Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Verificare transformator de separatie.

doban

Postări Recomandate

Buna ziua tuturor.

Sa zicem ca dispun de un transformator.Primar 230V,secundar 230V.Acest transformator poate fii stabilizator de tensiune.Cum verificam daca este transformator de separatie cu separatie galvanica?

Editat de doban
Link spre comentariu

Acest transformator poate fii regulator de tensiune

Nu am inteles ce ai vrut sa zici aici ...

Cum verificam daca este transformator de separatie cu separatie galvanica?

Cu multimetru pe continuitate identificam infasurarile.

Un transforamator de separatie profesional (pt. uz medicinal etc) are si ecran intre infasurari si curentul cuplat capacitiv intre infasurari e <100uA. Pt. hobby merge si un traf 1:1 normal.

faraday-shield9754da689d3a4a6e8c5d6295b1

Link spre comentariu

Daca vrei sa folosesti un stabilizator de tensiune ca transformator de separatie ti s-a mai spus: cu multimetrul. Dar jafurile astea de "stabilizatoare" nu au separare galvanica intre intrare si iesire.

Editat de modoran
Link spre comentariu

Nu am inteles ce ai vrut sa zici aici ...

Cu multimetru pe continuitate identificam infasurarile.

Un transforamator de separatie profesional (pt. uz medicinal etc) are si ecran intre infasurari si curentul cuplat capacitiv intre infasurari e <100uA. Pt. hobby merge si un traf 1:1 normal.

faraday-shield9754da689d3a4a6e8c5d6295b1

Corect!!!

Link spre comentariu

Izolatia unui transformator de separare nu se verifica cu multimetrul, ci cu un megohmmetru, la 1000 - 5000 V c.c., functie de standard. Rezistenta masurata trebuie sa fie peste 1 - 10 megohmi, functie de standard.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări