Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce este LumiBrite ?

Postări Recomandate

• Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Daca imi aduc aminte bine,ultimul ceas de mana...''radioactiv'' a fost un ''ORIENT'',mecanic,avea o contragreutate care intorcea mecanismul,doar indicatoarele si punctele orare erau fosforescente...! Avea precizie,estetic..o bijuterie...pretul,aprox. 6000 lei!(1992)!? :dsgfds Mult mai tarziu am vazut un..''fake''(ORIENTEX),cu baterie calitate...NO Comment ! :95 Adica...o chinezarie ! Gresala mea,a fost ca am fost provocat(la o nunta),sa-i testez rezistenta antisoc..! Pt. cei ce detin asa ceva,caderea de la 1 m inaltime,beton=OK,in schimb ..aruncarea lui(orizontal,2 m,beton,cu lovire perete...piese de schimb..in Ungaria! Unde nu-i minte...vai de??...ceas! :pandaci

Link spre comentariu

Pt. toti curiosii,era un lichid transparent,mai facea si margele,inflamabil si nu era ''fiert'' a doua oara(52 grade)...! :ras: Ceva bun...din prune Bistrite! :dsgfds I-mi pare rau(de unii) ca NU aveti ...tehnologia/experienta necesesara dar mai ales...materia prima! PS. ceea ce v-am relatat se intampla,era acum vreo 30 de ani..de atunci mi-a mai venit mintea la cap,se pare ca doar...mie?? :57

Link spre comentariu

Se presupune ca cine posteaza , are acces la internet . Google e prietenul oricui . Neconditionat . Mai departe , poate fiecare intelege de ce se deschid topicuri . Cel putin unele ...

P .S . - apropo de radioactivitatea " fosforului " de tip vechi , folosit ca indicator pe intuneric . Am scris in celalalt topic , deschis de acelasi user , unde unii se lauda ( citat din acelasi ) cu una - alta , ca folosesc un ceas ca cel din foto :

2ueqlno.jpg

L - a purtat tatal meu , destui ani . Si eu ... acum mai rar , doresc sa - l menajez . E un ceas valoros ( destul de rar ) , material dar mai ales sentimental . Are " fosfor ", din cel radioactiv . Destul . Ma rog , inca nu am sesizat efecte adeverse specifice . Nici tatal meu n - a avut . Despre milioane de purtatori de ceasuri cu " fosfor " nu ma pronunt . Concluzii ? ... poate trage fiecare .

P .S . - am scris ( in celalalt topic ) ca folosesc si ceva de la :

https://www.luminox.com/watch-collection/sea-series.html

E cu o alta forma de iluminare la intuneric , considerata inofensiva . desi ar avea ceva radioactivitate . Ma rog , Navy Seals nu au constrangeri sa foloseasca de la aceasta firma . De - astea le - a cumparat guvernul american ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Cum spuneam si in alt topic, "fosforul" de la ceasurile vechi continea Radiu. Acum a fost inlocuit cu Tritiu, tot radioactiv, dar e beta, de energie joasa, de aceea e foarte greu de detectat si pare neradioactiv. Ca sa exciti o substanta trebuie adus un aport de energie dat de radiatia UV, gama sau beta. Fara, nu se poate.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări