Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

preamplificator, corector de ton

Vizitator dinsul

Postări Recomandate

Vizitator dinsul

Despre amplificatoare s-a vorbit multe si mai sunt inca multe de spus! Este super ce am gasit aici. Dar caut cu disperare si o schema de preu bun si de corector de ton bun.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Guest1

3

• Incepator

2

• v3l0

1

• BLK

1

Top autori în acest subiect

Vizitator dinsul

in CONEX 2/2002 este un preu de doza cu 833 si un corector de ton, merge bine, dar am sa-l testez cu un generator de functii si un asciloscop cu dublu spot si apoi am sa spun mai multe. Nu prea am gasit condensatori nepolarizati. stiti ceva despre preul celor de la Rockna, sau de amplificatorul lor Fiction? p.s.: la forum ma refeream!

Link spre comentariu
Vizitator dinsul

Tocmai de asta si am intrebat, ca m-au pus pe ginduri. Spuneti-mi si mie ce e ala un "compensator cu relee, controlat de un microprocesor", ca ma da pe spate expresia asta si imi place ideea!

Link spre comentariu
Vizitator Vasile

Tu nu ai auzit de "termeni audiofili" :?: sunt niste termeni care induc cumparatorului niste o stare de uforie cand ii aude chit ca chestiile alea se pot spune pe intelesul lui dar nu sunt spuse asa pentru ca altfel nu are farmec termenul ala "meserias" :lol: Ar trebui sa-ti cumperi un dictionar cu termenii astia pentru a vedea de fapt ce inseamna (si eu am nevoie) o sa fi uimit cat de simplu se putea spune.

Link spre comentariu
Vizitator Lupulroz

Termenul de "compensator cu relee, controlat de microprocesor" nu-mi apartine. Se refera de fapt la un atenuator in 128 de trepte, pasiv, realizat cu relee si controlat de microprocesor. Controlul "rotativ" este realizat cu encodere pe 7 biti, la randul lor legate la procesor. Este unul din cele mai neutre controale de volum, dar este relativ scump si layout-ul este destul de critic. Tocmai pentru a nu confunda firma Rockna cu unele firme care practica intoxicarea clientilor cu notiuni "audiofile" am sa postez si schema controlului, pentru a se vedea despre ce e vorba. :wink:PSDesigur ca dupa acest control "pasiv" este foarte importanta si partea activa, de amplificare propriu-zisa. Nici unul din circuitele integrate existente nu asigura neutralitatea necesara, in raport cu o schema pe componente discrete.

Link spre comentariu
Vizitator Lupulroz

Am testat CS3310 ; e destul de bun, dar nu se compara cu discretele! PGA-ul de la TI nu l-am testat. Specificatiile sunt bune, dar din cate imi amintesc din datasheet semnalul nu e scutit sa treaca printr-un operational... deci.. :oops:

Link spre comentariu

Vad ca PGA2310 este laudat de toti marii producatori.Vreau sa-l testez si eu, dar nu-l gasesc :( Lupule Roz, daca poti pune si schema cu "compensator cu relee, controlat de microprocesor" :) Multam

Link spre comentariu

Vad ca PGA2310 este laudat de toti marii producatori.Vreau sa-l testez si eu, dar nu-l gasesc :( Lupule Roz, daca poti pune si schema cu "compensator cu relee, controlat de microprocesor" :) Multam

PGA are o proprietate interesanta rar intalnita ( zero cross detection )Adica nu schimba volumul decat atunci cand semnalul trece prin 0 ...astfel nici cele mai fine urechi nu aud vreun pocanit ...Asta il face circuit de clasa profesionala ( ca toate circuitele BB ... )De pretz ce shtitzi ? Eu shtiam ceva de 100$ ....
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări