gsabac Postat Octombrie 26, 2017 Partajează Postat Octombrie 26, 2017 Repet, este o greseala care "sare in ochi" si trebuie sa o descoperiti singur. Succes ! @gsabac Link spre comentariu
bogdan546 Postat Octombrie 26, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 26, 2017 Am observat sa nu este in regula cu tensiunea de 12v ,dar nu stiu cum sa fac sa fie 12v pe intrare daca pe iesire sunt 5V si cu bucla inchisa Link spre comentariu
gsabac Postat Octombrie 26, 2017 Partajează Postat Octombrie 26, 2017 Deci V1 trebuie eliminat din schema. Mai este o greseala mai subtila, schema veche avea o inversare de faza cu tranzistorul montat in conexiunea EC, dar schema noua nu o are, deci bucla nu este convergenta. Dupa rezolvarea fazei daca nu merge, mariti tensiunea Vdd. @gsabac Link spre comentariu
bogdan546 Postat Octombrie 26, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 26, 2017 Am incercat ceva, dar tot nu iese cum ar trebui Link spre comentariu
gsabac Postat Octombrie 26, 2017 Partajează Postat Octombrie 26, 2017 (editat) Ati realizat un "loop" stabil, probabil si cu tensiune de iesire apropiata de 12V. In legatura cu forma curbelor, Vout/Vin, o mare importanta o are amplificarea sistemului in gol. Prin tranzistorul optocuplorului circula acelasi curent ca si in primul caz, dar tensiunea este pe o rezistenta de 1K, fata de 10K. Deasemenea, in bucla ati micsorat amplificarea prin marirea lui Rled si prin atenuarea suplimentara a tensiunii spre intrarea lui TL431. Eu as fi preferat inversarea intrarilor sursei E1 si pastrarea amplificarii negative, deoarece intrarea s-a schimbat. Aceasta pentru similitudinea functionarii celor doua scheme. @gsabac Editat Octombrie 26, 2017 de gsabac Link spre comentariu
gsabac Postat Octombrie 27, 2017 Partajează Postat Octombrie 27, 2017 Ati realizat un "loop" stabil, probabil si cu tensiune de iesire apropiata de 12V. In legatura cu forma curbelor, Vout/Vin, o mare importanta o are amplificarea sistemului in gol. Prin tranzistorul optocuplorului circula acelasi curent ca si in primul caz, dar tensiunea este pe o rezistenta de 1K, fata de 10K. Deasemenea, in bucla ati micsorat amplificarea prin marirea lui Rled si prin atenuarea suplimentara a tensiunii spre intrarea lui TL431. Eu as fi preferat inversarea intrarilor sursei E1 si pastrarea amplificarii negative, deoarece intrarea s-a schimbat. Aceasta pentru similitudinea functionarii celor doua scheme. @gsabac Up! Mai adaug o greseala fatala in realizarea celui de al doilea pol, pe care o exemplific astfel: In bucla ati introdus circuitul format din Rfbo serie cu Coomp//Roomp. Foarte bine, dar acesta este in serie cu o impedanta infinita a sursei de tensiune comandata in tensiune E1, impedanta infinita care anuleaza efectul sau. La fel se va intimpla si daca se folosesc circuite reale, amplificator operational (AO) sau cu componente discrete de inalta impedanta, de aceea trebuie procedat la imbunatatirea procedeului de introducere a celui de al doilea pol. @gsabac Link spre comentariu
bogdan546 Postat Octombrie 27, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2017 Da, stiu de aceea este palierul prezent in grafic. Am incercat sa inlocuiesc sursa E1 cu un AO ideal si am pus grupul RC pe reactie, panta uremeaza un curs de 20db/decada, dar nu este buna amplificarea . Link spre comentariu
bogdan546 Postat Ianuarie 17, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2018 (editat) Am observat ca la varianta practica tensiunea de pe iesire fara sarcina are o fluctuatie si transformatorul un mic zgomot la intervale regulate. Asa ca am incercat o simulare si se pare ca asa este realizata. Se pare ca la varianta de functionare in mod continu la flyback reactia sesizeaza lipsa sarcinii si comanda tranzistorul in salve de impulsuri pentru a permite acumularea de energie in infasurarea secundara in lipsa sarcinii. Editat Ianuarie 17, 2018 de bogdan546 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum