorul si reda corect. Dimensiuni ? La exterior are 335x415x370 ; in interior activ am zis ca are 24 l De ce m-am gindit la 12 inch ? Stiu ca incinta este cam mica ; dar cele de 12 inch au frecventa de rezonanta mai mica si pote mai dreg un pic busuiocul . La prima vedere as putea monta de 12 inch , insa daca nu imi va place , nu mai pot reveni la 10 inch Buget ? Nu stiu inca ; poate gasesc SH . Important este cam ce ar fi necesar . Link spre comentariu
Shambala Postat Octombrie 21, 2017 Partajează Postat Octombrie 21, 2017 Inainte de a cumpara un dif. verifica cu un calculator de incinte si parametrii TS ce volum minim vrea, si la fel, ce dimensiuni pt BR (respectiv cat se potriveste in cutia detinuta). Altfel te trezesti cu un dif. - poate f bun, dar care nu va cobora nici la 75Hz pt ca vrea 50-70 sau chiar 90 litri. Link spre comentariu
spinach Postat Octombrie 21, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 21, 2017 Cu ce soft pot sa verific ? Link spre comentariu
Alphsoo Postat Octombrie 21, 2017 Partajează Postat Octombrie 21, 2017 winisd, bassbox... Link spre comentariu
adrian_pic Postat Octombrie 21, 2017 Partajează Postat Octombrie 21, 2017 (editat) Mie cutia ta mi-a iesit d 36,25litri (am pus grosime de 19mm la material si am scazut si portul de bass reflex). Cat despre un subwoofer in cutie foarte mica ai aici un exemplu: http://www.linkwitzlab.com/Pluto/subwoofer.htm Editat Octombrie 21, 2017 de adrian_pic Link spre comentariu
spinach Postat Octombrie 22, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 22, 2017 Cutia nu este chiar paralepipedica ; eu am dat dimensiunea mare , din fata . ;in spate este mai mica. ok; am inteles ; dar ce imi recomandati ; adica a.sa trec sau nu pe 12 inch b.ce magazin on-line imi recomandati Link spre comentariu
adrian_p68 Postat Octombrie 23, 2017 Partajează Postat Octombrie 23, 2017 Ca idee, pentru orientare, manualul service de la JBL E150P: http://users.atw.hu/bazsielektron/Hang%20Box/JBL%20E150P%20Service%20Manual.pdf Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 23, 2017 Partajează Postat Octombrie 23, 2017 Pune-i difuzorul original. Schema pare sa fie acordata dupa parametrii difuzorului. Link spre comentariu
spinach Postat Octombrie 26, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 26, 2017 Piesa este ES150p ; difera de E150P .Pai tocmai , difuzorul original deranjeaza. Am vazut ca este o invazie de difuzoare tip "Auto" ; ce parametri au ele diferiti ? Link spre comentariu
Shambala Postat Octombrie 26, 2017 Partajează Postat Octombrie 26, 2017 Putere electrica mare, spl mult mai mic, cursa lunga a membranei, impedanta mica. Link spre comentariu
spinach Postat Octombrie 26, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 26, 2017 Scanspeak, Seas , din cele indicate nu am gasit la prima vedere. Am fost in tirg la un magazin specific si am gasit Sal SPA3040 , Alien 0812-4 , Dibeisi PS1205 . La prima vedere mi-a placut Diebeisi , dar observ ca nu ii gasesc un pdf. ??? Ar mai fi de gasit JBL , Eminance , p-audio ... Deci , concret nu stiu ce sa caut ; Ar trebui o tinta pentru citiva parametri , stiu si eu , SPL, Fs Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 26, 2017 Partajează Postat Octombrie 26, 2017 (editat) La Alin și Diebeisi nu prea o sa găsești datasheet, poate și pt ca nu ai sa găsești 2 diferi sa măsoare identic..... Editat Octombrie 26, 2017 de sesebe Link spre comentariu
tomalex Postat Octombrie 26, 2017 Partajează Postat Octombrie 26, 2017 mai ai MONACOR SPH-250CTC sau MONACOR SPH-255 poate se potrivesc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum