Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Becurile cu Led nu se sting complet.

Postări Recomandate

Multumesc mult. In general nu voi putea monta rezistanta (sau condensatorul) exact la dulie. Lampile/lustrele moderne nu prea permit asta. Sau cele pe care le am eu nu permit. Asa ca va trebui sa ma descurc cu montajul condensatorului - cred ca voi alege aceasta solutie - in caseta lustrei.

Daca am intrerupator dublu, doua circuite in lustra, fiecare circuit cu numar diferit de becuri led, pot pune cate un condensator pe fiecare circuit? Este obligatoriu sa pun pe fiecare bec?

Editat de zvonacfirst
Link spre comentariu

Am inteles. Multumesc. Am sa revin cu feedback.

Am gasit pe net un Adaptor anti-licarire bec cu LED <5W VL-PJ01.

Nu stiu daca pot sa pun un link. Se refera la becuri cu putere mai mica de 5W (ale mele sunt de putere mai mare). Am cumparat unul am incercat sa il montez dar fara rezultat (probabil din cauza puterii becurilor). Schemele de montaj care mi-au fost puse la dispozitie sunt foarte ambigue pentru mine. Eu l-am pus in paralel cu becul. Imaginea cu schema are watemark cu denumirea sitului. Daca pot posta linkul voi posta si imaginea.

Link spre comentariu

În funcție de tipul de bec și de prezența unui beculeț cu Neon în întrerupătorul de iluminat, va trebui tatonată o anumită valoare a condensatorului, pentru ca licărirea să dispară.Presupunând că aveți trei valori de condensatori, de exemplu 100nF, 220nF și 330nF, puneți prima dată valoarea cea mai mică și observați dacă efectul persistă.Dacă persistă licăritul, puneți valoarea imediat superioară și eventual pe cea mai mare.Dacă nici așa nu dispare, puteți pune doi condensatori în paralel, pentru a obține o valoare mai mare.Cea mai mare valoare a unui condensator pe cale l-am montat în acest scop a fost de 1uF/600Vc.a. 

Link spre comentariu

Nu e neapărat o regulă, dar unele becuri pot fi mai sensibile decât altele, dar dacă montați un condensator destul de mare ca valoare (de ex. 1uF), nu va fi nevoie să-l schimbați indiferent de becurile folosite. Am postat și eu și colegul simultan...

Editat de validae
Link spre comentariu

Asa cu am promis revin cu feedback:

Solutia cu condensator functioneaza.

Lampa din imagine are doua circuite, unul cu un bec si unul cu doua becuri. Toate becurile sunt led de 13W.

La circuitul cu un bec am pus un condensator de 0.47uF iar la circuitul cu doua becuri unul de 0.68uF.

Inainte de a pune condensatoarele, lampa functiona asa:

- becul led singur pe circuit ramanea semiaprins cu intrerupatorul pe off

- becurile led de pe circuitul celalalt nu faceau probleme decat daca desurubam unul dintre ele. Daca erau amandoua insurubate ramaneau stinse.

Am ales sa pun condensator si pe circuitul cu doua becuri led deoarece nu stiu cum s-ar fi comportat in cazul in care unul dintre ele s-ar fi ars.

Concluzia este ca pe circuitele cu doua sau mai multe becuri led nu ar trebui sa fie probleme.

Solutia cu rezistentele nu am verificat-o dar am eliminat-o din start din cauza riscului de supraincalzire.

Multumesc tuturor celor care mi-au oferit solutii pe forum.

IMG-20181013-WA0009.jpg

Link spre comentariu

Nu stiu ce se intampla daca, pe un circuit cu doua becuri si intrerupatorul pe off, unul dintre becuri este ars. Celalalt sta semi-aprins sau sta stins?
Sau cel stins preia curentii paraziti si astfel devine inutila utilizarea condensatorului?

Nu am avut un bec ars ca sa fac teste.

Editat de zvonacfirst
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator Alexandru Gherghe

Salut,

Am urmatoarea problema. In grupul sanitar din apartamentul meu am un ventilator de evacuare cu functie de  temporizare, ce este alimentat de la circuitul de iluminat. Acesta a functionat ft. bine pana  de curand cand am inlocuit corpul de ilumiant din baie ce era cu bec incandescent cu unul cu becuri LED (5buc x E14). Ideea este ca acum ventilatorul nu se mai opreste, ca si cum becul este aprins in continuu. E clar ca sursa LED a generat aceeasta problema si ma gandesc la 2 probleme: ori becurile raman incarcate si alimenteaza contactul ventilatorului sau varianta 2, becurile au o rezistenta prea mica pe ciruitul si sunt ca si inexistente ceea ce duce la acelasi rezutat. In pozas aveti schema de conexiune a ventilatorului. Astept pareri/ajutor referitor la problema mea si sper sa nu fiu  off topic. Multumesc!

Ventilator.png

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări