Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme bec oglinda din baie

Vizitator garbage

Postări Recomandate

Vizitator garbage

Am unele dificultati cu becul din baie,in sensul ca nu se mai aprinde,iar pe cele 2 fire surubelnita de tensiune imi arata faza indiferent de pozitia intrerupatorului.

Am luat jos si intrerupatorul,care este dublu si pentru becul din hol care functioneaza,si imi apare faza doar pe un fir.

Am legat intre ele firele si se aprinde doar becul din hol.

Cum pot remedia problema?

Link spre comentariu

Trebuie verificate legăturile în doza cea mai apropiată de acel bec.,,Creionul de fază,, sau ,,șurubelnița cu indicator de tensiune,, nu sunt utile în acest caz, fiindcă se aprinde și prin cuplaj slab capacitiv și induce în eroare.Acolo se lucrează cu o lampă de control, de obicei un bec de veioză cu două fire.....

Link spre comentariu

Am unele dificultati cu becul din baie,in sensul ca nu se mai aprinde,iar pe cele 2 fire surubelnita de tensiune imi arata faza indiferent de pozitia intrerupatorului.

Am luat jos si intrerupatorul,care este dublu si pentru becul din hol care functioneaza,si imi apare faza doar pe un fir.

Am legat intre ele firele si se aprinde doar becul din hol.

Cum pot remedia problema?

Mai mult ca sigur ai nulul intrerupt.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu
Vizitator garbage

Am adus un electrician,care a spus ca problema este "intre punctul de legatura si consumator" si ar costa undeva la 400 lei!!!

Mi-a stricat si tapetul de pe hol ca sa caute "punctul de legatura" si m-a taxat cu 50 lei.Mi-am cumparat un fasung la care i-am atasat 2 fire si un bec,acum cum sa verific?

Link spre comentariu

Asta trebuia să v-o spună meseriașul care v-a stricat tapetul.Acel punct de legătură este doza din care pleacă firele către bec. Este undeva sub nivelul tavanului, cam la 20cm și se poate depista fie cu un detector de metale mic, fie prin ciocănire din loc în loc. Unde sună a gol, cureți ușor tencuiala sau zugrăveala și dai peste un capac ce poate fi de metal (varianta veche) sau de plastic, la cele moderne. Din păcate, ar dura mult și nu cred că e cazul să facem aici un curs de depanare a instalațiilor electrice, dacă nu vă pricepeți nu e recomandat să lucrați cu așa ceva, e periculos. Căutați un alt electrician, ori dați telefoane la mai mulți electricieni și vedeți care e dispus să vă remedieze defectul pe o sumă mai mică. Și mie mi se pare cam mult 400 Lei. Pe banii ăștia altul vă cablează toată camera....

Link spre comentariu

Nu a lucrat nimic vecinul de deasupra(daca exista)? Am avut un caz recent la care ii cadea aleator siguranta de pe un circuit de iluminat si nu imi puteam da seama de ce. Dupa vreo cateva interventii pe la aplici si verificat nu am gasit nimic, la fel si in tablou. Dupa mai multe povesti cu clientul imi povesteste ca acum mai multi ani vecinul de sus a spart ceva prin baie si I-a lasat fara lumina in baie. La momentul respectiv au rezolvat tragang separat alimentarea becului dintr-o priza de pe hol si fara sa taie firele vechi din doza. Problema am rezolvat-o taind firele vechi din doza de ramificatie(ce s-a intamplat cred e ca picura apa de la vreo teava pe firele vechi care sunt trase prin tavan si coboara la bec in baie chiar printre tevile de apa).

Link spre comentariu
Vizitator garbage

Nu a lucrat nimeni,eu locuiesc la etajul 1 intr-un bloc cu 4 etaje pe placi de beton prefabricat.

Becul de deasupra oglinzii sta pe coloana de tevi,iar firele intra in perete.

Deasupra becului am o poarta unde vad sifonul vecinului de sus si firele de la becul meu care patrund undeva intre perete si tavan.

Link spre comentariu

Si eu sint de parere ca trebuie un electrician. Alimentarea becurilor din plafon se face prin firele care sint trase prin pardoseala vecinului de deasupra. Solutia ar fi saparea unui canal in tavan si tragerea firelor prin tub copex. Alta solutie nu cred sa fie.

Ciudat e ca,colegul vede sifonul vecinului si firele care intra printre tavan si perete. Cum au facut constructorii blocul ala? Curata bataie de joc.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Mai ieftin ar fi să se renunțe la cablajul întrerupt de la doză până la bec și să se monteze aparent un patcablu și un cablu bifilar cu dublă izolație care să conecteze becul.Bănuiesc că e vorba de maximum doi-trei metri de tras. Patcablul cu profile mici are și bandă autoadezivă, dar pentru siguranță (dat fiind mediul umed) se va prinde în câteva dibluri....

Link spre comentariu
Vizitator garbage

Da,prin poarta de sus de pe coloana de tevi ,eu vad sifonul in forma de u de la vecin.

Totusi daca am acolo faza,nu as putea sa iau nul de la teava de apa calda?Pe electrician am incercat sa-l trag de limba,dar nu prea mi-a dat informatii

Link spre comentariu

In cazul in care este intrerupt(desi cred ca e mai probabil sa fie un contact slab prin doza) vreun fir astea sunt variantele. Cu spart tavan sau cu pat cablu si cu siguranta nu costa 400 lei nici daca sparge betonul(eu am taiat cu flexul, e adevarat se face praf dar...).

Link spre comentariu

O bormașină ,,no name,, cu percuție e cam 50-70 Lei, mai pui 10-15 Lei pentru un burghiu de 8mm cu vârf Widia.E suficientă pentru ce aveți acolo, 3-4 dibluri de 8mm....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări