Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

liber la cumpărături de la chinezi :)

Postări Recomandate

Azi s-a produs și inevitabilul, unu din plicurile ce le aștept a fot trimis la poșta vamală. Deși primisem 17 plicuri din 19, uite că la unu nuș ce le veni să-l trimită la vamă. Astea 2 plicuri rămase nu sunt cu nimic mai deosebite decît celelalte, unu are 3 surse AC-DC de 5v700mA și celălalt 3 module cu XL4015. Nu știu ce să fac, mă bate gîndul să renunț la pachet mai ales dacă cel în cauză e cu sursele de 5V (valoare 3$), dar nu vreau să afectez cu ceva chinezul, adică să dau feedback pozitiv confirmare de primire dacă e cazu etc.

Pentru celălalt colet cel cu modulele XL4015, cu ocazia asta am observat că deși era free shipping, la 3 buc am avut transport 1,5$, total valoare la 3 buc=7$. Pentru ăștia 7$, decît să comand altele, aproape se merită să mă duc să le iau de la Constanța.

Dar aș mai sta pînă vinerea viitoare măcar ca să văd dacă primesc și ultimul plic, să știu sigur care este cel de la vamă.

Ce taxă de magazinaj percep ăștia? Pe aviz scrie 0,030 Kg.

Dacă trimit multe pachete în teritoru, o fi mai puțin aglomerat la ei? Că îmi e groază de coada de acolo.

Editat de XAN77
Link spre comentariu

E cam chestie de bun simt sa nu refuzi un pachet ce ti-a ajuns la posta doar ca ti-e tie departe,pe urma va intrebati de ce refuza sa trimita in Romania chinezul.Mai ales ca,cel putin pe AliExpress,cumparatorii ca si vanzatorii au calificative si chinezul iti poate refuza comanda daca ai calificativ scazut.

Link spre comentariu

poate m-am exprimat strîmb, am zis că dacă renunț la pachet eu voi confirma totuși primirea pe sait la Aliexpress, voi da 5 stele maxim feedback etc, ca și cum l-aș fi primit, de plătit e plătit etc. Dar transportul la retur e posibil să-l afecteze pe chinez și nu vreau să prejudiciez pe nimeni. Oricum îmi e destul de clar că mă voi duce să-l ridic, probabil vinerea viitoare. Găsesc eu pînă atunci motive în plus să fac acel drum.

Cu taxa de magazinaj nu știu la ce surprize să mă aștept.

Link spre comentariu

La Vama Constanta au obiceiul sa taxeze magazinajul daca trec cateva zile, am mai platit cate 5lei de formalitate, mai mult costa chitanta si timpul sa ti-o faca.

Vad ca iar vin pachete pe direct fara vama, direct la Posta, timp mediu 2luni fara o saptamana, totusi am primit si pachet trimis acum 20zile din China. Deci la BSI cred ca e asteptarea si acolo pachetele sunt luate din gramada pe apucate, nu FIFO.

Link spre comentariu

Dar transportul la retur e posibil să-l afecteze pe chinez și nu vreau să prejudiciez pe nimeni.

Cu taxa de magazinaj nu știu la ce surprize să mă aștept.

Coletul/plicul nu este trimis retur de catre posta romana, ele devin proprietatea postei dupa 6 luni.

Taxa de magazinaj este de 1,5 lei/zi dupa emiterea primului aviz, + 2 zile.

Link spre comentariu

Am dat si eu aseara o comanda pe ebay si acum cateva zile am mai dat una pe aliexpress. Sa vedem in cat timp vin.

Cate comenzi am facut eu pana acum si pe ali si pe ebay, toate mi-au venit. N-am avut surprize ca s-a ratacit pachetul si nu a mai ajuns.

Acum vreau sa vad daca imi cere vamesu dovada platii.

Mai acum cativa ani, cand am inceput eu sa comand pe la chinezi, imi cerea vamesu printscreen la produsele comandate, da' in ultima vreme doar se uita in pachet si atat.

Link spre comentariu
La toate platile prin internet cu cardul, dupa ce completam datele inscrise pe el(pe card), pentru fiecare plata primeam un cod de confirmare prin SMS, care trebuia introdus pentru finalizarea tranzactiei, la platile de mai jos, au ajuns la plata fara acest cod prin SMS.
,,18/10/2017
Plata la POS non-BT cu card VISA
EPOS 15/10/2017 63351523 TID:WPGTID01 WWW.ALIEXPRESS.COM
LONDON GB 41403153 valoare tranzactie: 6.23 USD RRN:728811277051 comision
tranzactie 0.00 RON
REF. 408NVPO1729100HW
24.16
LONDON GB 41403153 valoare tranzactie: 3.28 USD RRN:728814785125 comision
tranzactie 0.00 RON
REF. 408NVPO1729100HY
12.72
LONDON GB 41403153 valoare tranzactie: 1.65 USD RRN:728814522374 comision
tranzactie 0.00 RON
REF. 408NVPO1729100I0
6.40"
De ce?
Este normal?
Editat de miron1947
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări