Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme statie auto 3500 w clasa d

djmaxxx

Postări Recomandate

Salutare ... am facut rost de un amplificator auto in clasa d , defect pe alimentare toti finalii dusi 16 bucati , asa l-am luat nu cunosc istoricul ... i-am schimbat cu uni noi ... statia a mers 20 secunde dupa care a pocnit doar 4 din cei 16 ...Este alimentat din doua surse de alimentare +- 90 v .... din cate am vazut a pocnit si un prefinal b647 (d667) schimbat cu unii noi ..

Am alimentato si acum nu imi mai scoate 180v imi scoate apx 150 v si 4 finali se incalzesc foarte tare chiar si cu prefinalii dati jos se incalzesc si consuma foarte mult ... se inching cablurile de alimentare ... am verificat diodele din punte sunt ok .. l-eam scos din circuit tot asa face .. sa fie oare din tl494?

Schema nu se gaseste la acest model de statie GAS Competition 3500.1D

Nu am umblat la placa cu driverul tl 494 .. dar presupun ca este ok daca imi merge o parte ... practic mie imi merge doar sursa din dreapta ... Chiar nu stiu unde sa mai umblu ...

http://postimg.org/gallery/1fkuixs2k/a104ad42/

Editat de djmaxxx
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• djmaxxx

2

• winstyle

1

Top autori în acest subiect

Pune niște poze . Am dat pe link-ul postat de tine , și nu este nicio poză .

Dacă se incing acei finali iar tensiunea este scăzută , acest fapt se poate datora tocmai supracurentului care trece prin acei finali și suprasolicită sursa respectivă .

Cum dracu face la fel cu diodele scoase din circuit ? Fără ele ar trebui să nu se mai alimenteze .

Finalii de la amplificatoare de cine sunt comandați ? Foarte probabil arderea celor 4 finali a făcut și alte ''victime'' (in afară de acel prefinal )

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări