Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Centrala Vaillant

Vizitator Ciprian Vlad

Postări Recomandate

Vizitator Ciprian Vlad

Pai ... am mentionat o marca . Ar mai fi si HOVAL , elvetiene ... si mai sant . Ma rog , nu vad relevanta ...

P .S . - pentru postul 28

Pai am intrebat si eu ca nu stiam ce alte firme mai sunt, sunt mai bune Hoval, de ce nu am auzit de ea niciodata??

Link spre comentariu

Asta nu stiu sa va spun . Hoval mi s - au parut bune , sant elvetiene . Am montat destule , in condensatie , cand nu prea era raspandita notiunea . De asemenea , De Dietrich si Buderus . Functioneaza si acum ... unele doar cu revizii la cativa ani . Despre raspandirea unor marci , o ipoteza ar fi ca e " ca la noi ", ce vand eu e cel mai scump , cel mai bun etc . Ce au altii , e automat prost ... Ma rog , am intalnit abordari de genul . Personal m - am ferit sa fac vreo apreciere asupra firmelor de pe piata ... lucram mai mult pe recomandari . Am mai scris mai de mult , preferam sa fac o incalzire dupa perceptele proprii in loc de 3 , la sfatul clientilor , inclusiv asupra materialelor . Daca nu le aveau cumva ... Banii erau cam tot aceia , munca la jumatate . Plus ca aveam client " serios " la service , cu contract . Unii mi - au platit piesele de schimb anticipat , sa le am pe stoc . In fine ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Am avut si eu probleme cu robinetul de umplere, acum vreo 8 ani. Intr-o zi am observat apa sub centrala. Am luat o lanterna si m-am uitat sub centrala. Pe rozeta robinetului, am vazut o picatura de apa. Am sters-o, dar in citeva secunde a aparut alta picatura. Am dat telefon persoanei cu care aveam contract de service si i-am spus ca am probleme. A venit, si a vazut despre ce e vorba. Mi-a spus ca trebuie schimbat robinetul, asigurindu-ma ca in cel mai scurt timp, o sa-mi rezolve problema. Au trecut vreo 2 saptamini si nici o veste. L-am contactat,intrebindu-l daca a gasit robinet. Mi-a spus ca inca n-a gasit, sugerindu-mi sa caut eu robinet. Am avut o discutie destul de aprinsa cu el,in final reziliind contractul de service cu el. Am gasit, aproape de mine, o alta persoana care asigura service-uri la centrale. A venit omul la mine,s-a uitat sub centrala, a strins si destrins de mai multe ori robinetul. A decis ca O-ringurile de pe tija robinetului sint coapte sau uzate si ca trebuiesc inlocuite. Mi le-a inlocuit si din acel moment n-am mai avut probleme. De ''control'' mi-a lasat citeva O-ringuri. Inlocuirea lor este extrem de usoara. Trebuie doar o cheie fixa. Dupa eliminarea presiunii,se desface corpul robinetului cu cheia fixa,se scoate tija robinetului din corp. Se scot O-ringurile uzate,se curata tija robinetului si se monteaza O-ringurile noi pe tija,dupa ce in prealabil se pune foarte putina vaselina speciala,(pe care mi-a lasat-o omul)care nu afecteaza O-ringurile,se monteaza tija robinetului pe corp si se monteaza pe centrala. Apoi se completeaza cu apa si ........gata. Nu-i mare filozofie. Bine-nteles ca am incheiat contract de service cu persoana respectiva care s-a dovedit mult mai priceputa decit cel dinainte. I-am povestit de patania cu ''meseriasul''. Acesta, s-a aratat foarte mirat ca, cel dinainte a spus ca trebuie schimbat robinetul. Banuia ca vechiul ''meserias'' vroia sa faca rost de un robinet. Deci, nici pomeneala sa trebuiasca schimbat robinetul.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Cam asa ceva ar fi trebuit facut si in cazul blocarii axului...se demonteaza,se incalzeste pana se arde calcarul si oringul(daca nu vrea sa cedeze cu vorba buna),se scoate axul si dupa curatare,se monteaza cu oringuri noi. Eu le bagam vaselina siliconica,fara nici un fel de urmari neplacute pt oringuri.N-am mai umblat intr-un model din asta de multi ani,si cred ca pretul ala de 250 lei poate fi doar de reprezentanta,cu manopera inclusa,dar si asa pare exagerat.

Link spre comentariu
Vizitator Ciprian Vlad

Chestia e ca o sa trebuiască sa scot capacul din față de la centrală, ca doar pe acolo se poate umbla.

Deci mai întâi trebuie să scot presiunea de pe rețea, trebuie sa închid robinetul de la conducta rece de alimentare și apoi cu cheia sa desfac din interior robinetul, și dacă nici așa nu merge robinetul după aceea... mai rămân și fără presiune deloc

Editat de Ciprian Vlad
Link spre comentariu

De multe ori , un spray ( bun ) de deblocare face minuni , mai ales daca se foloseste cu ceva timp inainte de demontarea robinetului . Eventual , 2 - 3 " doze " ... la cateva minute distanta intre ele . E folositor si la demontarea robinetului in sine , pentru schimbarea elementelor uzate , previne mutilarea sau scrijeliturile de rigoare daca e intepenit .

Editat de gauss
Link spre comentariu
Vizitator Ciprian Vlad

Ma gandeam sa fac o gaura in tija unde vine rozeta , sa bag ceva ...cum ar fi surubelnita si asa poate se desface, dar e prea mica acea tija ca sa p[ot da o gaura sa intre o surubelnita care sa nu se indoaie.

Ce recomandati ca sprayy sa cumpar ptr chesii de astea, intepenirea robinetului ...tin sa precizeinca odata , el nu sa intepenit de la sine ci pur si simplu o inceput sa curga apa pe langa dupa care a venit meseriasul ..a dat capacul jos si la strans din interior, dupa care am incercat sa refac presiunea si nici gand sa se mai deschida robinetul.

Stie cineva , acel robinet are ca mecanism nuca sau e pe garnitura?

Editat de Ciprian Vlad
Link spre comentariu
previne mutilarea sau scrijeliturile de rigoare daca e intepenit

Mutilarea sau scrijelirea e deja savarsita din cate am inteles.Nu stiu ce efect are un spray degripant la un ax blocat mecanic si intepenit cu calcar,dar merita incercat.Eu apelez la cald ori de cate ori ma necajeste o imbinare filetata,si n-am dat gres niciodata.Ma asigur doar ca in ansamblul la care lucrez nu sunt piese din plastic,care sa se deformeze/topeasca de la caldura.

Sfatul meu este sa dai robinetul jos si cu el in mana altfel vei vedea solutia.

Link spre comentariu
Vizitator Ciprian Vlad

Chestia cu cald o recomanzi doar daca dau robinetul jos ca sa si vad daca are elemente din plastic, apropoo spre rusinea mea ce sunt alea o-ringurile, poate oi fii vazut ori poate am si lucrat cu ele dar nu-mi dau seama pana nu le vad.

edit, gata stiu ce sunt alea , nu=mi mai aduceam aminte pe moment.

Editat de Ciprian Vlad
Link spre comentariu

Chestia e ca o sa trebuiască sa scot capacul din față de la centrală, ca doar pe acolo se poate umbla.

Deci mai întâi trebuie să scot presiunea de pe rețea, trebuie sa închid robinetul de la conducta rece de alimentare și apoi cu cheia sa desfac din interior robinetul, și dacă nici așa nu merge robinetul după aceea... mai rămân și fără presiune deloc

Doar am vazut centrala Vaillant,dar nici macar din curiozitate n-am studiat-o. Parca nu-mi vine a crede ca este asa de complicat de demontat un robinet . In general se urmareste amplasarea componentelor in asa fel incit accesul la ele sa fie cit mai facil. Proiectantii, trebuie sa fi batuti in cap, atunci cind amplaseaza o componenta aiurea. Ce-ar insemna, ca pentru a demonta o componenta, sa fii nevoit sa demontezi intreaga centrala,in cazul de fata, un rahat de robinet de doi bani! Demontezi,jumate din centrala ca sa ajungi la robinet? Dar......... mai stii?

In orice caz, ''meseriasul''care a blocat robinetul, a facut o treaba grozava. Dupa mine, ar merita batut mar. De aceea e bine sa ai contract de service, cu o firma sau cu o persoana autorizata. In general,intrebind pe unul si pe altul,afli meseriasii adevarati. Ciurucari gasesti la tot pasul.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Normal n - ar trebui sa aiba calcar ... e un robinet care sta inchis . Ma rog , am inteles ca a picurat ( scurt timp ) , dupa care a fost strans la refuz . Eu i - as fi dat cu degripant ... poate - si dadea drumul . E o posibilitate ... de multe ori am desfacut piese " sudate " la fostele Vaillant - uri second , venite de la nemti . Si la alte centrale ... intepenirea e tipica la multe imbinari filetate , apa si ciclurile termice fac " minuni " . Daca nu merge , nu - i nici o suparare . Se poate aplica si caldura ... la robineti mici si " necunoscuti " n - am folosit . Cu chei fixe de calitate , si nedecalibrate , dupa " tratament " , am desfacut aproape orice .

P . S . - Vaillant - ul e ciudat , unele modele sant de - a dreptul inconfortabile de lucrat la ele ... si multe subansamble proiectate cel putin " curios " , destul de fragile . Ma rog , pe cele foarte noi ca model nu le mai stiu , n - am mai lucrat service de mult timp , dar cred ca ce nu au schimbat zeci de ani , n - au facut - o in ultimele modele .

Editat de gauss
Link spre comentariu
Vizitator Ciprian Vlad

Doar am vazut centrala Vaillant,dar nici macar din curiozitate n-am studiat-o. Parca nu-mi vine a crede ca este asa de complicat de demontat un robinet . In general se urmareste amplasarea componentelor in asa fel incit accesul la ele sa fie cit mai facil. Proiectantii, trebuie sa fi batuti in cap, atunci cind amplaseaza o componenta aiurea. Ce-ar insemna, ca pentru a demonta o componenta, sa fii nevoit sa demontezi intreaga centrala,in cazul de fata, un rahat de robinet de doi bani! Demontezi,jumate din centrala ca sa ajungi la robinet? Dar......... mai stii?

In orice caz, ''meseriasul''care a blocat robinetul, a facut o treaba grozava. Dupa mine, ar merita batut mar. De aceea e bine sa ai contract de service, cu o firma sau cu o persoana autorizata. In general,intrebind pe unul si pe altul,afli meseriasii adevarati. Ciurucari gasesti la tot pasul.

Pai chestia e ca omul lucreaza ptr Vaillant, cu el fac verificarile de de cand am montat centrala, cu el fac si reparatiile..e autorizat de Vaillant, cand a venit atunci cand mi-a curs apa ...mi-a zis ca poate am noroc si ca nu trebuie schimbat robinetul , a incercat sa-l stranga si la strans din inauntru..nustiu cum a facut. de umblat ar fii usor doar ca trebuie sa merg la risc, daca reusesc sa -l defac si apoi sa mearga ar fii ok da mi-e ca se rupe ori ca nu reusesc ori crapa cand vreau sa-l desfac si m-am ars, trebuie neaparat sa cumpar robinet ...pana vine comanda ce fac stau fara caldura si apa calda, imi sar toti in cap din casa, ma face meserias cu paru :rade:

Normal n - ar trebui sa aiba calcar ... e un robinet care sta inchis . Ma rog , am inteles ca a picurat ( scurt timp ) , dupa care a fost strans la refuz .

Da a fost strans dar nu de rozeta asa cum se inchide un robinet norma, ci de unde din inauntru...strangerea a facut cu mainele.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări