Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Becurile cu Led nu se sting complet.

Vizitator

Postări Recomandate

Am incercat cu un cond de flex de 0, 3 si cu un cond de pompa recirculare de 1, 1 dar tot nu se stinge.

Ma gandesc oare daca as monta un releu cu contacte duble sa nu mai am nimic pe dulie. La anclasarea releului sa scoata si nul si faza. Loc as avea si modificarea ad face o relativ usor. Merita sa incerc sau nu?

Link spre comentariu

Salut,

Incearca si cu o rezistenta de 500k/0,5W in paralel cu becul led.

La mine erau niste flashuri cand intrerupatorul era oprit si am rezolvat asa.

Succes

Editat de craciun
Link spre comentariu

Unele se pacalesc cu rezistenta,altele cu un cond de 0,22.Un lucru e clar: sunt probleme de izolatie pe instalatie.

Nu sunt probleme pe instalatie,am si eu 6 bucati spot cu led care raman un pic aprinse si instalatia este trasa aparent pe sub tavanul fals si am putut-o verifica

post-199311-0-59018600-1518461980_thumb.jpg

Link spre comentariu

Domnilor, functioneaza perfect cu releu cu contacte duble. Instalatia e facuta acum vreo 4 ani cu materiale noi. Am in casa si curte peste tot becuri cu led si neoane cu led, absolut nici o problema, plus ca peste tot sint intrerupatoare cu bec. Am suspectat si eu la inceput ca ar fiprobl pe instalatie insa nu au fost nicaieri. Am lipit niniste fire acestui bec si am incercat cam peste tot si a functionat perfect. Insa montat in acest proiector nu a functionat cum trebuie. Poate ca din cauza electronicii din el, a sursei, cine stie. Insa cu un releu dublu, merge la fix.

Link spre comentariu

eu am spoturi led pe hol si la bai, si intrerupatoarele pe care le-am instalat sunt fara bec..

cum am copii mici, doream putina lumina, asa ca am cumparat intrerupatoare cu bec si al montat becuri in intoriorul dozelor pentru a creea efectul acesta de semi-intuneric... :)

Deci, unii vor sa scape de el, altii au nevoie de acest efect :)

multumesc!

Link spre comentariu

Daca firul intrerupt este lasat in aer, va capta brum. Acest brum va fi redresat si va alimenta ledurile. Chiar si o rezistenta de 0,47 megohmi la nul rezolva problema. Se poate pune oriunde, in intrerupator, in doza, sau in lampa.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...
Vizitator Nicusor Tudor

Am luat un chit de led de 24 w si unul de 18 w , cel de 24 mai ramane aprins un oic toata noaptea cel de 18 nu ramane, nu am intrerupator cu led, instalatia este la fel la ambele, ce pot face sa nu mai ramana aprins cel de 24 w. Oare se poate face ceva? 

Link spre comentariu

Citește ce s-a scris până acum pe topic, sunt aceleași soluții pentru toată lumea...nu cred că trebuie să repetăm totul de fiecare dată.

Editat de validae
Link spre comentariu

Adevărul este că datorită curenților mici la care funcționează Led-uri le pot apărea surprize...am deasupra bancului de lucru un proiector LED de 10W...nu este nici un fel de semnalizare in întrerupătoare...dar cu întrerupătorul deschis proiectorul luminează foarte slab... probabil cuplaj inductiv/capacitiv(oricum nu mă deranjează). Același lucru l-am pățit la serviciu,la înlocuirea becurilor baioneta de semnalizare cu Leduri a trebuit să montam rezistoarelor in paralel cu fiecare soclu.

Link spre comentariu

Uneori funcționează și inversarea fazei cu nulul, de obicei atunci când întrerupătorul e montat pe nulul becurilor și nu pe fază. Dar tot montarea de condensatori la bornele becurilor cu leduri sau CFL e cea mai ușoară soluție.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator IonelG

Buna ziua as dori rog moderatorul si utilizatorul VALIDAE dacă poate sa imi explice mai exact despre ce tip de condensator este vorba si  cum se montează acest condensator in dulie ....eventual ceva foto dacă se poate.Va multumesc frumos.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări