Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Centrala Vaillant

Vizitator Ciprian Vlad

Postări Recomandate

sa gindesti ce este sub centrala ,ce robineti ,ce filtre pui,cum le pui sa fie usor de intretinut si peste 15 ani

Asta nu are nici o legatura cu reglarea si servisarea centralelor,ca despre asta era vorba,cand il intrebai pe colegul,cate centrale a montat.Poti face 100...1000 de instalatii gandite sau nu(asta inseamna ca esti un instalator bun sau nu),dar nu inseamna ca devii expert in depanarea/reglarea cazanelor,pt ca de fapt,la montaj cel mult ii dai un foc sa vezi daca merge,dar nu te bagi sub capota cu sau fara motiv.

Link spre comentariu

Asa si ce ai vrut sa zici?! ce legatura are cu robinetul in cauza? din cauza unui montaj de sub centrala ,interventia este foarte grea ,cite autorizatii ISCIR ai? eu nu am niciuna ,si nu e treaba mea sa ma bag sa fac reglaje si verificari,nu detin aparatura necesara ,dar stiu ce trebuie facut.

Am intilnit maimutoi care faceau PIF cu date scrise din burta si nu le-a fost bine.

Link spre comentariu

cite autorizatii ISCIR ai?

Chiar vrei sa stii?

Aici intru in timpul liber si in masura in care pot,ajut sau nu.In nici un caz nu intru sa ma laud cu absolut nimic din viata personala.N-ai sa ma auzi niciodata intreband,ce studii ai si de ce incerci sa pari mai mult decat esti.De asta nu-mi place nici la altii asemenea comportament.Colegul GEO53BN nu are nici o obligatie sa-ti raspunda tie cate centrale a montat,nici eu cate autorizatii ISCIR am...chiar nu e treaba ta.Daca ai intalnit un maimutoi care a facut ceea ce zici(si nu ma indoiesc de asta,firmele gasesc din ce in ce mai greu oameni temeinic pregatiti),nu-i trata pe toti la fel,mai sunt si oameni care au luat pregatirea profesionala in serios.

Link spre comentariu

OK, si ce legatura are cu robinetul in cauza? vad ca nu ai ajutat ,la afirmatia ca nu este cu bila ,ai inceput sa te dai foarte documentat cu nu stiu ce manuale,da sint si oameni bine pregatiti ,chiar am intilnit pe cineva care era si autorizat ISCIR ,dar si facea cu echipa montaje si instalatii complete si am avut ce invata lucruri carenu sint in carti.Cind vad o instalatie facut de altcineva sint 2 lucruri care iti sar imediat in ochi ,care iti zice daca e facuta de un meseias.

Link spre comentariu

Tocmai ca nu are nici o legatura,asa cum nu are nici o legatura faptul ca iei pe fiecare la intrebari.Daca te limitai la comentarii la subiect,tehnice,chiar nu aveam sa te contrazic(de altfel nici n-am facut-o).Poze din carte am dat nu ca sa te ajut pe tine,ci pe cei interesati.N-am demontat un robinet din asta decat pt schimb,si nu mi-am permis sa contrazic pe nimeni in privinta asta,dar nici nu iau pe nimeni la intrebari ce a facut la viata lui...e treaba fiecaruia.

Link spre comentariu

Din poza prezentata de @Ciprian Vlad, chiar nu pot sa-mi dau seama ce fel de robinet e. Centrale Vaillant, am vazut doar,dar nu m-am bagat cu capul sub ele. Drept urmare, habar n-am cum arata robinetul de umplere. Avind citeva experiente,nu tocmai placute, cu robinetii cu sfera,am dedus ca ar face parte din aceeasi familie. Atit robinetii cu cep, cit si cei cu sfera, au un opritor, care impiedica rotirea cu mai mult de 90*. Nu am fost foarte categoric, cind am afirmat ca robinetul ar fi cu sfera. Apoi stiu ca robinetii cu cep, sint utilizati mai mult, la instalatiile de gaz sau la instalatiile prin care circula lichide mai viscoase.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Un sfat ,daca iei robineti cu bila no-name sa ai un magnet in buzunar sa verifici din ce-i facuta bila ,daca iei giacomini iti garantez ca si dupa 15 ani functioneaza bine.

Link spre comentariu
Vizitator Ciprian Vlad

Ok ...vad ca treburile sau aprins pe aici ptr mai nimica toata, oricum multumesc tutiror care au venit cu o parere , un sfat etc.

Am schimbat robinetul cu succes chiar daca daca siguranta a iesit si a intrat mai greu , trebuie un pic de forta sa apesi pe robinet in timp ce bagi siguranta.

Am umpluto la 3 bari dupa care am dat drumul la caldura 70grademaxim, am lasato asa un timp dupa care am scos aerul din calorifere ca a fost ceva , intre timp supapa de presiune si-a facut si ea un pic treaba dupa care am dus presiunea la rece la 1.7 bari , asa o tin deoarece multii elementi mi-am pus la calorifere ...si e mult ca traseu .

Surpriza a venit de la robinetul defect, l-am tot fortat cu un mocs si un patent si in cele din urma si-a revenit, a inceput sa se roteasca axul :bataie in fine asta este ....nu am stat sa-l pun din nou sa-l verific daca nu curge asa cum a curs inainte sa-mi vina meseriasul si uite asa il prideam cu minciuna intr0un fel, stau si ma gandesc daca nu cumva curgea pe piulita de prindere a robinetului ...si el cand o venit a stras piulita bine si blocat/strans itentionat axul prea bine incat rozeta sa nu-si faca treaba si sa se uzeze si apoi sa-l chem pe el sa -l platesc ca apoi defapt sa umble cu scule sa-l faca sa se roteasca. Numai el stie pe unde a curs apa atunci cand a fost chemat , ori pe la ax, ori pe la piulita, ori chiar pe stut ..pe langa o-ring. :rade: Acum sa vad daca se prinde mesriasul ca m-am bagat in centrala, daca face nazuri sa fie sanatos...ii mai dau si o palma :bataieAm incercat eu sa suflu cu aer in timp ce este inchis, nu pare ca scapa aer ...dupa parerea mea as zice ca nu ..ca el se roteste bine...nic usor nici greu ..asa cum il stiu dinainte si asa cum se roteste asta nou, dar pana nu-l pun pe pozitie la instalatie nu am de unde sa stiu , nu vreau sa mai desfac din nou deoarece piulita aceea care prinde robinetu mi se pare cam firafa plus de asta nici nu am o garnitura de aia buna cum e aceea originala , cred ca de ceramica..nu parea a fi de clingherit. Adevarul e ca mi-ar fii placut sa aceasta meserie(ma refer la revizie centrala, meentenata, reparare centrale, eu asa ma pricep ce si cum ..dar iti trebuie scoala :tryre.ca sa poti acea autorizatie.

post-266414-0-44686200-1507822528_thumb.jpg

post-266414-0-22552700-1507822556_thumb.jpg

Editat de Ciprian Vlad
Link spre comentariu
Vizitator Ciprian Vlad

Felicitari ,Vlad! Cit te-a costat robinetul nou?

75 ron ...plus transportul, dar trebuia sa cumpar ca nu mai mergea asa treaba cu presiunea aceea( un meserias :limb: ..tot ce se ocupa cu centrale si nu numai de la am auzit ca nu e bine sa mearga centrala pe apa calda fara presiune asa cum trebuie deoarece se uzeaza niste placute).nu cred ca o fii originale de la vaillant, defapt nu cred ca vaillant ca firma faceau robinete, dar arata bune, nu am vazut nicio diferenta fata de cel original cica.

Editat de Ciprian Vlad
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări