Florin berdila Postat Decembrie 2, 2019 Partajează Postat Decembrie 2, 2019 Domnule Validae cu scuzele de rigoare ,acel condesator se pune in paralel pe firele care duc la alimentarea lampilor ? Şi unul singur condesator nu la fiecare lampă nu? Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 2, 2019 Partajează Postat Decembrie 2, 2019 Acel condensator e în paralel cu toate lămpile, nu trebuie pus la fiecare lampă unul.Doar testezi cu diverse valori, ce ai la îndemână. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Decembrie 2, 2019 Partajează Postat Decembrie 2, 2019 Vă mulțumesc Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Decembrie 3, 2019 Partajează Postat Decembrie 3, 2019 M-am lovit si eu de aceasta problema cu ceva vreme in urma si am recolvat cu condensatoare dupa ce am intrebat pe elforum, si am pus pe toate circuitele din lustre, desi nu era nevoie decat acolo unde era un singur bec pe circuit. Daca sunt doua becuri sau mai multe pe un circuit, becurile se sting. Link spre comentariu
Vizitator deusdat Postat Decembrie 21, 2019 Partajează Postat Decembrie 21, 2019 Condensatorul n-ar putea produce în caz de defectare un scurtcircuit? (Rezistența s-ar putea cel mult întrerupe.) Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 22, 2019 Partajează Postat Decembrie 22, 2019 Se folosesc de obicei condensatori cu peliculă autocicatrizantă, care se evaporă la scurtcircuit.Nu e imposibil, dar foarte improbabil, iar siguranţa de pe iluminat îşi va face datoria, dacă e dimensionată corect... Link spre comentariu
Vizitator deusdat Postat Decembrie 22, 2019 Partajează Postat Decembrie 22, 2019 I-am găsit pe ăștia doi, aș putea încerca să-l folosesc pe unul din ei? Sau trebuie tensiune mai mare? Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 22, 2019 Partajează Postat Decembrie 22, 2019 Sunt în regulă, dacă nu are efect cu unul singur, pune-i în paralel pe ambii.... Link spre comentariu
Vizitator deusdat Postat Decembrie 22, 2019 Partajează Postat Decembrie 22, 2019 2 hours ago, validae said: Sunt în regulă, dacă nu are efect cu unul singur, pune-i în paralel pe ambii.... Mulțumesc. Link spre comentariu
Vizitator deusdat Postat Decembrie 23, 2019 Partajează Postat Decembrie 23, 2019 Am montat condensatorul de 470 nf și acum becul LED în loc să clipească se stinge complet, așa cum trebuie. Eu am făcut treaba asta fiindcă am în bucătărie un întrerupător electronic cu senzor de prezență, care în interior n-are releu, folosește o schemă cu comutator static. Mă întreb dacă metoda nu e bună și pentru variatoare. Link spre comentariu
George Mark Postat Decembrie 23, 2019 Partajează Postat Decembrie 23, 2019 (editat) Nu stiu daca mai are vreo importanta… insa am eu am rezolvat situate altfel. De exemplu la o lustra de 5 pozitii cu doua intrerupatoare (3 si 2 becuri) cand aveam becuri economice (de acelasi fel) pe toate cele 5 locatii aveam doua din ele care: unul nu se oprea niciodata (de tot), adica noapte se vedea putin in intunerec si altul dadea un flash regulat care era foarte suparator. Solutia care am gasit-o este sa inlocuiesc 2 becuri (unul pe fiecare ramura) cu becuri normale cam de aceasi candela si aceasi lumina calda si am rezolvat problema. Editat Decembrie 23, 2019 de George Mark greseala de exprimare Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 23, 2019 Partajează Postat Decembrie 23, 2019 Asta cu schimbatul becului e o soluţie de compromis, dar dacă vrei neapărat becuri cu led sau fluorescente, problema luminozităţii reziduale sau a pâlpâitului se rezolvă corect doar cu condensatori de şuntare. Link spre comentariu
nbvideos Postat Ianuarie 19, 2020 Partajează Postat Ianuarie 19, 2020 Buna ziua.As avea cateva intrebari pentru Domnul Validae daca se poate.Am cumparat recent un proiector pentru curte Hoff cu senzor de miscare de 20 de W si am observat noaptea ca ledurile raman aprinse foarte slab.Proiectorul este alimentat printr un cablu de 8 m la o priza.Intrebarile ar fi urmatoarele; 1.Care ar fi solutia cea mai potrivita(ce tip de condensator sa folosesc?) 2.Unde il pot monta 3.Daca ledurile stau aprinse non stop, chiar si asa in stare de veghe, scade durata de viata a acestora? Va multumesc frumos pentru raspunsuri. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 19, 2020 Partajează Postat Ianuarie 19, 2020 Condensatorul trebuie pus la bornele lămpii cu led, nu la bornele de reţea ale senzorului de mişcare.Valoarea lui poate fi undeva între 0,22 - 1uF/400Vc.a. şi cum am tot scris, se găsesc astfel de condensatori prin orice polizor flex, bormaşină, râşniţă de cafea, mixer, etc...pe post de filtru EMI (antiparazitare radio).Dacă nu îl montezi şi nu te deranjează acea lumină slabă, nu se întâmplă nimic cu ledurile, curentul prin ele e infim....nici nu e sesizat măcar de contorul de curent. Link spre comentariu
nbvideos Postat Ianuarie 19, 2020 Partajează Postat Ianuarie 19, 2020 (editat) 34 minutes ago, validae said: Condensatorul trebuie pus la bornele lămpii cu led, nu la bornele de reţea ale senzorului de mişcare.Valoarea lui poate fi undeva între 0,22 - 1uF/400Vc.a. şi cum am tot scris, se găsesc astfel de condensatori prin orice polizor flex, bormaşină, râşniţă de cafea, mixer, etc...pe post de filtru EMI (antiparazitare radio).Dacă nu îl montezi şi nu te deranjează acea lumină slabă, nu se întâmplă nimic cu ledurile, curentul prin ele e infim....nici nu e sesizat măcar de contorul de curent. Va multumesc frumos pentru raspuns. Editat Ianuarie 19, 2020 de nbvideos Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum