Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radio Telefunken

Vizitator augustin87r

Postări Recomandate

Vizitator augustin87r

Salut! Am facut rost de un radio Telefunken 5W38 de prin 1937 , care nu merge. L-am demontat shi am observat ca balonul unui tub (AL4) se misca si mai este un tub care a avut balonul miscat din soclu si lipit cu super glue. Cineva a incercat sa lucreze la el. Cred ca de vina sunt doar tuburile si ma gandesc sa le inlocuiesc cu altele noi , de acelasi fel. Am incercat sa conectez cu fire tuburi mai moderne (normal, respectand conexiunile ) , dar mi-a spus cineva ca nu are rost sa incerc asa pentru ca e complicat si astea mai moderne au alte caracteristici. M-am uitat si pe la condenstoare si am schimbat unul electrolitic care era curs. In rest totul pare bine .Cineva spunea sa le schimb pe toate , dar e destul de greu ,pt ca aparatul e firav deja. Cum am mai spus cred ca tuburile sunt duse, in bobine nu e umblat,nu sunt semne ca ar fi luat ceva foc in el.Ma gandesc sa ii curat cutia, sa ii pun scala si sa astept sa imi trimita cineva tuburi bune.Are cineva tuburi din astea ? ACH1, AF7,ABC1,AL4,AZ1?Schema de la 5w38 nu e pe net, dar am gasit o schema care foloseste aceleasi tipuri de tuburi. Cred ca distrusa este pentoda finala AL4 pentru ca in difuzor nu se aude nimic, decat un pic de brum. Nu se aude cum 'dai mai tare sau mai incet' . parerea mea e ca amplificatorul AF ar trebui sa mearga chiar daca celelalte tuburi ar fi scoase .Corect ? Daca are cineva tuburi din astea, sau daca stie de unde se pot face rost....tuburile sa fie bune, nu cu emisia epuizata....

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

2

• Golem

1

• yo9hrb

1

Top autori în acest subiect

Vizitator augustin87r

"Din pacate",tubul redresor e bun ..........restul lampilor cred ca sunt duse.E pacat ca nu gasesc lampi. Astea cu A au alimentarea pt filament pe 4V si sunt foarte rare :(Stiu ca bobina este folosita ca drosel.In el nu prea mai am la ce umbla,doar lampile imi trebuie.Am schimbat aproape toti electroliticii..........

Link spre comentariu
Vizitator neculea corneliu

imi pare rau ca nu am timp sa ma ocup, dar stiu pe cineva care are trei valize de lampi vechi.le da cu 15 mii bucata.e in piatra neamt,mai bine zis pe langa piatra.are si radiouri de prin 1929

Link spre comentariu
Vizitator augustin87r

Un nr de telefon al persoanei respective aveti? Radio meu e la tara si tot zice maica-mea mare ca mi-l arunca.Inca nu i-am restaurat carcasa pentru ca ma simt rau sa ma uit la o carcasa frumoasa dar moarta :(( Chiar am nevoie de lampi.Alt defect nu cred ca are pt ca nu a fost umblat in el........Asadar,daca aveti un nr.de telefon sau o adresa ar fi perfect........

Link spre comentariu

Chiar daca nu-l poti repune in functie tot e frumos sa-i restaurezi cutia, ce crezi ca la muzeu functioneaza toate exponatele?Poti sa-i modifici tensiunea de filament, sau poti sa-i schimbi trafo si sa pui lampi pe 6,3Vca dar la unele s-ar putea sa aiba alt soclu.

Link spre comentariu
Vizitator neculea corneliu

am sase nr de telefon in agenda cu indicativul lampi...cu timpul stau la pamant si de o luna stau in bucuresti.tipul respectiv sta in piatra neamt si are lampile jumate inpiatra si jumate in dumbrava,pe langa piatra neamt.e liber profesionist si se duce la magazia lui cand are chef.dar valizele le am promise cu 15000 lampa.nu poti negocia mai putin!eu nu am negociat pt ca mi s-a parut ca-l jignesc.multe sunt defecte,tre sa alegi,ce a fost mai bun am luat deja: ot 100 si el 34 noi noute.mai erau niste piy13 pe care le voiam,dar nu mai am timp de asta.poate peste vreo doua,trei luni....are insa foarte multe vechituri ramase de la taica-su.

Link spre comentariu
Vizitator augustin87r

Am inteles.TImpul e intotdeauna o problema.Lampile astea vechi au disparut aproape complet de la noi din tara........:(( :axe: :axe: Poate are totusi cineva........

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Singura solutie e sa inlocuiesti lampile alea cu lampi moderne, soclu noval, modificarile sunt relativ simple, negativare, resocketivare, bineinteles, lampile originale -sanse mici de gasit. Tuburi rosii Philips gasesti in Bucuresti, in Valea Cascadelor.Cred ca daca pui de astea, modificarile necesare sunt practic zero.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări