Dxxx Postat Octombrie 15, 2017 Partajează Postat Octombrie 15, 2017 Daca doresti dedurizare corecta polifosfatul este o solutie proasta, consumabila si care altereaza apa. Solutia corecta este cunoscuta de mult timp, se face cu rasini schimbatoare de ioni si apa rezultata nu este nociva, asa ceva se foloseste industrial la dedurizare si pentru produse farmaceutice. Rasinile nu se consuma, si, mai mult, pot fi regenerate cu solutie salina NaCl concentrata. Da, solutia implica un recipient aditional relativ mare si are si un cost nu foarte mic... Filtrele magnetice pretind ca schimba microstructura apei si nu permit depunerea sarurilor (calcarului) dupa ele. Cine le vinde, le vinde pentru "dedurizare" nu pentru separare magnetica. Electrodul de zinc est pentru protectie anticoroziva, nu face nici un bine pentru dedurizare, ba chiar invers... pacat ca se vorbeste aiurea. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 15, 2017 Partajează Postat Octombrie 15, 2017 Daca doresti dedurizare corecta polifosfatul este o solutie proasta, consumabila si care altereaza apa. Solutia corecta este cunoscuta de mult timp, se face cu rasini schimbatoare de ioni si apa rezultata nu este nociva, asa ceva se foloseste industrial la dedurizare si pentru produse farmaceutice. Rasinile nu se consuma, si, mai mult, pot fi regenerate cu solutie salina NaCl concentrata. Da, solutia implica un recipient aditional relativ mare si are si un cost nu foarte mic... Filtrele magnetice pretind ca schimba microstructura apei si nu permit depunerea sarurilor (calcarului) dupa ele. Cine le vinde, le vinde pentru "dedurizare" nu pentru separare magnetica. Electrodul de zinc est pentru protectie anticoroziva, nu face nici un bine pentru dedurizare, ba chiar invers... pacat ca se vorbeste aiurea. Dupa cite am studiat si eu pe net tind sa va dau dreptate , despre acest aparat din link ce parere aveti?, o fi tot pacaleala ca cu filtrele magnetice, spun pacaleala pentru ca am gasit multi useri pe diverse forumuri care se plangeau ca filtrele magnetice nu sint bune de nimic, dar despre "dedurizator electronic" nu am gasit deloc pareri, pro sau contra...... https://azura.ro/produs/aparat-electronic-anticalcar-scalewatcher-3-star/ Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 15, 2017 Partajează Postat Octombrie 15, 2017 Vedeţi că am dat o schemă a unui aparat asemănător în primele postări. Practic nu îndepărtează calcarul,dar îl face să se aglomereze într-o formă în care poate fi filtrat şi nu se poate depune, sau se reduce depunerea ulterioară... Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 15, 2017 Partajează Postat Octombrie 15, 2017 Teoretic asta ar fi si efectul filtrului magnetic,doar ca la o simpla trecere a apei prin el,efectul este nul.Daca apa ar fi recirculata prin acel filtru,e cu totul alta discutie.Cred ca montat pe tur sau retur ar face mai multa treaba decat pe intrare,unde il monteaza majoritatea(ma refer la centrale de apartament). Link spre comentariu
Dxxx Postat Octombrie 15, 2017 Partajează Postat Octombrie 15, 2017 Pai nu pot sa fac comentarii ca si cand sunt eu un Guru si lumea trebuie sa ma creada... Dar pot sa spun ce argumente consider eu ca intra in ecuatie si fiecare este liber sa-si faca o parere. Deci: - 100% sigur: dedurizare cu rasini schimbatoare de ioni - pur si simplu elimina ionii care ar putea sa constituie depunerile - aici nu prea este de comentat. Iar intervalele intre regenerari cat si intre inlocuirea rasinii sunt rezonabile. - Modificari magnetice... Spuneam acolo subliniat "probabil" Ideea este ca apa intr-adevar are agregari spatiale specifice, asta nu poate fi negat. Problema logica este alta: moleculele se agita termic, deci oricum ar fi ele ordonate isi modifica orientarea cand sunt incalzite. -> dar depunerea de saruri se face in special pe zonele incalzite (in speta rezistenta electrica sau schimbator de caldura) -> pai daca zonele sunt incalzite ce ordonare 3D sa mai existe acolo, ca este negata de agitatia termica... Deci mi-e teama ca cercetarile de la nu stiu ce universitate or fi ele valabile daca se refera la apa rece (?) dar nu in acest caz. Mi-e teama ca suntem in cazul reclamelor de la TV cu produse-minune si economizoare de combustibil, care daca pleci cu rezervorul pe jumatate ajungi sigur la destinatie cu el plin! Deci credeti ce considerati. Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 15, 2017 Partajează Postat Octombrie 15, 2017 Păi în postarea #5 Florian Ciobanu dă un exemplu concret, unde un sistem de dedurizare cu impulsuri de înaltă frecvență a dat rezultate, în cinci ani de utilizare nefiind depuneri pe rezistența boilerelor..... Eu am înțeles că tratarea în înaltă frecvență aglomerează practic calcarul sub formă granulară, astfel el fiind silit să se depună sub formă de nisip fin, astfel nemaiajungând pe rezistențe sub formă de crustă. Ceva trebuie să fie adevărat aici.... Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 16, 2017 Partajează Postat Octombrie 16, 2017 E simplu,cine nu vrea sa accepte ce se scrie,poate incerca si veni cu rezultate practice.La teorie,toti sunt buni. Plecand de la asta,acum ceva timp in urma am testat un filtru magnetic din comert(nici eu nu credeam sa aiba ceva influenta asupra apei).Apa recirculata prin filtru a capatat un aspect laptos,precipitat,dupa 1ora de recirculare prin magnet.Apa recirculata in acelasi sistem dar cu ocolirea filtrului magnetic,a ramas neschimbata,transparenta.Deci ceva sambure de adevar exista,pe langa gogoasa comerciala. Link spre comentariu
ionutb71 Postat Octombrie 23, 2017 Partajează Postat Octombrie 23, 2017 un pic de practica de la mine,dar filtrul magnetic e pus pe circuitul de incalzire de la o centrala si nu pe cel de acm. deci,din punctul asta de vedere sunt pe langa subiect.filtrul magnetic e conceput pentru a opri magnetita(celebrul namol feromagnetic ce apare la orice incalzire centrala) numai ca pacaliciurile din comert nu au cum sa-si faca treaba,magnetii fiind slabi si prost amplasati. magnetita adera foarte bine pe piesele metalice si odata depusa faciliteaza depunerea calcarului. eu am construit un filtru(experimental deocamdata) ce contine magneti neodim.asta chiar isi face treaba si opreste magnetita. problema e ca trebuie curatit din cand in cand pentru a fi eficient. daca reusesc sa pun poze o sa fie mai usor de inteles. asta ar fi. in dreapta filtrul nou , in stanga filtrul dupa o saptamana in instalatie veche si centrala noua. instalatia a fost spalata atat cat s-a putut. Link spre comentariu
Dxxx Postat Octombrie 23, 2017 Partajează Postat Octombrie 23, 2017 Filtrele de magnetita AVANSATE din comert au un magnet inelar, situat la exteriorul filtrului. Magnetita se colecteaza in interiorul filtrului, pe peretele dinspre magnet. Partea frumoasa vine de la faptul ca magnetul culiseaza spre inferiorul camerei de retentie, deci magnetita se va deplasa initial dupa magnet si apoi va cadea in extremitatea inferioara. Cum acolo se gaseste si robinetul de purjare va fi foarte usor de evacuat ce s-a colectat. Variantele care imi plac au in plus fereastra de vizionare a ce s-a colectat si filtru din sita inox pentru alte impuritati nemagnetice. *** Ce ai facut tu va atrage magnetita pe suprafata magnetului si va fi foarte greu de curatit. In plus va trebui sa extragi ansamblul din teava in care este rezident... ceea ce mi se pare cazna destul de mare... Poate, ca idee, sa-ti sugerez sa introduci magnetii intr-o punga care sa fie cat mai stramta (de la undite spre exemplu) - in felul asta vei putea face curatirea simplu - scoti magnetii din interior si magnetaita cade, apoi ii reintroduci. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum