Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Becurile cu Led nu se sting complet.

Vizitator

Postări Recomandate

Domnule Validae cu scuzele de rigoare ,acel condesator se pune in paralel pe firele care duc la alimentarea lampilor ? Şi unul singur condesator nu la fiecare lampă nu?

Link spre comentariu

M-am lovit si eu de aceasta problema cu ceva vreme in urma si am recolvat cu condensatoare dupa ce am intrebat pe elforum, si am pus pe toate circuitele din lustre, desi nu era nevoie decat acolo unde era un singur bec pe circuit. Daca sunt doua becuri sau mai multe pe un circuit, becurile se sting. 

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Se folosesc de obicei condensatori cu peliculă autocicatrizantă, care se evaporă la scurtcircuit.Nu e imposibil, dar foarte improbabil, iar siguranţa de pe iluminat îşi va face datoria, dacă e dimensionată corect...

Link spre comentariu
Vizitator deusdat

Am montat condensatorul de 470 nf și acum becul LED în loc să clipească se stinge complet, așa cum trebuie. Eu am făcut treaba asta fiindcă am în bucătărie un întrerupător electronic cu senzor de prezență, care în interior n-are releu, folosește o schemă cu comutator static. Mă întreb dacă metoda nu e bună și pentru variatoare.

Link spre comentariu

Nu stiu daca mai are vreo importanta… insa am eu am rezolvat situate altfel. De exemplu la o lustra de 5 pozitii cu doua intrerupatoare (3 si 2 becuri) cand aveam becuri economice (de acelasi fel) pe toate cele 5 locatii aveam doua din ele care: unul nu se oprea niciodata (de tot), adica noapte se vedea putin in intunerec si altul dadea un flash regulat care era foarte suparator. 

Solutia care am gasit-o este sa inlocuiesc 2 becuri (unul pe fiecare ramura) cu becuri normale cam de aceasi candela si aceasi lumina calda si am rezolvat problema.

Editat de George Mark
greseala de exprimare
Link spre comentariu

Asta cu schimbatul becului e o soluţie de compromis, dar dacă vrei neapărat becuri cu led sau fluorescente, problema luminozităţii reziduale sau a pâlpâitului se rezolvă corect doar cu condensatori de şuntare.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Buna ziua.As avea cateva intrebari pentru Domnul Validae daca se poate.Am cumparat recent un proiector pentru curte Hoff cu senzor de miscare de 20 de W si am observat noaptea ca ledurile raman aprinse foarte slab.Proiectorul este alimentat printr un cablu de 8 m la o priza.Intrebarile ar fi urmatoarele;

1.Care ar fi solutia cea mai potrivita(ce tip de condensator sa folosesc?)

2.Unde il pot monta

3.Daca ledurile stau aprinse non stop, chiar si asa in stare de veghe, scade durata de viata a acestora?

Va multumesc frumos pentru raspunsuri.

Link spre comentariu

Condensatorul trebuie pus la bornele lămpii cu led, nu la bornele de reţea ale senzorului de mişcare.Valoarea lui poate fi undeva între 0,22 - 1uF/400Vc.a. şi cum am tot scris, se găsesc astfel de condensatori prin orice polizor flex, bormaşină, râşniţă de cafea, mixer, etc...pe post de filtru EMI (antiparazitare radio).Dacă nu îl montezi şi nu te deranjează acea lumină slabă, nu se întâmplă nimic cu ledurile, curentul prin ele e infim....nici nu e sesizat măcar de contorul de curent.

Link spre comentariu
34 minutes ago, validae said:

Condensatorul trebuie pus la bornele lămpii cu led, nu la bornele de reţea ale senzorului de mişcare.Valoarea lui poate fi undeva între 0,22 - 1uF/400Vc.a. şi cum am tot scris, se găsesc astfel de condensatori prin orice polizor flex, bormaşină, râşniţă de cafea, mixer, etc...pe post de filtru EMI (antiparazitare radio).Dacă nu îl montezi şi nu te deranjează acea lumină slabă, nu se întâmplă nimic cu ledurile, curentul prin ele e infim....nici nu e sesizat măcar de contorul de curent.

Va multumesc frumos pentru raspuns.

Editat de nbvideos
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări