Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Becurile cu Led nu se sting complet.

Postări Recomandate

Nu era vorba de un consum apreciabil, ci de faptul că deşi rezistenţa nu pare să se încălzească prea tare, dacă e introdusă undeva mai înghesuit, va acumula ceva căldură din lipsă de ventilaţie.Iar unele lămpi reclamă rezistenţe de valori mult mai mici de 500k pentru a se stinge complet, ajungînd şi spre 47k, iar la aşa valoare deja se simte bine că se încing....

Editat de validae
Link spre comentariu

Salut @Vali,

Eu am intrerupator cu bec cu descarcare in gaz si ala pe pozitia off are o rezistenta de 1M in serie cu becul cu descarcare in gaz.

Asa ca am calculat un divizor rezistiv sa vad care ar fi o rezistenta optima de pus in paralel cu becul LED si inseriat cu astea de la intrerupator si asa mi-a iesit cea de 511K.

Deci pe becul LED in pozitia off a intrerupatorului( e pus din constructie pe nul) vom avea tensiunea ce cade pe R=511K adica 511K*230V/1M+0,5M=78,3V tensiune la care LEDul nu se va aprinde.

PS: n-am tinut cont de Rin a becului cu LED, am pp ca e f mare :)

PS: masurat cu voltmetru pe R=511K am 33Vac, probabil se pune si valoarea serie a rezistentei becului cu descarcare in gaz din intrerupator.

La tensiunea asta nu se aprinde nici o lampa LED ptr 220V , garantat, iar Pdisipat=33*33/511000=0,002W :)

Editat de Craciun
Link spre comentariu

La întrerupătoarele cu indicator cu gaz ,,Neon,, e mai uşor de remediat problema.Becurile cu Neon au curenţi infimi de funcţionare, de ordinul microAmperilor.Alta e situaţia la întrerupătoarele care au indicator cu led, ce are un curent cu câteva ordine de mărime mai mare, ce e drept mai rar folosite, tocmai din cauza asta.

Link spre comentariu

Nu le pune în serie, dacă în paralel nu a mers, în serie nicio şansă.Acolo ai nevoie de o valoare scăzută a rezistenţei, care se poate obţine doar legând rezistenţe în paralel.Încearcă cu un condensator nepolarizat de 1uF/275Vc.a.  ca cei din pozele puse la început..

Sunt curios, întrerupătorul o avea cumva led ? Uzual au bec cu Neon, care are o construcţie inconfundabilă cu balon de sticlă şi doi electrozi.Dacă era cu Neon, trebuia să fi avut efect cu rezistenţele puse până acum.Doar să nu fi fost alte valori decât cele declarate, dar mult mai mari....

Editat de validae
Link spre comentariu

stai ca e posibil sa le fi pus pe cele care nu trebuie; desi erau cele mai butucanoase
https://www.optimusdigital.ro/ro/cautare?controller=search&orderby=position&orderway=desc&search_query=0104210000007411&submit_search=
https://www.optimusdigital.ro/ro/cautare?controller=search&orderby=position&orderway=desc&search_query=0104110000069887&submit_search=

pot sa masor rezistentele? ca au rezista cat scrie in

o sa incerc si cu celelalte maine, mai pe lumina

Editat de TybyShok
Link spre comentariu

Dacă ai cu ce, măsoară-le.....ce arată în poză pe site e total diferit de ce valori declară.Dar e posibil ca poza să fie una ,,generică,, doar ca să vezi ce formă au....

Dacă n-a mers cu două de 220k în paralel, pune trei...dar tot în paralel.Asta ar fi maximul sub care nu poţi scădea că se vor încinge.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări