Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schimbare driver la un subwoofer

spinach

Postări Recomandate

Sper sa ma puteti ajuta:

Subul are caracteristicile:

-driverul pe fata , tubul in jos, dedesubt , amplificatorul pe spate

-volum intern , fara driver, tub , etc=24 litri

-tubul diametru 60mm , lungime de 320mm ; posibilitate de tub 280-350 mm

-amplificatorul in calsa D , max 180w sinus pe 4 omi ; cred ca merge si pe 8 omi

De ce vreau sa il schimb ? la miscari ale membranei > +/- 8mm , incepe sa hirie pt ca bobina atinge ceva .

Variante:

a.sa pun driver de 12 inch [varianta asta ma atrage mai mult]

b.sa pun driver de 10 inch

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 60
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• spinach

21

• sesebe

17

• Shambala

10

• tomalex

3

Top autori în acest subiect

12 inch in 24 litri si sa fie subwoofer? Unii pun 7 inci in 30 de litri...

Esti sigur ca acea cursa a membranei e din cauza difuzorului? Daca ai doar o ''lada'' si nu o incinta acustica sunt mari sanse sa patesti la fel cu orice ai pune in ea

Ce diametru are difuzorul actual si despre ce subwoofer este vorba?... intreb ''la misto'' nu ca ar fi important...

La tub de 6 cm in diametru si lungimea aia o sa ai zgomote ale portului daca pui difuzor mare... sau poate il pui pe noptiera ca posibil sa nu incapa pe fetele cutiei, nu avem de unde sti daca nu comunici dimensiuni

Si ca buget pentru difuzor? Ca avem si Scanspeak, Seas dar si Dibeisi sau Alien ca sugestie

Editat de tomalex
Link spre comentariu

Actual difuzor , este de 10 inch .

Pe el nu scrie ce marca este , presupun ca este marca care este si subul . Subul este JBL ES150

Am scos afara , am masurat , la amplitudini mai mari , hirie .

Am masurat amplificatorul si reda corect.

Dimensiuni ? La exterior are 335x415x370 ; in interior activ am zis ca are 24 l

De ce m-am gindit la 12 inch ? Stiu ca incinta este cam mica ; dar cele de 12 inch au frecventa de rezonanta mai mica si pote mai dreg un pic busuiocul .

La prima vedere as putea monta de 12 inch , insa daca nu imi va place , nu mai pot reveni la 10 inch

Buget ? Nu stiu inca ; poate gasesc SH . Important este cam ce ar fi necesar .

Link spre comentariu

Inainte de a cumpara un dif. verifica cu un calculator de incinte si parametrii TS ce volum minim vrea, si la fel, ce dimensiuni pt BR (respectiv cat se potriveste in cutia detinuta).

Altfel te trezesti cu un dif. - poate f bun, dar care nu va cobora nici la 75Hz pt ca vrea 50-70 sau chiar 90 litri.

Link spre comentariu

Cutia nu este chiar paralepipedica ; eu am dat dimensiunea mare , din fata . ;in spate este mai mica.

ok; am inteles ; dar ce imi recomandati ; adica

a.sa trec sau nu pe 12 inch

b.ce magazin on-line imi recomandati

Link spre comentariu

Scanspeak, Seas , din cele indicate nu am gasit la prima vedere.

Am fost in tirg la un magazin specific si am gasit Sal SPA3040 , Alien 0812-4 , Dibeisi PS1205 . La prima vedere mi-a placut Diebeisi , dar observ ca nu ii gasesc un pdf. ???

Ar mai fi de gasit JBL , Eminance , p-audio ... Deci , concret nu stiu ce sa caut ; Ar trebui o tinta pentru citiva parametri , stiu si eu , SPL, Fs

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări