lorik199 Postat Septembrie 27, 2018 Partajează Postat Septembrie 27, 2018 Eu am un panou nepresurizat cu apă în tuburi montat anul asta si de aia intreb.Instructiunile lui sunt cam vagi, spune doar sa se golească bazinul și atât. Link spre comentariu
Barbu Paul Postat Septembrie 27, 2018 Partajează Postat Septembrie 27, 2018 La panourile nepresurizate apa este incalzita in tuburile vidate, la cele presurizate apa se incalzeste in colectorul in care sunt fixate tuburile deoarece tuburile pentru instalatiile presurizate au alta constructie (utilizeaza cea ce se numeste "heat pipe"), modul de golire a boilerului este in functie de pozitia de montaj a conexiuni de iesire (apa calda), la cele cu conexiune in partea de jos am explicat deja, la cele cu conexiune laterala golirea se realizeaza fie prin demontarea dopului de golire din partea inferioara a boilerului, sau daca este prevazut cu robinet prin deschiderea acestuia (boilerul nu poate fi golit prin simpla inchidere a robinetului de intrare apa rece si deschiderea unui robinet din circuitul de iesire apa calda deoarece apa calda este preluata din boiler de la un anumit nivel), tuburile nu se golesc. Cu stima Barbu Paul 1 Link spre comentariu
Fabian Marin Postat Aprilie 26, 2020 Partajează Postat Aprilie 26, 2020 Salut, am și eu un panou solar nepresurizat, știe cineva de ce nu încarcă apa? Menționez ca în primele zile s-a umplut dar după nu a mai vrut. Electrovalva este noua Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 26, 2020 Partajează Postat Aprilie 26, 2020 (editat) Acum 9 minute, Fabian Marin a spus: Salut, am și eu un panou solar nepresurizat, știe cineva de ce nu încarcă apa? Menționez ca în primele zile s-a umplut dar după nu a mai vrut. Electrovalva este noua Ai presiune în instalație, cât să urce apa până la el? Senzor OK? Editat Aprilie 26, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Fabian Marin Postat Aprilie 26, 2020 Partajează Postat Aprilie 26, 2020 Presiunea este buna și senzorul, dar ma gândesc ca nu cumva computerul sa fie de vina sau sonda Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 26, 2020 Partajează Postat Aprilie 26, 2020 Trebuie luat prin eliminare. Aș începe cu sonda de nivel/temperatură... Asta în ideea în care presiune este, valva e ok. Link spre comentariu
XAN77 Postat Mai 10, 2020 Partajează Postat Mai 10, 2020 Are cineva panou solar presurizat din cele fara boiler inclus in panou? Pentru ca tot va trebui sa iau un boiler termoelectric pentru viitoarea centrala pe lemne, ma gandeam sa iau unul cu 2 serpentine, din care una s-o leg la un panou solar. Are cineva asemenea instalatie? Link spre comentariu
yo7lhe Postat Mai 10, 2020 Partajează Postat Mai 10, 2020 Eu folosesc de 3 ani un asemenea sistem. Sa pui din prima antigel in circuitul panoului. Link spre comentariu
XAN77 Postat Mai 10, 2020 Partajează Postat Mai 10, 2020 Ce anume asigura protectia impotriva incingerii excesive? Cu ce tubulatura plecati de la panou, daca e cupru, ati folosit lipitura tare sau moale? Pentru comanda pompei ati folosit controler din comerț sau diy? Un link catre panoul ce-l aveti se poate? Eventual pe privat. Link spre comentariu
yo7lhe Postat Mai 10, 2020 Partajează Postat Mai 10, 2020 La mine totul e DIY. Tubulatura din Cu lipit, ca la calorifere. Teava de 18, ca la nevoie sa mai adaug fara probleme un panou. Boilerul are 100l dar din pacate nu are dubla serpentina, asa ca am facut un circuit de comutare pentru iarna pe bufferul centralei. Asa am posibilitatea ca atunci cand nu folosesc apa calda sa comut, primavara si toamna, panoul pe puffer si sa nu mai fac mereu focul noaptea. Automatica e facuta de mine. Nu-i mare lucru. Se poate cumpara, dar m-a relaxat sa o constriuesc. Protectia la supraincalzirea boilerului vara e mai neortodoxa. Pe teava de apa calda, la iesirea din boiler, am o electrovana care se deschide automat la 81 C si da apa calda la scurgere pana scade temperatura la 70C. Cat locuim aici nu a declansat. Am deocamdata un singur panou FPC II 0,2C/TL dar pentru 3 persoane, ocazional 4, ajunge. Link spre comentariu
XAN77 Postat Mai 16, 2020 Partajează Postat Mai 16, 2020 Ce fel este spațiul destinat pentru senzorul de temperatură pentru panou și ce senzor ați folosit ? Există în comerț sau ați improvizat ? Ce nivele maxime de temperatură vede acel senzor? Link spre comentariu
yo7lhe Postat Mai 16, 2020 Partajează Postat Mai 16, 2020 Panoul meu nu are un spatiu special destinat pt senzor. Dar are 2 tevi de iesire pt tur si 2 pentru retur, pentru a se cupla mai multe in paralel. Folosim o pereche iar la cealalta pereche trebuie puse dopuri. Asa ca la a doua teava de tur(din partea de sus a panoului ) am montat o teaca ramasa de la un termocontact mai vechi -se poate sa se gaseasca si de vanzare separat, dar eu nu am avut nevoie sa caut. In teaca am introdus un DS18B20, cumparat de la China, cu cablu, si am inchis teaca cu silicon. Fiind mai larga decat senzorul a fost nevoie sa il invelesc in cateva straturi de banda de aluminiu adeziva, sa faca contact termic mai bun. Am spus ca automatizarea e de casa, pentru ca imi place sa mesteresc. A, panoul vine din fabrica fara conectori, doar cu stuturi de teava de Cu, asa ca lipesti ce conectori iti convine. Link spre comentariu
danutzchirila Postat Mai 23, 2020 Partajează Postat Mai 23, 2020 La 27.09.2018 la 13:38, Ticu a spus: In specificatiile panoului vad "presiune maxima 2 bar". Este o greseala sau ce se intampla daca reteaua are mai mult? SI daca la reteaua comunei am 6 bari?? Link spre comentariu
validae Postat Mai 23, 2020 Partajează Postat Mai 23, 2020 (editat) Se montează un regulator de presiune.De exemplu: Editat Mai 23, 2020 de validae Link spre comentariu
danutzchirila Postat Mai 23, 2020 Partajează Postat Mai 23, 2020 Acum 28 minute, validae a spus: Se montează un regulator de presiune.De exemplu: Mie imi face figuri flotorul , imi curge pe la supraplin , recunosc sa suportul, respectiv bazinul(cu tija de evacuare a aburului) nu e chiar la verticala, are o inclinare spre in fata de maxim 10 grade. Imi puteti spune daca inclinarea poate fi motivul care imi curge supraplinul? Am desfacut flotorul, avea rumegus in el la cot, asa a venit el, l-am curatat si tot nu inchide..banuiesc presiunea prea mare ? Ma puteti ajuta, va rog. Multumesc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum