DIYWorks Postat Octombrie 16, 2017 Partajează Postat Octombrie 16, 2017 Buna seara tuturor! Azi cand ascultam muzica la acest amplificator am observat o mica problema ce a aparut la oprire....dupa ce am actionat comutatorul in pozitia off,muzica s-a oprit dar LED-urile de CLIP se aprindeau iar membrana difuzoarelor se ridica usor si cobora la fel de usor,pe urma se aprindea putin si LED-ul de Power iar intr-un final se sting toate LED-urile si amplificatorul se opreste complet.Chestia este ca nu sunt sigur daca facea asa si inainte,azi a fost prima data cand am observat asta.Tind sa cred ca ma lasa condensatorii de filtraj deoarece am impresia ca exista si un mic brum electric in difuzoare,nu este deranjant dar exista si daca asculti atent,cand nu este semnal audio,se aude destul de bine.Ce sa fie?E un defect tipic EP2500? Link spre comentariu
Sharky Postat Octombrie 23, 2017 Partajează Postat Octombrie 23, 2017 Poate fi normal, depinde de schema, in unele implementari parca nu avea releu de iesire doar un triac dar poate ma insel. Cat timp membrana misca doar un pic nu e un pericol real. Link spre comentariu
matzah Postat Octombrie 23, 2017 Partajează Postat Octombrie 23, 2017 am avut la un moment dat niste ep-uri de-astea pe mana, parca retin ca nu faceau asa ceva. De asemeni nu retin daca aveau releu pe iesire. In caz ca desfaci si al tau are, verifica sa nu ai pe acolo vreo problema, respectiv contactele releului sa se fi sudat si sa ramana mereu conectat. Chestia cu difuzorul si membrana, provine de la faptul ca odata scos de sub tensiune, probabil condensatorii din filtraj se descarca mai repede pe una din ramurile de alimentare. In cazul asta, amplificatorul e alimentat oarecum asimetric, iar la iesire vei avea cativa volti cc, astia miscand membrana respectiva pana cand filtrajul se descarca de tot. Filtrajul se descarca neuniform pentru ca ori ai un condensator mai obosit pe acolo ori ai vreo alimentare auxiliara ce este preluata din acea ramura, deci consum o idee mai mare. Toate chestiile astea se rezolvau daca aveai vreun releu sau circuit ce sa decupleze sarcina la scoaterea de sub tensiune. Incepe a verifica dupa prezenta si buna functionare a acestora. Schema e sfanta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum