validae Postat Octombrie 14, 2017 Partajează Postat Octombrie 14, 2017 Păi din ce a postat inițiatorul, am înțeles că ce se vede în poză e ,,preșul cu contacte,, și nu mai e altă placă de cauciuc, deși din experiența personală, nu am văzut un preș de cauciuc care să nu aibă discuri independente pentru fiecare tastă. Dar văd că inițiatorul nu mai dă niciun semn de viață, sper să nu fie vreo clonă ce are nevoie de postări ,,nevinovate,,.... Link spre comentariu
dan cod Postat Octombrie 15, 2017 Partajează Postat Octombrie 15, 2017 Eu vroiam sa vad placa nu tastatura. Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 15, 2017 Partajează Postat Octombrie 15, 2017 El a zis că a testat cu o sârmă dacă merg contactele şi sunt în regulă.....dar văd că de ceva timp a lăsat-o moartă. Link spre comentariu
franzm Postat Octombrie 15, 2017 Partajează Postat Octombrie 15, 2017 (editat) Era pe vremuri un banc: Cica culmea saraciei e sa-ti duci prezervativul la vulcanizat. Cu 3 euroi, la aprozarul din colt, iau un calculator bunicel. Oare cât ar costa în România? Numai curentul consumat pe internet cu subiectul asta face mai mult. Editat Octombrie 15, 2017 de franzm Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 15, 2017 Partajează Postat Octombrie 15, 2017 De multe ori astfel de maruntisuri au mai mult valoare sentimentala...ma indoiesc ca vrea sa-l resapeze ca sa-l foloseasca,doar pt ca nu vrea sa cumpere altul. Link spre comentariu
Spitfire Postat Octombrie 15, 2017 Partajează Postat Octombrie 15, 2017 Era pe vremuri un banc: Cica culmea saraciei e sa-ti duci prezervativul la vulcanizat. Cu 3 euroi, la aprozarul din colt, iau un calculator bunicel. Oare cât ar costa în România? Numai curentul consumat pe internet cu subiectul asta face mai mult. Da, dar luati un calculator care tine 3...6 luni, nu 40 de ani cat au tinut alea. E drept, nu toate de pe vremea aceea sunt colectionabile, existau si pe atunci petarde, dar nu comparam un display VFD Futaba din anii `70, cu un calculator de 3 euroi de acum, care are LCD lipit cu scoci conductor de PCB-ul care contine un scuipat negru, nici o tastatura cu relee Reed sau Hall de atunci, cu o folie de cauciuc vopsita de grafit, de azi. Un calculator de buzunar bun din anii `70, nu costa nici acum sub 100$ daca e in stare perfecta, NIB/NOS. Una e Santron, Rand Corporation, Panasonic, Omron, Olympia, alta e Futachi inside care apare acum marcat ca HP, Casio, Texas Instruments... 1 Link spre comentariu
norad Postat Octombrie 16, 2017 Partajează Postat Octombrie 16, 2017 Asteptam si eu o solutie pentru repararea acestui tip de calculator cu banda conductiva. Am un calculator Casio FX-140 cu aceleasi simptome ca ale initiatorului topicului. Aveti in videoclip cum functioneaza tastatura (la 3:14): https://www.youtube.com/watch?v=-qJebvO23Y8 Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 16, 2017 Partajează Postat Octombrie 16, 2017 Există spray cu carbon pentru acoperire conductivă antistatică.Există vopsea conductivă pe bază de argint. Astea ar fi niște soluții la îndemână. O soluție mai simplă ar fi lipirea unei folii de hârtie metalizată de la pachetele de țigări sau ciocolată, peste stratul de cauciuc cu conductivitatea afectată.Dacă aceste soluții nu v-au convins, trimiteți-mi mie acel calculator și vi-l repar eu... Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 17, 2017 Partajează Postat Octombrie 17, 2017 Aici nu merge cu vopseaua sau pasta de argint,pt ca in scurta vreme se duce,nu rezista la frecarile la care este supusa o tasta.Am incercat cu pasta de argint si la un numar mic de actionari,pasta a migrat spre cablaj,punand in scurt tasta,ca si cum ar fi fost permanent apasata.E adevarat ca pana s-a intamplat asta, a mers impecabil. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum