XAN77 Postat Octombrie 14, 2017 Partajează Postat Octombrie 14, 2017 Probabil sunt ultimu care m-am prins că acum comenzile externe de sub 10$ nu mai sunt trimise la oficiile poștale vamale ci direct la oficiul din localitatea de destinație. Pentru cei ce nu locuiesc în reședințe de județ, printre care mă număr și eu, era cam nasol să te deplasezi mereu la centru (Constanța în cazul meu) unde aveam de stat și la o supercoadă. Am văzut o știre la tv nu acum foarte mult timp precum că s-a luat această decizie, sau urma să se ia. Am făcut primele comenzi de la chinezi și au început să ajungă pachetele la mine în comună. Super. Chinezării la preț corect. Gata cu optiimusdigital sau alți comercianți cu adaosuri foarte mari. Primul pachet mi-a venit după 15 zile. Nu-i chiar de speriat timpul. Link spre comentariu
Untold Postat Octombrie 14, 2017 Partajează Postat Octombrie 14, 2017 La fel pateam si eu. Fiind din Bicaz, a trebuit de vreo cateva ori sa ma deplasez la Piatra Neamt, 25km dus, 25km intors, bani pe microbuz, timpul la coada, cateva ore, etc...La final, ma costa mai mult transportul pana la acel OP decat ce comandasem chiar si cu masina daca ma duceam.... Cat despre timpul de asteptare al produsului, cel mai devreme mi-a sosit o baterie de Nokia 3310 care a sosit in 2 saptamani. Link spre comentariu
petreelectronic Postat Octombrie 14, 2017 Partajează Postat Octombrie 14, 2017 Am aflat si eu ca vin la posta. Eu trebuia sa ma duc la 80Km.....la Slobozia. Link spre comentariu
modoran Postat Octombrie 14, 2017 Partajează Postat Octombrie 14, 2017 De cateva luni vin comenzile direct acasa, ai aflat cam tarziu Cel mai repede 2 saptamani, dar mai e cate un colet ratacit ( din vina romanilor, nu a chinezului ) ce dureaza 3 luni sa ajunga ( niciodata mai tarziu ) Link spre comentariu
Vizitator Lulux Postat Octombrie 14, 2017 Partajează Postat Octombrie 14, 2017 Uimiti-ma,ce puteti cumpara de 10$ de la chinezi,in afara de chestii de unica folosinta? E vreun sait anume de unde se cumpara,ca as fi curios sa vad ce ofera de suma asta? Link spre comentariu
Stefan Postat Octombrie 14, 2017 Partajează Postat Octombrie 14, 2017 Lulux iti arde de glume sau doar faci pe interesantul? In Pitesti dadeam o mica "avere" pe asa ceva http://www.ebay.com/itm/P-N-B-30-1000-30AWG-Tin-Plated-Copper-8-Wire-Colored-Insulation-Test-Wrapping-/253180828554?epid=2194709115&hash=item3af2c0db8a:g:tToAAOSwojxZm933 si asta e unu din zeci de exemple / comenzi. La mine minunea cu "comenzile externe de sub 10$ venite la oficiul din cartier" a tinut aproximativ 3 saptamani, acum iar la duc la oficiul vama pentru orice colet extracomunitar. Nu ma deranjeaza sa ma duc la oficiul vama dar au program de gravide 8-13 si uneori imi e imposbil sa ajung in intervalul asta. Oricum si la oficiul din cartier erau cozi imense si deseori se iscau scandaluri rezultate din lipsa de educatie a romanului. Alt exemplu: https://lajumate.ro/potentiometru-multitura-10-k-1629190.html (fix din china deci sa nu aud ca sunt originale) https://www.aliexpress.com/item/5pcs-Lot-3590S-2-103L-3590S-10K-ohm-Precision-Multiturn-Potentiometer-10-Ring-Adjustable-Resistor/32441006014.html (5 bucati cumparate si testate) Link spre comentariu
maxente Postat Octombrie 14, 2017 Partajează Postat Octombrie 14, 2017 Daca tot veni vorba de comenzile astea din China sunt curios de o chestie. In ultima vreme nu am mai luat nimic de la chinezi, da' cand am mai luat nu imi cerea dovada de plata facuta prin visa/master card sau paypal, cel putin la astea de la posta locala. La cele care veneau prin DHL imi cereau dovada. Acum am inteles ca s-a facut nustiu ce normativ si indiferent cat a declarat chinezu pe pachet, iti cer astia de la vama dovada de plata. La voi cum sta treaba ? Link spre comentariu
Stefan Postat Octombrie 14, 2017 Partajează Postat Octombrie 14, 2017 La oficiul din cartier nu imi cere dovada platii si nici nu desface nimeni coletul, nici nu ar avea autoritatea necesra pentru asa ceva. La oficiul vama mi-au desfacut coletele in prezenta ofiterului vamal si in functie de evaluarea "ochimetrica" imi cer dovada platii. La chestiile marunte si banale, chiar daca uneori depaseau 10$, nu mi-au cerut dovada platii si nici nu m-au pus sa platesc ceva. Insa cand au vazut statia baofeng au facut ochii cat cepele si m-au luat la intrebari . Inainte incercam sa ma mai fofilez dar mi-am dat seama ca nu prea merge, acum ma duc direct cu telefonul (nu mai stau sa printez) cu contul de alliexpres / ebay ... logat si ii las pe ei sa se uite la produsele comandate. Daca esti onest cu ei am observat ca mai inchid ochii la 2-3$ in plus asa ca per total nimeni nu pierde si suntem in legalitate. Link spre comentariu
Vizitator Lulux Postat Octombrie 14, 2017 Partajează Postat Octombrie 14, 2017 Cine stabileste si mai ales cum afla, ca acel colet nu depaseste valoarea de 10$ ,ca apoi sa-l trimita la posta de unde apartii? Link spre comentariu
Relav Postat Octombrie 14, 2017 Partajează Postat Octombrie 14, 2017 La Alba Iulia de prin aprilie pana pe la inceputul lunii septembrie coletele din China mi le aducea postasul acasa. Pe urma iar s-au sucit si acum trebuie sa ma duc la oficiul postal cu dovada pretului de cumparare. Nu asta ar fi problema ci faptul ca acum vin foarte greu. Am 2 comenzi facute de 2 luni si inca nu au sosit la mine . Sunt convins ca ele au ajuns in Romania dar nu mai dovedesc cu trierea lor. Ce este ciudat (si nu prea) este ca cele care au numar de urmarire vin destul de repede. N-as vrea sa reclam la ebay ca nu am primit coletul (si sa-mi trimita altul) pentru ca 100% este din vina Postei Romane. Si pana in aprilie fenomenul era identic ca si acum. Erau intarzieri si de 4 luni care au venit toate deodata prin aprilie. Link spre comentariu
dany_cta Postat Octombrie 14, 2017 Partajează Postat Octombrie 14, 2017 (editat) Tot anul din ian-feb a mers bine in Constanta, pachetele direct la oficiul postal de care aparti, nu te-a intrebat nimeni de valoare, nici o poza, nici o factura, nimic. Bineinteles ca oricum nu cumpar lucruri scumpe de la ei dar era stresul sa ma duc la centrul de printari sa scot pozele si sa ma duc la oficiul vamal. Timpul s-a redus considerabil la oficiul postal, mi-au venit si pachete in doua saptamani din China. De o luna a revenit la normal, iar ne cheama la Vama ... si iar intarzie pachetele ... Editat Octombrie 14, 2017 de dany_cta Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Octombrie 14, 2017 Administratori Partajează Postat Octombrie 14, 2017 In Bucuresti este dezastru, Posta Roamana aici functioneaza perfect... rromaneste am pachete la Posta si de 1 luna care inca nu au ajuns la nici un oficiu, sunt tot in prelucrare la BSI Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 15, 2017 Partajează Postat Octombrie 15, 2017 Confirm si eu problema cu disfunctionalitatea postei, din 6 comenzi pe 1 Sptembrie, abea 1 mi-a ajuns... Din pacate nu au numar de urmarire deci fie astept fie le fac cruce... La dracu cu posta rahatului, ca e penibila. Link spre comentariu
XAN77 Postat Octombrie 15, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2017 hmm mă îngrijorează ce citesc, deci cînd am aflat și eu că vin acasă e posibil să se fi renunțat la asta, probabil nu chiar la toate. Eu am cumpărat de la 5 vînzători pe 17 septembrie din care am primit 4 plicuri și mai aștept 1, iar pe 25 septembrie am luat de la 12 vînzători din care am primit 3 plicuri. Tot ce am primit a fost săptămîna trecută, zilnic cîte 1-2 plicuri. Deci poate în anumite situații trimit totuși acasă, valori/dimensiuni/greutăți mici nu știu. Sper să rămîna așa. Altfel, avînd în vedere că dau cam 40 de lei pe un drum la poșta vamală, aș lăsa să se acumuleze mai multe pachete dar nu știu cît timp le păstrează ăia acolo fără să-mi ceară bani de magazinaj sau mai știu eu ce. Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 15, 2017 Partajează Postat Octombrie 15, 2017 Eu intre 1 si 11 Septembrie am plasat 14 comenzi, pana acum am primit in total 4 plicuri... Imagineaza-ti frustrarea, atat pentru banii risipiti, cat si pentru dezamagirea neprimirii unor produse care totusi imi trebuiesc. Nu cred ca se renunta la trimiterea direct acasa ( as vrea eu, pentru ca la vama nu trecea mai mult de 1 luna fara sa primsc aviz ), eu cred ca e mai degraba o lipsa de bun simt din partea factorilor postali de la noi, pe alea nu se taxeaza TVA deci ni se rup de ele, le trimitem cand avem chef. Si cum nu au numar de urmarire, nimeni nu are ce sa le faca celor de la posta pentru ca nu poti dovedi de cand coletul/plicul stationeaza la ei. PS: Din cate stiu dupa 10 zile se cere inmagazinaj, si dupa 30 e zile sunt retrimise la expeditor. Adica dai banii degeaba, si eu am patit asta in cateva randuri si degeaba am protestat la cucoana de la Targoviste de la vama, nu-i pasa ei, n-are ea timp si nici minute sa sune destinatarii. Macar de-a dar dracu faliment o data rahatul asta de posta, poate s-ar infiinta sau s-ar impune un serviciu privat ceva mai bine organizat. Link spre comentariu
Postări Recomandate