Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tensiuni mai mici dupa inlocuire KA431

surubarila

Postări Recomandate

• Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• surubarila

8

• sesebe

2

• hpavictor

1

• iop95

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Este de preferat sa folosesti rezistente de putere de valoare adecvata consumului estimat de pe liniile de alimentare aferente.

Becurile au la rece o rezistenta de chiar 8-10 ori mai mica decit rezistenta cind sint aprinse si de multe ori pot baga in "balarii" feedback-ul sursei (protectia).

Revin la indrumarea de a folosi un osciloscop.

Sursele in comutatie se repara cu osciloscopul nu cu multimetrul.

Multimetrul se foloseste numai pt verificat componentele si eventual reglajul final al tensiunii daca e cazul.

Faptul ca cineva repara SMPS-uri fara osciloscop nu denota experienta ci lipsa experientei.

Niciodata nu m-am "dat rotund" cu experienta pe care o am , e atat cat e...Mi s-a parut inutil sa spun ca osciloscopul e defect(posibil de nereparat).Ma descurc cu ce am si urmez orice sfat pe care binevoiti sa mi-l dati.Revin cu amanunte.

Link spre comentariu

M-am gandit mult inainte sa postez rezolvarea......in fine.Cu rabdare si perseverenta , la care adaug si (ne)experienta mea am dovedit-o.Multumesc tuturor , insa ce mi-a spus Razvan a contat cel mai mult.In poza e C38 si va las pe dvs. sa spuneti ce mi-a indicat aparatul dupa ce l-am testat scos de pe placa.

post-203762-0-84564000-1507660320_thumb.jpg

Link spre comentariu

Pai cine are timp sa scrie tot ce se poate transmite prin telefon de exemplu! Unde mai pui ca trebuie sa astepti si masuratorile celuilalt.

Ti-am spus ca la o sursa cu multe tensiuni neincarcata nominal se urmareste numai tensiunea supravegheata de bucla de control. Nu le mai bagi in seama pa celelalte pt ca te incurca. Ti-am spus sa pui 2 rez de 1k sa ne fie mai usor la calcule. Nu ai spus cat aveai pe iesire. Iata ce ai scris: Am pus rez. egale de 1K=la fel (d-l Miticamy). La fel ce? Vorbim de o disciplina exacta nu de literatura sau ziaristica!. Raspunsul trebuia sa fie asa: am pus 2 rez de 1k, in pinul REF am 2,49V iar pe iesire am 4,1V. Atunci venea intrebarea: cine injecteaza suplimentar curent in REF daca pe rez de 1k de sus nu am tot 2,49V? Singura componenta ce mai exista in pinul REF este cond de 47nF. Numai o rezistenta de pierderi a acestuia ar putea injecta acel curent suplimentar ce nu vine prin rez de sus. Crezi ca ai descoperit ceva nou? La inceputurile mele cu TV (fara OSC, forum si pregatire) condensatorii din tv cu lampi/mai ales din etajul cadre,mi-au adus destule lazi de bere.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări