Swat Cat Postat Ianuarie 17, 2005 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2005 da am turometru din fabrica dar nu pot sa vad unde se duc firele de la el....p.s. eu nu am bobina de inductie....adica nici fise nu am...e decat o chestie care se pune deasupra buziilor ( am opel Astra G) Link spre comentariu
i0nutzb Postat Ianuarie 17, 2005 Partajează Postat Ianuarie 17, 2005 la opel astra, daca este pe motorina turometrul este legat cu alternatorul iar daca este pe benzina (cazul tau) se pupa cu calculatorul de bord ;) nu prea ai ce sa-i faci daca nu te pricepi :evil: Link spre comentariu
al_ex Postat Ianuarie 17, 2005 Partajează Postat Ianuarie 17, 2005 Ai 4 "chestii" deasupra bujiilor care sunt chiar bobinele de inductie (cite una pentru fiecare bujie), pentru ca este aprindere fara distribuitor. Teoretic ai putea sa iei semnal de la una dintre ele, dar frecventa este de 4 ori mai mica decit cea a semnalului de la ruptor (cred) si deci trebuie sa recalculezi integratorul de la intrarea turometrului. Eventual cauta o schema pentru ECU (Motronic 1.5.5 pentru motoarele de 1.2, GM Multec nu stiu de care pentru motoarele de 1.4 si 1.6, Siemens Simtec 70 pentru 1.8 si 2.0). Atentie mare - bobinele de inductie sunt "atacate" de regula cu niste pulsuri de tensiune destul de mare. Eu as incerca totusi sa gasesc firul care duce la turometrul din bord, e mult mai simplu asa. [edit] http://www.sun-diagnostics.com/intl/en/ ... _opel.html aici gasesti modelul ECU pentru motoarele Opel Link spre comentariu
Swat Cat Postat Ianuarie 18, 2005 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2005 faza e ca si eu as putea sa incec sa-l caut: am un multimetru cu frecventometru si un cleste il pun pe - :? sau pe + si altul caut prin pini aia de la bord... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum