Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Indicator PWM cu 555

Vizitator usb3

Postări Recomandate

[/url]">http://https://postimg.org/image/z6gapyma3/'>PWM-555.png

Va rog sa-mi dati o solutie de a vedea pe un voltmetru de panou , tensiunea de pe motor

In configuratia din schema nu afiseaza tensiunea decit atunci cind inchid circuitul prin comutatorul "K"

Pe un site rusesc se dezbatea cam acceasi problema la pwm-urile cu 555 , intre sursa mosfet-ului si masa era un rezistor (0.1ohmi) pentru a masura consumul de curent si tensiunea (am pierdut adresa site-lui)

Am vazut ca pe bangood si alli..es au aparut kit-uri dar smecherasii au slefuit integratele

Doresc sa-mi fac un nou regulator pentru gaurit pcb-uri , tot ce am avut pina acum mi-au rupt toate frezele de 0.8mm din cauza vibratiei

Multumiri cu anticipatie celor care vor sa-mi raspunda

Link spre comentariu

La ce iti foloseste sa vezi tensiunea pe motor?

Orice tip de spiral vei folosi, are sa fie in interesul tau ca turatia motorului sa fie cat mai mare.

Alimenteaza montajul cu 555 cu 1V mai mult decat tensiunea nominala a motorului. Astfel, nu vei avea niciodata mai mult decat trebuie la bornele lui.

Ca sa nu irosesc un voltmetru, as face o scala gradata pentru potentiometrul din care reglezi turatia motorului.

Vibratia in motor e problema mandrinei, caci nu cred sa aiba motorul bucsile tocite. Cauta problema mecanica mai intai.

Link spre comentariu

"In configuratia din schema nu afiseaza tensiunea decit atunci cind inchid circuitul prin comutatorul "K" "

... Ceea ce e destul de previzibil. Nu e clar daca vrei sa vezi tensiunea inainte de a o aplica-o motorului. Uite 2 optiuni. Daca vrei sa vezi tensiunea inainte de inchidere lui K, atunci adauga o rezistenta de 100 - 1000 Ohmi in paralel cu diodele. O sa trebuiasca sa fie rezistenta de putere. Greu de spus exact ce valoare si putere fara mai multe detalii despre motor (curent, tensiuni)

post-174676-0-98386200-1507586789_thumb.png

Alta varianta e sa muti voltmetru in paralel cu motorul, dar tensiunea se va vedea doar cand motorul este alimentat (K inchis).

post-174676-0-85181700-1507586859_thumb.png

Spor!

Link spre comentariu
Vizitator usb3

multam @cirip cind ajung acasa am sa incerc cu un rezistor (prin tatonare)

@thunder judecind la rece ai dreptate , dar acest regulator vreau sa-l folosesc universal ( si diferite turatii ) , in afara de pcb-uri mai am si frezare , putinul timp pe care il am nu vreau sa ""peticesc"" toata ziua . PWM-urile cu 555 sunt super , cu doua IRF44 la 10A / 14V se incalzeau foarte putin radiatoarele

Am vazut la spanioli unul cu lcd 16x2 si MC (indica V / A / RPM)

Editat de usb3
Link spre comentariu

Nu stiu ce voltmetru de panou accesibil ar indica o valoare corecta rms acolo, pentru ca acolo sunt pulsuri dreptunghiulare de amplitudine fixa, dar cu umplere ajustabila. Nu stiu ce voltmetru s-ar descurca cu asa ceva, si nu stiu nici de ce te-ar interesa asta, mult mai simplu e cum zice Thunderer, gradatii la potentiometrul ce regleaza turatia.

LE: Aaa, ca ai vazut tu ceva pe net... Muuuulte minuni se gasesc pe net, in special la Spanioli/Latino-Americani :rade:

Editat de marian
Link spre comentariu

Salut. Pe vremuri se folosea Dwell-metrul pentru masurarea unghiului de inchidere a platinei din delco. Acolo erau impulsuri cu umplere variabila (despre ce spunea Marian) in functie de pozitia delco-ului. Erau si scheme simple. Cred ca ai putea sa folosesti asa ceva ca indicator.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări