Vizitator dinsul Postat Aprilie 23, 2004 Partajează Postat Aprilie 23, 2004 Despre amplificatoare s-a vorbit multe si mai sunt inca multe de spus! Este super ce am gasit aici. Dar caut cu disperare si o schema de preu bun si de corector de ton bun. Link spre comentariu
BLK Postat Aprilie 24, 2004 Partajează Postat Aprilie 24, 2004 se referea la forum, doooooh! ;) Link spre comentariu
Vizitator dinsul Postat Aprilie 25, 2004 Partajează Postat Aprilie 25, 2004 in CONEX 2/2002 este un preu de doza cu 833 si un corector de ton, merge bine, dar am sa-l testez cu un generator de functii si un asciloscop cu dublu spot si apoi am sa spun mai multe. Nu prea am gasit condensatori nepolarizati. stiti ceva despre preul celor de la Rockna, sau de amplificatorul lor Fiction? p.s.: la forum ma refeream! Link spre comentariu
v3l0 Postat Aprilie 26, 2004 Partajează Postat Aprilie 26, 2004 ceva scule de la Rockna au fost studiate intr-un numar destul de recent al HIFI & Multimedia si, din ce am citit eu pe acolo, sunt bestiale. Link spre comentariu
Vizitator dinsul Postat Aprilie 26, 2004 Partajează Postat Aprilie 26, 2004 Tocmai de asta si am intrebat, ca m-au pus pe ginduri. Spuneti-mi si mie ce e ala un "compensator cu relee, controlat de un microprocesor", ca ma da pe spate expresia asta si imi place ideea! Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Aprilie 26, 2004 Partajează Postat Aprilie 26, 2004 Tu nu ai auzit de "termeni audiofili" :?: sunt niste termeni care induc cumparatorului niste o stare de uforie cand ii aude chit ca chestiile alea se pot spune pe intelesul lui dar nu sunt spuse asa pentru ca altfel nu are farmec termenul ala "meserias" :lol: Ar trebui sa-ti cumperi un dictionar cu termenii astia pentru a vedea de fapt ce inseamna (si eu am nevoie) o sa fi uimit cat de simplu se putea spune. Link spre comentariu
Incepator Postat Aprilie 27, 2004 Partajează Postat Aprilie 27, 2004 ce schema este indicata de preamplificator ptr. 7294 banuiesc ca trb. vreo 2v la iesire :roll: Link spre comentariu
Murcielad Postat Aprilie 27, 2004 Partajează Postat Aprilie 27, 2004 pui un operational gen tl072/082 sau ne5532 si ii reglezi castigul in functie de cat vrei ... :wink: Link spre comentariu
Guest1 Postat Aprilie 28, 2004 Partajează Postat Aprilie 28, 2004 corectoare de ton si volum controlere aici http://www.geocities.com/pa_schematics/ ... ntrol.html E interesant volum controlerul cu KA2250. Datasheet aici http://kulibin2000.narod.ru/sprav/ic/ka/ka2250.pdf Link spre comentariu
Incepator Postat Aprilie 28, 2004 Partajează Postat Aprilie 28, 2004 Fac unul cu intrare 10k/300mv si iesire 300ohmi/3v si are si corector ,este cu tda 1524 Link spre comentariu
Vizitator Lupulroz Postat Aprilie 28, 2004 Partajează Postat Aprilie 28, 2004 Termenul de "compensator cu relee, controlat de microprocesor" nu-mi apartine. Se refera de fapt la un atenuator in 128 de trepte, pasiv, realizat cu relee si controlat de microprocesor. Controlul "rotativ" este realizat cu encodere pe 7 biti, la randul lor legate la procesor. Este unul din cele mai neutre controale de volum, dar este relativ scump si layout-ul este destul de critic. Tocmai pentru a nu confunda firma Rockna cu unele firme care practica intoxicarea clientilor cu notiuni "audiofile" am sa postez si schema controlului, pentru a se vedea despre ce e vorba. :wink:PSDesigur ca dupa acest control "pasiv" este foarte importanta si partea activa, de amplificare propriu-zisa. Nici unul din circuitele integrate existente nu asigura neutralitatea necesara, in raport cu o schema pe componente discrete. Link spre comentariu
Guest1 Postat Aprilie 29, 2004 Partajează Postat Aprilie 29, 2004 Un controler de volum mai performant se poate face cu CS3310. http://www.cirrus.com/en/pubs/rdDatasheet/3310.pdf Dar ce spuneti de PGA2310 ? http://focus.ti.com/lit/ds/symlink/pga2310.pdf Eu zic ca PGA2310 poate satisface si cele mai exigente aplicatii. Link spre comentariu
Vizitator Lupulroz Postat Aprilie 29, 2004 Partajează Postat Aprilie 29, 2004 Am testat CS3310 ; e destul de bun, dar nu se compara cu discretele! PGA-ul de la TI nu l-am testat. Specificatiile sunt bune, dar din cate imi amintesc din datasheet semnalul nu e scutit sa treaca printr-un operational... deci.. :oops: Link spre comentariu
Guest1 Postat Aprilie 29, 2004 Partajează Postat Aprilie 29, 2004 Vad ca PGA2310 este laudat de toti marii producatori.Vreau sa-l testez si eu, dar nu-l gasesc :( Lupule Roz, daca poti pune si schema cu "compensator cu relee, controlat de microprocesor" Multam Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 29, 2004 Partajează Postat Aprilie 29, 2004 Vad ca PGA2310 este laudat de toti marii producatori.Vreau sa-l testez si eu, dar nu-l gasesc :( Lupule Roz, daca poti pune si schema cu "compensator cu relee, controlat de microprocesor" MultamPGA are o proprietate interesanta rar intalnita ( zero cross detection )Adica nu schimba volumul decat atunci cand semnalul trece prin 0 ...astfel nici cele mai fine urechi nu aud vreun pocanit ...Asta il face circuit de clasa profesionala ( ca toate circuitele BB ... )De pretz ce shtitzi ? Eu shtiam ceva de 100$ .... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum