Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator curent ???

Vizitator mirku

Postări Recomandate

Vizitator mirku

Salutare!Lucrez in LabView cu o placa de achizitie Ni USB-6008 (conectata pe portul USB) cu care vreau sa comand niste relee de 5V.Care este problema...curentul furnizat de placa de ahizitie (la o tensiune de 5V) este mult prea mic pentru a incarca bobina releului si a realiza comutarea acestuia!Am incercat activarea releului de la o sursa de calculator ATX pe linia de 5V si a mers fara probleme!Ce pot face (si cum...eventual un montaj simplu...un tranzistor...) sa cresc curentul furnizat de placa de achizitie pastrand tot tensiunea de 5V?...(precizez ca placa nu poate sa ofere mai mult de 50mA)Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MiniTehnicus

2

• bogdan_

1

• George(sb)

1

• rony2006

1

Top autori în acest subiect

poti folosi tranzistoare BS170. Legi poarta la iesirea placii, sursa la Gnd, si releul intre drena si +5V. Nu uita de dioda de pe releu, pentru protectie la supratensiuni.

Link spre comentariu
Vizitator mirku

poti folosi tranzistoare BS170. Nu uita de dioda de pe releu, pentru protectie la supratensiuni.

Nu prea imi dau seama cum se monteaza dioda de protectie....ca in figura de mai jos??
Link spre comentariu

Iar daca releele sunt folosite sa comute curenti mari poti monta in paralel pe fiecare contact un "stingator de scantei" adica o rezistenta de 100-200ohmi inseriata cu un condensator de 100-220nF.Asta pentru aplicatii de curent continuu.

Link spre comentariu
  • 11 luni mai târziu...
Vizitator diananaid_vie

Am facut un program in labview care arata cam asa http://cnx.org/content/m13776/latest/....schema imi merge....si partea cu daq assistant de la iesire e ok, dar nu-mi citeste bine temperatura. Am folosit un LM35DZ. Din cate am vazut ar trebui sa citeasca temperatura in timp real, iar mie nu imi citeste decat o valuare constanta(33,198....sau ceva de genul). Care ar putea fi problema?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări