Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa LED LG lgp3942-14pl1

Vizitator

Postări Recomandate

• Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• iop95

4

• surubarila

2

• ion_vasile

1

Top autori în acest subiect

Exista un MC14506 cu 16pini DIP dar e un CI cu porti SI-SAU inversoare expandabile.. sursa e un model mai vechi fara controller specializat, facuta cu CI separate?

Intreruperea este la intervale perfect egale / aprox. egale sau aleatorii? In gol face la fel?

Se poate corela intreruperea cu o modificare puternica in frecventa? sau cu un salt de curent?

E LLC cu bobina de rez separata sau integrata in traf?

Editat de iop95
Link spre comentariu

6N14506 este cip specializat, nu e sursa veche. La puteri mici nu am intalnit LLC cu bobina separata. In STBY si fara sarcina e linistita, cu sarcina mica face probleme. In ON si in gol si cu sarcina este linistita. Fara schema nu stiu unde actioneaza optocuplorul de STBY in afara de a alimenta integratul PFC unde am pus FAN6961 dupa un site rusesc.

Link spre comentariu

In STBY frecventa de lucru este mult mai sus fata de operare normala.

Daca in gol e ok si face probleme la sarcina mica, cred ca e o problema in limita inferioara a frecventei in STBY, cel mai probabil s-a devalorizat un cond / rezistenta cu care se seteaza frecventa minima in STBY, sau un tranz nu opereaza corect/sau deloc si ramane pe frecventa maxima (de gol).

Ar trebui vazute piesele din bucla de reactie pe STBY.

Tensiunea de intrare in LLC se modifica mult in STBY fata de normal? Sa nu intre protectia de UV.

Link spre comentariu

Eu cred ca sursa nu are nimic, sarcina rezistiva pe care o pun probabil nu corespunde cu modul in care o solicita placa de baza. Asa se intampla cand nu ai tot tv-ul pe masa. Adevarul este ca in afara de tranz. ce primeste comanda ON in baza, tranz. PNP ce ataca optpcuplorul de STBY mai este comandat de un NPN la care nu am mai avut rabdare sa caut cine il comanda. Cu dioptrii de +5,5 si nascut pe vremea lui Dej las tineretul sa se afirme. Daca aduce si restul tv-ului mai postez ce s-a intamplat.

Link spre comentariu

E un controller mai nou, destul de interesant.

Care e defectul reclamat?

Nu vad de ce sarcina rezistiva n-ar fi ok... important e sa fie in plaja de curenti pentru operare normala, STBY sau STBY low power; vad ca are mai multe moduri de lucru.

In STBY low power intra in operare burst, insa nu corespunde cu timpul mentionat. Nestiind despre ce consum e vorba e posibil ca acea oprire sa fie de fapt normala.

Mai sunt si alte protectii care pot duce la oprirea oscilatiilor.

Poate gasiti mai multe detalii in acest link https://felib.fujielectric.co.jp/docfetch/CustomContentDownload.aspx?sid=F285512A2882EABB68C9B7F599739ED7ABDB8E037F01BF9E&dataid=23097703&version=0&site=global&lang=en

Link spre comentariu

Sanatate permanenta si scuze pt. off topic , scuze de asemenea initiatorului si moderatorilor : in #3 spuneati ca "nici nu mai conteaza integratul , cu osciloscopul voi gasi o neregula".

Link spre comentariu

Te-ai "racorit"? Ma bucur pt sanatatea dumitale permanenta. Daca nu ai inteles ca fara ridicarea schemei--lucru ce-l faceam pana mai de curand--nu am cum sa stiu cine comanda acel tranz suplimentar nu vad de ce as intra in dialog.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări