Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dioda Blocare Panou Fotovoltaic

Vizitator nicang

Postări Recomandate

Vizitator duta alin

am montat alt controller si acelasi lucru pe afisajul lui 16,1v ,si cu multimetrul la fel, cei de unde am cumparat sustin ca nu sunt probleme.

mi sau topit firele la banda led.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dxxx

4

• sesebe

4

• validae

4

• UDAR

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Parerea mea este ca ar trebui masurat concret tensiunea de intrare si cea de iesire , poate unele controlere arata tensiunea de intrare , tot inoveaza astia......cu o baterie asa mare ca amperaj nu cred ca poate urca tensiunea la bornele bateriei la mai mult de 14V .....si de la un panou cu suprafata relativ mica.Banda cu led-uri se leaga pe bornele bateriei , nu la iesirea panourilor .( verificati ) 

Link spre comentariu

Cu ce aparat masurati si in ce conditii? Cu bateria conectata / deconectata, incarcata/descarcata?

Acest controller este un boost convertor (ridicator de tensiune) cu MPPT mai mult sau mai putin inteligent si cu urmarirea tensiunii/curentului de iesire (incarcare). Cel putin in teorie...

Cele f ieftine cel mai probabil nu au protectii pentru over voltage pe iesire sau daca au nu sunt precise/reglabile...

Daca ati masurat in gol sau cu bateria incarcata, e posibil ca tensiunea de iesire sa fie mare... daca nu e un defect e o eroare de proiectare, sau atat au reusit in banii respectivi.

Link spre comentariu
Vizitator duta alin

va multumesc pt ajutor. banda led a fost legata la bornele bateriei . am masurat in gol si am gasit la bornele bateriei 16v. dupa am montat un nou controler model cm3024z si dupa 30 min si ei sa dus in 16 v arata pe afisaj.controlerul era vechi nu era nou.

Link spre comentariu

Nu are cum sa fie 16V la bornele unei baterii asa de mari decit daca bateria este defecta.

Benzile LED se pot arde si pt ca sint proaste. Pt iluminare nu se folosesc benzi LED. Benzile LED sint mai mult pt iluminat un coridor, alimentate chiar putin subvoltat, ca sa nu te impiedici. 

Va rog poze cu circuitul si controlerul. Se poate sa fie si o neintelegere a modului de conectare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări