Vizitator Postat Octombrie 11, 2017 Partajează Postat Octombrie 11, 2017 Asa cum spune si titlul, din pacate nu e o sarcina fericita ci o sarcina nervoasa. Nici nu stiam ca exista asa ceva si cu atat mai putin m-as fi asteptat de la o potaie mica de 8 luni aflata in calduri pentru prima data. Ce sa-i fac acum ? N-am fost de acord cu sterilizarea, mai ales inainte de aparitia primelor calduri (cum se practica pe aici), tocmai ca nu as fi vrut sa i se stopeze cresterea. Acum nu mai mananca aproape nimic si a slabit de nu se poate. O sa sun maine si un veterinar, ca tot n-am mai decartat pentru catel de o luna si jumatate. Link spre comentariu
eugenbt Postat Octombrie 11, 2017 Partajează Postat Octombrie 11, 2017 pe mine m-a costat 550 lei sterilizarea cainelui. a descoperit doctorul ca avea si o infectie. spitalizare, medicamente, manopera... ce face omul de la tara care are trei catele de sterilizat? multi nu au pensia cat cere veterinarul. de mancare, pentru 2-3 caini, se descurca fiecare, dar sa plateasca sterilizarea, mai putini. intr-adevar, in tarile cu apa calda, sunt alte obiceiuri. dar si alte pensii, sau salarii. la noi, cel putin in mediul rural, asa-i datina. daca ai prea multi, ii duci la garla. eu nu ma-ndur sa fac asa ceva, dar aici este vorba mai mult de supravietuire. unii prefera sa creasca doi porci, decat sa dea de mancare la 15 caini. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 12, 2017 Partajează Postat Octombrie 12, 2017 D'aia imi place mie forumul asta, orice ai intreba ti se raspunde foarte la obiect. Afli cat sunt salariile in tarile ravnite, cum e cu animalele pe acolo, etc. Eu zic sa faca cineva un poll cu iubitori de animale vs. ucigasi de animale, vedem cine e majoritar si aprobam democratic. Pe alt topic putem sa discutam de ce e mai uman sa omori un animal pe care-l mananci, miel, purcel, vitel. Cum am zis la inceput, catelusa care e de talie "toy" a facut o sarcina nervoasa. Pana acu doua zile termenul imi era la fel de strain ca si voua. Adica n-o footuto nima, i-au venit primele calduri din viata ei si ceva instincte aiurea i-au zis ca o sa aiba pui. Cum nu e intr-o comunitate canina, nu are de la cine sa invete, sa compare si sa se dumireasca. Noi i-am spus, ba esti proasta, nu ai catei, dar probabil ca nu a inteles toate cuvintele. Chestia nasoala e ca refuza chiar si mancarea preferata, e trista, poate sa faca si lapte, mastita si alte complicatii. Deja din cele 4 kile jumate a pierdut aproape un kil, ma gandeam ca mai creste pana la un an si nu sunt prea incantat de situatie. Desigur ca planuiam sa faca catei pe la 2 ani, sa pastrez cel putin unul si la sugestia lui tunet o sa-l botez Nepoate. Ca orice catel care se respecta vad ca face toate chestiile de pe internet. Frecvent la cei de talia lui nu le pica toti dintii de lapte si trebuie indepartati chirurgical. Noua ne-au ramas 2 dintisori, a operat-o chiar un doctor veterinar si s-a oferit sa ne faca si sterilizarea in aceeasi bani, pentru ca partea cea mai laborioasa e prepararea pentru anestezie, anestezia si etapa dupa trezire. Desigur ca am refuzat si ne-am multumit cu cele doua extractii, care au decurs foarte bine. La cei curiosi pot sa le spun si pretul pe pm. Sa vad la sfarsitul saptamanii ce imi mai zice doctorul si va tin la curent. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Octombrie 12, 2017 Partajează Postat Octombrie 12, 2017 (editat) Lactatia falsa apare la femele imediat dupa perioada ciclului (caldurilor), cazuri mai dese sunt semnalate la catea, care este agitata isi face un „cuib” din paturi haine etc, se atasaza de diferite obiecte precum jucarii de plusi pe care le asociaza cu puii ei, este sperioasa latra schelalaie, nu vrea sa iasa afara din casa nu vrea sa se miste foarte mult evita contactul cu persoanele sau alte animale isi evita stapanii pe care uneori nu ii mai recunoaste toate acestea deoarece prolactina care se secreta in exces actioneaza si la nivelul SNC (sistemului nervos central) cateaua suferind astfel o psihoza ea fiind convinsa de faptul ca este mama! Mameloanele se maresc in volum si daca le vom palpa intre degete vom vedea ca se exprima cantitati diferite de lapte. De ce nu se opreste aceasta lactatie falsa??? Simplu deoarece catelusa sau cateaua dumneavoastra isi intretine singura aceasta stare. Cum? Lingand-se pe mameloane ea isi mentine si totodata isi intensifica lactatia si secretia hormonala care este responsabila de aceasta „afectiune”. Acum ca v-am explicat sper cam ce este cu lactatia hai sa va spunem si cum scapam de ea. Nu noi ci animalele noastre. Tratamentul va merge pe mai multe cai: Prima si cea mai simpla dar totodata cea mai dificila de realizat este gasirea unor orfani si transformarea femelei in mama doica. Nu va temeti sa incercati si sa aduceti pui de pisica la o catea sau invers pui de caine la o pisica deoarece in mare parte din cazuri acestea vor adopta micile creaturi chiar dc nu apartin aceleiasi specii! Daca nu gasiti totusi cativa puiuti pe care sa-i adoptati incercati tratamentul psihologic si medicamentos! Tratamentul medicamentos este de preferat sa folositi medicamente de uz veterinar care au compozitie si concentratii special concepute pentru animale si bineinteles toate acestea numai dupa ce veterinarul dumneavoastra va consulta cainele sau pisica si va va da acordul sau sa urmati acest tratament. Un exemplu este preparatul Galastop. Concomintent cu cele enuntate mai sus trebuie sa luam in seama si dieta alimentara care contribuie si ea foarte mult la mentinerea lactatiei false. Astfel noi va trebui sa ajutam cateaua sa intarce. Pentru asta este nevoie sa NU administram animalului apa si hrana timp de o zi primavara si vara (in perioada calda a anului) si toamna, iarna (perioada rece) timp de doua zile asa numitul POST NEGRU. Apoi timp de o saptamana ratia de mancare trebuie sa fie redusa la jumatate si sa fie cat mai saraca in proteine deorece proteinele din hrana au un rol important in formarea laptelui matern. In speranta ca va vor fi utile aceste informatii avem rugamintea ca inainte sa va apucati sa va tratati animalele sa consultati un medic veterinar! Dr. Cristian Cristea Editat Octombrie 12, 2017 de adrian_pic Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 17, 2017 Partajează Postat Octombrie 17, 2017 (editat) Mulțumiri adrian_pic. Ai fost singurul care mi-a raspuns la obiect pe un topic deschis de mine.. Am fost si la veterinar, dar nu a fost in stare sa-mi spuna ceva clar, mi-a zis sa mai astept (termenul de 2 luni dupa calduri e pe 26 oct) si sa vad atunci daca face lapte sau nu si daca e cazul sa-i dea vreun tratament. Dupa logica mea atunci s-ar termina termenul de sarcina si s-ar intra in perioada de nastere sau dupa. Asta e, acum se pare ca s-a mai ameliorat, dezumflat, nu se mai linge si i-a revenit apetitul, cred ca pana pe 26 nu o sa mai aiba nimic. Inca o data multumiri. Editat Octombrie 18, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 18, 2017 Partajează Postat Octombrie 18, 2017 Cred că puteai totuși foarte simplu să cauți răspunsul pe internet, așa cum a făcut-o și colegul adrian_pic. Care a dat într-adevăr singurul răspuns la obiect, pe un subiect ce nu prea avea ce căuta pe un forum de electronică. Topicul l-am închis nu pentru plăcerea mea, ci fiindcă se transformase într-un circ.... Am ascuns postările aiurea, momentan topicul rămâne închis, doar dacă mai e ceva de adăugat, pot să-l redeschid. Link spre comentariu
Postări Recomandate