modoran Postat Octombrie 19, 2017 Partajează Postat Octombrie 19, 2017 Si care-i diferenta intre asta de 50 de lei si altul de 2 lei din obor cu 4 iesiri in ce priveste calitatea semnalului pe iesire ? Link spre comentariu
cimitavita Postat Octombrie 19, 2017 Partajează Postat Octombrie 19, 2017 Spliterele atenueaza toate. Mai bine amplificator cu 4 iesiri. Se gasesc cu 25 - 30 lei. E foarte util daca TV are DVBC. Link spre comentariu
RJK Postat Octombrie 19, 2017 Partajează Postat Octombrie 19, 2017 Spliterele atenueaza toate. Mai bine amplificator cu 4 iesiri. Se gasesc cu 25 - 30 lei. E foarte util daca TV are DVBC. Corect, cea mai buna varianta este amplificatorul cu 3-4 iesiri. Link spre comentariu
puriu Postat Octombrie 19, 2017 Partajează Postat Octombrie 19, 2017 Splitterele au aceeasi impedanta la intrare si la iesire. Curentul de intrare se distribuie intre iesiri. In mod ideal, un splitter cu N iesiri are pe fiecare iesire o atenuare de N ori. Practic, la cele simple, atenuarile sunt mult mai mari. Link spre comentariu
ndor Postat Octombrie 19, 2017 Partajează Postat Octombrie 19, 2017 (editat) https://ww2.minicircuits.com/app/AN10-006.pdf Dupa cum se vede nu are nici o treaba chestia cu N iesiri = atenuare de N ori pe fiecare iesire . Doua iesiri , are atenuare 3 dB , adica imparte semnalul la jumate pe fiecare iesire , nu 2 dB cum ar iesi din socoteala de mai sus . Nu stiu ce inseamna "cele simple" dar daca se face referire la numarul de porturi , cam da cu virgula afirmatia . Care sunt cele complicate si care sunt cele simple ? PS. - Exista splittere cu impedante diferite in/out sau cu faze diferite pe iesiri si tot splittere se numesc !!!!! Editat Octombrie 19, 2017 de ndor Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 19, 2017 Partajează Postat Octombrie 19, 2017 Daca vorbim pe scara logaritmica e alta marematica de la 2 la 4. Sa nu deviem. Simple sa le numim pe cele cu o sarma, complexe pe cele care mai au o bobinuta, un smd prin carcasa aia. Nu vreau sa il proiectez, vreau sa il cumpar pentru inceput. M-ar interesa unul cu ceva electronica prin el si nu stiu cum sa il nimeresc fara sa ma apuc sa le faram. Link spre comentariu
ndor Postat Octombrie 19, 2017 Partajează Postat Octombrie 19, 2017 (editat) Din pacate numai in scara logaritmica se poate vorbi , in domeniul asta . Splitter cu electronica....nu e splitter . E altceva . Nu exista splitter cu "electronica" Foloseste ce ti sa recomandat in posturile anterioare si o sa te poti uita la TV fara probleme . Nu incerca sa cauti inventia apei calde ca nu te ajuta cu nimic . Ti s-a explicat si mai sus , conteaza nivelul de semnal si calitatea lui la intrarea in locuinta . In functe de asta se stabileste unde-l montezi , cum il montezi si daca mai este necesar un amplificator distribuitor (electronica !!! ) sau nu . Editat Octombrie 19, 2017 de ndor Link spre comentariu
Marele Savant Postat Octombrie 19, 2017 Partajează Postat Octombrie 19, 2017 Pai au electronica in ele splitterele, ca au numai componente pasive e alt chestie! Link spre comentariu
flomar60 Postat Octombrie 19, 2017 Partajează Postat Octombrie 19, 2017 Eu am facut teste functie de banda de trecere.....toate incep de la 5Mhz si au capat de banda 900Mhz,1000Mhz,1600Mhz sau 2450Mhz....cea mai mica atenuare a fost la cel cu banda 5-2450Mhz...este si cel mai scump...din cate stiu ,unul cu 2 iesiri este 11-12lei....si sare de 20lei functie de numarul de iesiri....de asemenea cel marcat cu sigla CE-nu stiu producatorul!-pare sa aiba o atenuare mai mica decat alte firme producatoare...din teste practice facute pe o instalatie de cablu dintr-o institutie publica.... Link spre comentariu
Spitfire Postat Octombrie 19, 2017 Partajează Postat Octombrie 19, 2017 Problema e contactul prin simpla atingere realizat de conductorul central al cablului coaxial, in cazul acestor splittere. Ce se obtine, e un compromis, mai decent sau mai jalnic, la frecvente de peste 50 MHz un contact prin atingere, chiar daca metalele sunt rodiul sau aurul, se prezinta aproape ca o dioda. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 19, 2017 Partajează Postat Octombrie 19, 2017 (editat) Se poate inchide. Multumesc de opinii. Voi cauta prin magazine si daca e ceva asemanator cu ce s-a postat anterior, voi lua. Multumesc tuturor si in special lui flomar si puriu. Editat Octombrie 19, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
Marele Savant Postat Octombrie 19, 2017 Partajează Postat Octombrie 19, 2017 Problema e contactul prin simpla atingere realizat de conductorul central al cablului coaxial, in cazul acestor splittere. Ce se obtine, e un compromis, mai decent sau mai jalnic, la frecvente de peste 50 MHz un contact prin atingere, chiar daca metalele sunt rodiul sau aurul, se prezinta aproape ca o dioda. Io am splittere si cu 6-8 iesiri puse pe iesirile din LNB-uri si nu am probleme cu ele. Pentru casa diferenta o face calitatea semnalului de intrare si desigur calitatea cablurilor. Rugati totusi un angajat de la o companie de cablu sa vada exact ce nivel aveti la intrarea in locuinta! Link spre comentariu
Spitfire Postat Octombrie 21, 2017 Partajează Postat Octombrie 21, 2017 Io am splittere si cu 6-8 iesiri puse pe iesirile din LNB-uri si nu am probleme cu ele. Pentru casa diferenta o face calitatea semnalului de intrare si desigur calitatea cablurilor. Rugati totusi un angajat de la o companie de cablu sa vada exact ce nivel aveti la intrarea in locuinta! N-ati inteles ideea, nu e vorba ca aveti sau nu probleme cu semnalul unui TV, e o chestie de principiu, trebuiesc evitate, la frecvente ridicate, contactele prin simpla atingere. Link spre comentariu
Postări Recomandate