lutza2 Postat Octombrie 10, 2017 Partajează Postat Octombrie 10, 2017 A masurat careva daca are radioactivitate sau nu ? E un "fosfor" din ceasuri. Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 10, 2017 Partajează Postat Octombrie 10, 2017 Lumibrite (SrAl2O4 + Eu + Dy - Strontium aluminate doped with Europium and Dysprosium) is a luminous paint used on some models of Seiko, Citizen, Lorus, and Pulsar watches. This is a new kind of luminescent paint that glows brighter for longer than the previous generation of luminescent paints, and is environmentally friendly (non radioactive). Link spre comentariu
morocanosul Postat Octombrie 10, 2017 Partajează Postat Octombrie 10, 2017 Daca imi aduc aminte bine,ultimul ceas de mana...''radioactiv'' a fost un ''ORIENT'',mecanic,avea o contragreutate care intorcea mecanismul,doar indicatoarele si punctele orare erau fosforescente...! Avea precizie,estetic..o bijuterie...pretul,aprox. 6000 lei!(1992)!? Mult mai tarziu am vazut un..''fake''(ORIENTEX),cu baterie calitate...NO Comment ! Adica...o chinezarie ! Gresala mea,a fost ca am fost provocat(la o nunta),sa-i testez rezistenta antisoc..! Pt. cei ce detin asa ceva,caderea de la 1 m inaltime,beton=OK,in schimb ..aruncarea lui(orizontal,2 m,beton,cu lovire perete...piese de schimb..in Ungaria! Unde nu-i minte...vai de??...ceas! Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 10, 2017 Partajează Postat Octombrie 10, 2017 Il aveai la mana sau era dat jos cand a mers orizontal 2m, beton,cu bataie in perete? Link spre comentariu
lutza2 Postat Octombrie 10, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 10, 2017 Ce bautura a fost de arunca lumea cu ceasuri de 2000 de parai in pereti ? Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Octombrie 10, 2017 Partajează Postat Octombrie 10, 2017 Il aveai la mana sau era dat jos cand a mers orizontal 2m, beton,cu bataie in perete? Cred ca daca il avea la mana,numai era pe elforum acum. Link spre comentariu
lutza2 Postat Octombrie 10, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 10, 2017 Era un topic unde se lauda lumea ca a masurat ceva ceasuri rusesti cu detectorul. Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 10, 2017 Partajează Postat Octombrie 10, 2017 Vopseaua fosforescentă de producție mai veche era activată de un element radioactiv.Acum nu se mai folosește acea vopsea, iar unii posesori de astfel de ceasuri de colecție nu le mai poartă.https://www.google.ro/search?q=radioactive+paint+watches&client=opera&hs=8Te&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjZ4-Hor-bWAhXBF5oKHUYoBNkQ7AkIbQ&biw=1517&bih=731 Link spre comentariu
morocanosul Postat Octombrie 10, 2017 Partajează Postat Octombrie 10, 2017 Pt. toti curiosii,era un lichid transparent,mai facea si margele,inflamabil si nu era ''fiert'' a doua oara(52 grade)...! Ceva bun...din prune Bistrite! I-mi pare rau(de unii) ca NU aveti ...tehnologia/experienta necesesara dar mai ales...materia prima! PS. ceea ce v-am relatat se intampla,era acum vreo 30 de ani..de atunci mi-a mai venit mintea la cap,se pare ca doar...mie?? Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 10, 2017 Partajează Postat Octombrie 10, 2017 Pe modelul asta am putut masura eu,si pe partea cu cadranul exista radiatie,lateral si in spate,nu...sau cel putin n-am putut eu sa pun in evidenta,probabil fiind nivel mic pt detectorul meu. https://i.pinimg.com/736x/bf/43/3c/bf433c6ed84ae1c9ba28713c162d6abc--google-search.jpg Link spre comentariu
morocanosul Postat Octombrie 11, 2017 Partajează Postat Octombrie 11, 2017 Eu unul nici nu eram in domeniu,nu aveam posibilitatea de a contoriza cantitatea/nici tipul materialului radioactiv dar am inteles ca acum mult timp se folosea radiul,ulterior fosforul..acum...vom deveni cu totii...fosforescenti,chestie de timp! Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 11, 2017 Partajează Postat Octombrie 11, 2017 (editat) https://www.google.ro/search?client=opera&hs=Qur&q=LumiBrite&oq=LumiBrite&gs_l=psy-ab.12..0i67k1j0j0i30k1l8.8089.13559.0.16676.17.9.4.0.0.0.158.623.6j1.7.0....0...1.1.64.psy-ab..7.10.578...0i131k1j0i10k1.0.dgLM7X3J9AM O fi ... n - o fi ( destul ) ? Cine stie ... Tot de p' acolo ... Editat Octombrie 11, 2017 de gauss Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 11, 2017 Partajează Postat Octombrie 11, 2017 Citatul din postarea #2 este de pe wiki.Daca acolo spune ''non radioactive'' doar daca vrem sa contrazicem cu orice pret o informatie ne putem indoi...sau am efectuat determinari si am obtinut alte rezultate decat sustin ei.Altfel,n-o mai scoatem la capat. Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 11, 2017 Partajează Postat Octombrie 11, 2017 (editat) Se presupune ca cine posteaza , are acces la internet . Google e prietenul oricui . Neconditionat . Mai departe , poate fiecare intelege de ce se deschid topicuri . Cel putin unele ... P .S . - apropo de radioactivitatea " fosforului " de tip vechi , folosit ca indicator pe intuneric . Am scris in celalalt topic , deschis de acelasi user , unde unii se lauda ( citat din acelasi ) cu una - alta , ca folosesc un ceas ca cel din foto : L - a purtat tatal meu , destui ani . Si eu ... acum mai rar , doresc sa - l menajez . E un ceas valoros ( destul de rar ) , material dar mai ales sentimental . Are " fosfor ", din cel radioactiv . Destul . Ma rog , inca nu am sesizat efecte adeverse specifice . Nici tatal meu n - a avut . Despre milioane de purtatori de ceasuri cu " fosfor " nu ma pronunt . Concluzii ? ... poate trage fiecare . P .S . - am scris ( in celalalt topic ) ca folosesc si ceva de la : https://www.luminox.com/watch-collection/sea-series.html E cu o alta forma de iluminare la intuneric , considerata inofensiva . desi ar avea ceva radioactivitate . Ma rog , Navy Seals nu au constrangeri sa foloseasca de la aceasta firma . De - astea le - a cumparat guvernul american ... Editat Octombrie 11, 2017 de gauss Link spre comentariu
icar Postat Octombrie 12, 2017 Partajează Postat Octombrie 12, 2017 Cum spuneam si in alt topic, "fosforul" de la ceasurile vechi continea Radiu. Acum a fost inlocuit cu Tritiu, tot radioactiv, dar e beta, de energie joasa, de aceea e foarte greu de detectat si pare neradioactiv. Ca sa exciti o substanta trebuie adus un aport de energie dat de radiatia UV, gama sau beta. Fara, nu se poate. Link spre comentariu
Postări Recomandate