miron1947 Postat Octombrie 21, 2017 Partajează Postat Octombrie 21, 2017 (editat) (bcr ?) Nu, BT, dar lipsa acestei confirmari cu SMS, imi produce emotii, datele de pe card dupa ce le-am scris(pe internet), pot fi copiate si fara confirmarea cu SMS sa se faca plati si fara acordul meu. Editat Octombrie 21, 2017 de miron1947 Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 21, 2017 Partajează Postat Octombrie 21, 2017 De asta eu nu fac plăti cu cardul pe internet. Dacă totuși vrei sa faci plăti cu cardul pe internet atunci fă-ți un card numai pt asta, card pe care-l ții gol și transferi prin online banking numai cit ai nevoie pentru plata exact înaintea plății. Link spre comentariu
miron1947 Postat Octombrie 21, 2017 Partajează Postat Octombrie 21, 2017 (editat) pe care-l ții gol și transferi prin online banking numai cit ai nevoie pentru plata exact înaintea plății. Pai daca este gol de unde transfer? Cardul il utilizez pentru plata lunara a facturilor curente(telefon,RDS Electrica si anual impozitul pentru locuinta) si cand mai ramane ceva,la Lidl, nu am o suma mare pe el, mi-l incarca lunar fiul meu Editat Octombrie 21, 2017 de miron1947 Link spre comentariu
Vizitator Lulux Postat Octombrie 21, 2017 Partajează Postat Octombrie 21, 2017 La toate platile prin internet cu cardul, dupa ce completam datele inscrise pe el(pe card), pentru fiecare plata primeam un cod de confirmare prin SMS, care trebuia introdus pentru finalizarea tranzactiei, la platile de mai jos, au ajuns la plata fara acest cod prin SMS.,,18/10/2017 Plata la POS non-BT cu card VISA EPOS 15/10/2017 63351523 TID:WPGTID01 WWW.ALIEXPRESS.COM LONDON GB 41403153 valoare tranzactie: 6.23 USD RRN:728811277051 comision tranzactie 0.00 RON REF. 408NVPO1729100HW 24.16 Plata la POS non-BT cu card VISA EPOS 15/10/2017 63351523 TID:WPGTID01 WWW.ALIEXPRESS.COM LONDON GB 41403153 valoare tranzactie: 3.28 USD RRN:728814785125 comision tranzactie 0.00 RON REF. 408NVPO1729100HY 12.72 Plata la POS non-BT cu card VISA EPOS 15/10/2017 63351523 TID:WPGTID01 WWW.ALIEXPRESS.COM LONDON GB 41403153 valoare tranzactie: 1.65 USD RRN:728814522374 comision tranzactie 0.00 RON REF. 408NVPO1729100I0 6.40" De ce?Este normal? De ce ne intrebi pe noi si nu banca? Daca ti-ai rupt un picior,Doamne fereste,te duci la sudor? Ai suport on-line 24/7 la BTR. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 21, 2017 Partajează Postat Octombrie 21, 2017 "datele de pe card dupa ce le-am scris(pe internet), pot fi copiate si fara confirmarea cu SMS sa se faca plati si fara acordul meu" 1. nu, datele nu pot fi copiate 2. banca ofera un surplus de siguranta 3. exemplele din literatura/internet se refera la spargerea unor baze de date ale vinzatorilor de unde s-au obtinut date de login 4. varianta dlui Sesebe se refera la cei ce au indoieli si e cea mai fezabila pentru pesimisti Link spre comentariu
miron1947 Postat Octombrie 21, 2017 Partajează Postat Octombrie 21, 2017 (editat) Am intrebat si la banca, dar probabil imi vor raspunde cel mai devreme luni. Am intrebat si aici in ideea ca poate a mai patit cineva la fel si ma poate lamuri mai repede. 1. nu, datele nu pot fi copiate De ce nu, daca cineva urmareste(am inteles ca se poate) ce scriu? Numarul de card, codul din spate(CVV/CVC), data de expirare si ,,adrisantul"? Editat Octombrie 21, 2017 de miron1947 Link spre comentariu
XAN77 Postat Octombrie 21, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 21, 2017 și eu la raiffaisen primesc acel cod pe sms la diverse plăți dar am văzut că la plățile pe aplicația aliexpress nu primesc niciun cod, se face plata imediat. Eu nu am temeri legat de folosirea cardului online, pînă no pățesc stau relax. Legat de bănci, total offtopic, mai au mult de evoluat la capitolu tratamentunl clienților, servicii, comisioane nesimțite, dobînzi etc, niște cămătari cu acte în regulă. Link spre comentariu
miron1947 Postat Octombrie 21, 2017 Partajează Postat Octombrie 21, 2017 (editat) dar am văzut că la plățile pe aplicația aliexpress nu primesc niciun cod, se face plata imediat. Da, cand am comandat pe ebay, a fost nevoie de codul SMS, asta m-a ingrijorat, sper sa obtin de la banca o explicatie si dac-o primesc, o s-o scriu si aici, poate au si alti colegi(pe forum) nedumeriri. Editat Octombrie 21, 2017 de miron1947 Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 21, 2017 Partajează Postat Octombrie 21, 2017 "De ce nu, daca cineva urmareste(am inteles ca se poate) ce scriu? Numarul de card, codul din spate si ,,adrisantul"? " modalitatile de encriptare depsasesc posibilitatile unei vieti de muritor pentru decriptare ... "niște cămătari cu acte în regulă." un camatar legal , dar care nu-ti rupe femurul (osul de la cur la genunchi ) si te rog sa ma crezi ca doare si se aplica in cazul camatarilor Link spre comentariu
miron1947 Postat Octombrie 21, 2017 Partajează Postat Octombrie 21, 2017 modalitatile de encriptare depsasesc posibilitatile unei vieti de muritor pentru decriptare ... Eu am inteles ca se poate urmarii ,,live" ce scrii. Link spre comentariu
Vizitator Lulux Postat Octombrie 21, 2017 Partajează Postat Octombrie 21, 2017 Legat de bănci, total offtopic, mai au mult de evoluat la capitolu tratamentunl clienților, servicii, comisioane nesimțite, dobînzi etc, niște cămătari cu acte în regulă. Si din ce ai vrea sa traiasca bancile,din mila publica? E drept ca unele au cam sarit calul,dar nu toate. Eu am inteles ca se poate urmarii ,,live" ce scrii. Foarte adevarat. De exemplu,tocmai ti-am clonat cardul si sunt in drum catre bancomat sa vad daca mai este ceva pe el. Link spre comentariu
miron1947 Postat Octombrie 21, 2017 Partajează Postat Octombrie 21, 2017 (editat) Si din ce ai vrea sa traiasca bancile,din mila publica? Corect, ca aceia care vor asistenta medicala, dar fara sa plateasca contributia CNAS. sa vad daca mai este ceva pe el. Doar cca. 40 lei, nu stiu daca merita deplasarea. Editat Octombrie 21, 2017 de miron1947 Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 21, 2017 Partajează Postat Octombrie 21, 2017 "Eu am inteles ca se poate urmarii ,,live" ce scrii." corect; atit cit nu este encriptat , dar contactul cu banca este de aceasta natura ( in general tot ce incepe cu https in browser este bine incriptat/encriptat ) Link spre comentariu
miron1947 Postat Octombrie 21, 2017 Partajează Postat Octombrie 21, 2017 (editat) corect; atit cit nu este encriptat , Banuiesc(nu stiu ca nu sunt haker) ca cei care se ocupa cu astfel de actiuni, nu se impiedica de asta. Doar de la mine nu pot obtine, mare lucru, dar si oceanul este facut din picaturi. Editat Octombrie 21, 2017 de miron1947 Link spre comentariu
valivoi Postat Octombrie 21, 2017 Partajează Postat Octombrie 21, 2017 și eu la raiffaisen primesc acel cod pe sms la diverse plăți dar am văzut că la plățile pe aplicația aliexpress nu primesc niciun cod, se face plata imediat. Eu nu am temeri legat de folosirea cardului online, pînă no pățesc stau relax. Legat de bănci, total offtopic, mai au mult de evoluat la capitolu tratamentunl clienților, servicii, comisioane nesimțite, dobînzi etc, niște cămătari cu acte în regulă. Eu am un visa de la BT cand am inceput sa fac plati pe AliExpress,am fost la ghiseu sa vad cum e cu ,comisioanele, securitatea platilor si alte alea,m-a intrebat daca vreau sa fac plata dupa ce primesc cod de securitate prin sms sau direct.Spunandu-i ca o sa fac plati doar prin AliExpress nu am nevoie de sms mi-a dat dreptate functionara ca stie si ea ca platile prin AliExpress sunt cele mai sigure,plus ca din cate inteleg poti sa faci refuz de plata daca apare o tranzactie care nu e de-a ta ,eu dupa fiecare plata verificand la cateva zile cat s-a debitat din cont.Comisioane nu platesc ,doar schimbul valutar leu-euro iesind euro de la 4,56 oficial cam 4,7 platit,retragere comision 0,comision doar la alimentarea contului. Link spre comentariu
Postări Recomandate