TybyShok Postat Septembrie 18, 2020 Partajează Postat Septembrie 18, 2020 Multumesc @validae@Craciun Link spre comentariu
gica70 Postat Septembrie 18, 2020 Partajează Postat Septembrie 18, 2020 La urma urmei si reactanta capacitiva tot in ohmi se masoara! Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 18, 2020 Partajează Postat Septembrie 18, 2020 Da, dar aia capacitivă nu disipă, ca rezistenţa.Avantaje şi dezavantaje... Link spre comentariu
Craciun Postat Septembrie 18, 2020 Partajează Postat Septembrie 18, 2020 (editat) Salut, Sa facem niste calcule: Pdisipat=U^2/R=230*230/511000=aprox0,103W Se poate calcula pe zi / pean etc Mie mi se pare un consum infim fata de al becului propriuzis, iar rezistenta practic nu se incinge deloc daca e de 0,25W. Succes, BR/Daniel Editat Septembrie 18, 2020 de Craciun Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 18, 2020 Partajează Postat Septembrie 18, 2020 (editat) Nu era vorba de un consum apreciabil, ci de faptul că deşi rezistenţa nu pare să se încălzească prea tare, dacă e introdusă undeva mai înghesuit, va acumula ceva căldură din lipsă de ventilaţie.Iar unele lămpi reclamă rezistenţe de valori mult mai mici de 500k pentru a se stinge complet, ajungînd şi spre 47k, iar la aşa valoare deja se simte bine că se încing.... Editat Septembrie 18, 2020 de validae Link spre comentariu
Craciun Postat Septembrie 19, 2020 Partajează Postat Septembrie 19, 2020 (editat) Salut @Vali, Eu am intrerupator cu bec cu descarcare in gaz si ala pe pozitia off are o rezistenta de 1M in serie cu becul cu descarcare in gaz. Asa ca am calculat un divizor rezistiv sa vad care ar fi o rezistenta optima de pus in paralel cu becul LED si inseriat cu astea de la intrerupator si asa mi-a iesit cea de 511K. Deci pe becul LED in pozitia off a intrerupatorului( e pus din constructie pe nul) vom avea tensiunea ce cade pe R=511K adica 511K*230V/1M+0,5M=78,3V tensiune la care LEDul nu se va aprinde. PS: n-am tinut cont de Rin a becului cu LED, am pp ca e f mare PS: masurat cu voltmetru pe R=511K am 33Vac, probabil se pune si valoarea serie a rezistentei becului cu descarcare in gaz din intrerupator. La tensiunea asta nu se aprinde nici o lampa LED ptr 220V , garantat, iar Pdisipat=33*33/511000=0,002W Editat Septembrie 19, 2020 de Craciun Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 19, 2020 Partajează Postat Septembrie 19, 2020 La întrerupătoarele cu indicator cu gaz ,,Neon,, e mai uşor de remediat problema.Becurile cu Neon au curenţi infimi de funcţionare, de ordinul microAmperilor.Alta e situaţia la întrerupătoarele care au indicator cu led, ce are un curent cu câteva ordine de mărime mai mare, ce e drept mai rar folosite, tocmai din cauza asta. Link spre comentariu
TybyShok Postat Septembrie 22, 2020 Partajează Postat Septembrie 22, 2020 Salut din nou, Am incercat cu doua tipuri de rezistente: Rezistor 0.5W 220KΩ Rezistor 0.25W 470KΩ https://ibb.co/ZgrPzs0 Ambele n-au mers. Idei @validae @Craciun Ms Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 22, 2020 Partajează Postat Septembrie 22, 2020 Încearcă cu ambele rezistenţe puse în paralel.Adică două de 220 k una peste alta, răsuceşti pinii rezistenţelor la fiecare capăt. Link spre comentariu
TybyShok Postat Septembrie 22, 2020 Partajează Postat Septembrie 22, 2020 Incercasem cu 2 (1 din fiecare) in paralel, dar nu le-am rasucit (unit la capete) si tot nu a mers. E bine de stiut ca e OK in paralel. Ma gandeam ca poate trebuie in serie. Ms Link spre comentariu
TybyShok Postat Septembrie 22, 2020 Partajează Postat Septembrie 22, 2020 Tot nu a mers. https://ibb.co/ZTrH6G6. Pot sa verific daca rezistentele sunt bune? Ma gandesc sa incerc si cu 2x0.25w in serie. Daca nu merge, cu 3. Apoi in paralel, pana aflu care ar fi rezistentele potrivite ca valori pentru ce am eu si sa le caut si cumpar dupa. Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 22, 2020 Partajează Postat Septembrie 22, 2020 (editat) Nu le pune în serie, dacă în paralel nu a mers, în serie nicio şansă.Acolo ai nevoie de o valoare scăzută a rezistenţei, care se poate obţine doar legând rezistenţe în paralel.Încearcă cu un condensator nepolarizat de 1uF/275Vc.a. ca cei din pozele puse la început.. Sunt curios, întrerupătorul o avea cumva led ? Uzual au bec cu Neon, care are o construcţie inconfundabilă cu balon de sticlă şi doi electrozi.Dacă era cu Neon, trebuia să fi avut efect cu rezistenţele puse până acum.Doar să nu fi fost alte valori decât cele declarate, dar mult mai mari.... Editat Septembrie 22, 2020 de validae Link spre comentariu
TybyShok Postat Septembrie 22, 2020 Partajează Postat Septembrie 22, 2020 (editat) stai ca e posibil sa le fi pus pe cele care nu trebuie; desi erau cele mai butucanoase https://www.optimusdigital.ro/ro/cautare?controller=search&orderby=position&orderway=desc&search_query=0104210000007411&submit_search= https://www.optimusdigital.ro/ro/cautare?controller=search&orderby=position&orderway=desc&search_query=0104110000069887&submit_search= pot sa masor rezistentele? ca au rezista cat scrie in o sa incerc si cu celelalte maine, mai pe lumina Editat Septembrie 22, 2020 de TybyShok Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 22, 2020 Partajează Postat Septembrie 22, 2020 Dacă ai cu ce, măsoară-le.....ce arată în poză pe site e total diferit de ce valori declară.Dar e posibil ca poza să fie una ,,generică,, doar ca să vezi ce formă au.... Dacă n-a mers cu două de 220k în paralel, pune trei...dar tot în paralel.Asta ar fi maximul sub care nu poţi scădea că se vor încinge. Link spre comentariu
UDAR Postat Septembrie 22, 2020 Partajează Postat Septembrie 22, 2020 Acum 12 minute, validae a spus: Dacă n-a mers cu două de 220k în paralel, pune trei...dar tot în paralel.Asta ar fi maximul sub care nu poţi scădea că se vor încinge. Scuze @validae, poți să pui câte vrei în paralel, fiecare rezistență se va încinge la fel ca prima . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum