Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Zgomot de barca cu motor radio Sony

Kostas1

Postări Recomandate

Buna seara!

Am achizitionat de curand un radio Sony ICF-7600GR. Nu insist cu prezentarea caracteristicilor, ca sa nu plictisesc. Pe benzike de unde scurte functioneaza fara probleme. La fel si pe FM. Memoriile functioneaza foarte bine. Pe unde nedii+lungi (aparatul are o singura gama continua: 153-1610 kHz), aparatul are un zgomot ca de barca cu motor. De mentionat ca depisteaza frecventele, de ex. prinde Antena Satelor la 153 kHz sau RRActualutati la 855 kHz. Se aude cat de cat, numai ca acel zgomot strica toata auditia. Ce poate fi?

Multumesc anticipat!

Link spre comentariu

Problema tipica pentru world - receiverele SONY . Trebuie schimbati condensatorii electrolitici SMD . Mai tarziu , se va degrada receptia si pe celelalte lungimi de unda .

https://www.youtube.com/watch?v=5Vu-0aykENg

http://stephan.win31.de/sony76-2.htm

Al doilea link trateaza modelul din topic , e mentionat simptomul zgomot de motor ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Am inteles. Multumesc mult pentru explicatie. In acest caz trebuie sa apelez la un depanator mai dotat, intrucat nu am ustensile ca sa dezlipesc piese SMD...Nu stiu ce altceva as putea sa fac, neavand decat clasicul pistol de lipit ''Radioprogres'' total inutil la lipirea/dezlipirea pieselor SMD.

O zi buna!

Link spre comentariu

Nu trebuie mari scule . Pentru dezlipit , se zmulge pur si simplu electroliticul , cu un cleste cu cioc , sau chiar cu mana . Terminalele raman , se dezlipesc cu ce aveti , se curata BINE cu alcool , inclusiv zona intermediara , apoi se planteaza noii condensatori . La nevoie , se pot planta si din cei normali ( radiali ) , cu terminale lungi . Se modeleaza dupa cum e pastila cablajului . Nu e facil , dar cu un pic de atentie si indemanare , se rezolva . LInk pentru " dezlipire " :

https://www.youtube.com/watch?v=tbOIk-YJ-aY

Link spre comentariu

Super filmuletul.

Este un exemplu perfect de "ASA NU SE FACE".

Daca tii la aparatul tau nu faci niciodata asa ceva. Ai toate sansele sa-ti zboare si traseie de cablaj

PS: Chiar nu inteleg cum puteti da asa sfaturi !!!

Link spre comentariu

În videoclipul acela, tipul lucrează ciobănește, putea să folosescă și dalta, era la fel de practic...

Se pot lipi și SMD-uri cu pistolul, totul ține de îndemânarea operatorului, iar pentru precizie și finețe se poate înfășura un terminal de 0,5mm de la o rezistență de putere pe vârful pistolului și se taie cam la 5mm de vârf. Dar se găsesc ușor și ieftin letconuri cu rezistență, de putere redusă, 20-40W cu vârful subțire...

Link spre comentariu

Super filmuletul.

Este un exemplu perfect de "ASA NU SE FACE".

Daca tii la aparatul tau nu faci niciodata asa ceva. Ai toate sansele sa-ti zboare si traseie de cablaj

PS: Chiar nu inteleg cum puteti da asa sfaturi !!!

Eu am exersat pe multe placi , daca se rasuceste cu grija ( corpul condensatorului ) nu se intampla nimic . De obicei padurile sant consistente , mai ales la SONY world receivere . Iar corpul condensatorului iese foarte usor , ar trebui probat pentru evaluarea metodei . Cel din videoclip a efectuat zeci de asemenea proceduri ... am conversat cu el in privat . In fine , am recomandat o solutie pe masura dotarii celui care a cerut sfaturi . Cred ca am aplicat - o la cel putin 5 radiouri SONY , inclusiv la un SW77 . Aparat rar si scump , cel mai bun world receiver de la SONY . De ce mi - as fi batut joc de el ? ... Personal nu procedez asa ( in general ) , am cele de trebuinta , unele chiar bune . De la JBC . Si " aer " , si letcon . Oricum nu fac economie de scule ( folosinta ) si consumabile . La SONY e altceva , oricum electroliticii sant compromisi . Pe cazul practic , important e rezultatul , nu ? ... Daca nu se avariaza nimic , e vreo problema ( mai putine lipituri ) ? Dar sincer ...

În videoclipul acela, tipul lucrează ciobănește, putea să folosescă și dalta, era la fel de practic...

Se pot lipi și SMD-uri cu pistolul, totul ține de îndemânarea operatorului, iar pentru precizie și finețe se poate înfășura un terminal de 0,5mm de la o rezistență de putere pe vârful pistolului și se taie cam la 5mm de vârf. Dar se găsesc ușor și ieftin letconuri cu rezistență, de putere redusă, 20-40W cu vârful subțire...

La lipire e altceva . Nu am recomandat scule , cine se apuca de asa ceva , presupun ca stie ABC - ul meseriei si are o minima dotare tehnica . Personal , daca e spatiu pentru ansa ( la radioul SONY nu prea e ... ) ma descurc si cu pistolul de lipit . Cu ansa obisnuita , nu folosesc subtire . Pe paduri precositorite , lipirea e mult mai rapida . Chiar si dezlipirea ... Apropo , la SONY lipiturile sant corodate grav de electrolitul scurs ... au depuneri albicioase , iar fludorul e cenusiu spre negru . Mai putine lipituri cred ca e MAI BINE . In fine ... ar fi bine de efectuat intai o " recapacitare " exact pe un aparat de genul ... apoi mai discutam .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Metoda expusa poate fi aplicata fara daune (serioase) doar de persoanele cu suficienta experienta iar cei cu experienta de obicei au si sculele potrivite.

Un incepator nu-si poate da seama cit de tare sa traga de condesatori fara a rupe si cablajul si este riscant chiar si pt o persoana cu experienta indelungata in lipituri.

Sint unii care ar posta orice numai sa se adune filmulete de pe care sa ia bani.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări