Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce parere aveti despre justitie?

Postări Recomandate

Se spune ca justitia este oarba, dar dreapta! Cit de dreapta este cind este bagat la puscarie unul care a furat trei stiuleti in lapte pentru ai fierbe. Unul care a jecmanit statul de milioane, de cele mai multe ori este condamnat la citiva ani de puscarie,din care jumatate sint cu suspendare,iar daca mai scrie s-o carte, anii de puscarie se diminueaza drastic. Cel cu stiuletii ''furati'' face toti anii de puscarie poina la ultima zi nebeneficiind de reducerea pedepsei. Dreptate-i asta? Mai este legea dreapta si oarba? Nici pomeneala! Ati auzit desigur de salariile si pensiile pe care le au cei din justitie. Oare le merita? Dupa cum judeca pe unul care a creeat un prejudiciu de citiva lei si pe altul care a prejudiciat statul de milioane de euro, NU merita salariile si pensiile pe care le primesc.

Link spre comentariu

Daca eu as fi infractorul care stabileste salariul magistratilor,l-as mari de cate ori as avea ocazia,si in momentul cand imi va veni randul(asta doar in cazul ca ajung sa-mi vina randul),stiu ca cineva va tine seama.

Ce beneficii au magistratii de pe urma amaratului care a furat porumbul?

Link spre comentariu

Cei care au furat milioane ...au și cu ce se apăra!Avocați influienți care caută fel de fel de tertipuri...să-i scoată nevinovați...

Legea ar trebui să fie una pentru toți ...dar, din păcate, nu e așa!

Legea banului e mai presus de orice!Plus că un judecător care-i putred de bogat nu-l mai crede pe ăla amârătul că n-a avut ce mânca de aia a furat ...și-i dă pedeapsa maximă , că n-are cine să-l apere cum trebuie!

Pe când hoțul bogat e judecat și răsjudecat ...până ia o pedepsă minimă cu suspendare sau e scos basma curată!

Așa e în ”democrație”...de fapt,e vorba de dictatura banului!

Sunt egali în fața legii doar cei mulți și fără apărare ...restul , își fac legi care să-i apere de orice!

Ce ...judecătorii sunt făcuți responsabili dacă judecă nedrept!? Din câte știu eu,nu!

Deci, ei sunt un fel de semizei pe pământ...care nu răspund decât în fața proriei conștiințe!

Constiință care le cam lipsește majorițății celor care ne conduc,ne judecă,veghează la respectarea legilor!

Nu știu dece dar...când văd un om care a ajuns într-o funcție publică...e imposibil să nu-i lipești eticheta de corupt!

Cred că or fi și oameni corecți,drepți...dar sunt linșați de sistem!

Daca eu as fi infractorul care stabileste salariul magistratilor,l-as mari de cate ori as avea ocazia,si in momentul cand imi va veni randul(asta doar in cazul ca ajung sa-mi vina randul),stiu ca cineva va tine seama.

Mai bine zis ...corb la corb,nu-și scoate ochii!Poate ...doar atunci când nu se înțeleg asupra prăzii! :rade:

Editat de elmar
Link spre comentariu

Mai adauga la CV un caz...rezolvat! :rade: :limb:

Link spre comentariu

Este oarba dar nu si surda. Ea raspunde la telefoane! In concluzie exista raspunderea magistratilor, nu mai trebuie alte legi de raspundere. Telefonul este suficient.

Pai astia nu raspund de nimic,sint intangibili. Pot face greseli ca nimeni nu-i trage la raspundere si sint destule cazuri. Sint stat in stat.

Cum se poate,ca la un proces, o persoana sa fie declarata vinovata, iar atunci cind se face recurs,procesul tinindu-se in alta parte, aceeasi persoana este declarata nevinovata? Au fost destule cazuri in care persoane nevinovate a facut puscarie. Cit de bine-si face treaba justitia? Raspunde justitia pentru greselile pe care le fac,condamnind oameni nevinovati, la ani grei de puscarie? N-ar trebui ca cei care au dat verdictul, vinovat, sa fie obligati sa despagubeasca pe cel care a facut puscarie. In general,statul este cel care plateste ''oalele sparte''(incompetenta judecatorilor),respectiv noi,cei care platim dari grele statului.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Pai astia nu raspund de nimic,sint intangibili. Pot face greseli ca nimeni nu-i trage la raspundere si sint destule cazuri. Sint stat in stat.

Cum se poate,ca la un proces, o persoana sa fie declarata vinovata, iar atunci cind se face recurs,procesul tinindu-se in alta parte, aceeasi persoana este declarata nevinovata? Au fost destule cazuri in care persoane nevinovate a facut puscarie. Cit de bine-si face treaba justitia? Raspunde justitia pentru greselile pe care le fac,condamnind oameni nevinovati, la ani grei de puscarie? N-ar trebui ca cei care au dat verdictul, vinovat, sa fie obligati sa despagubeasca pe cel care a facut puscarie. In general,statul este cel care plateste ''oalele sparte''(incompetenta judecatorilor),respectiv noi,cei care platim dari grele statului.

Buna

Exact

Spor

Alex

Link spre comentariu

Intr-o tara cu apa mai calda, in urma condamnarii unui nevinovat dintr-o greseala, se deschide o ancheta si se analizeaza daca greseala a fost facuta intentionat sau chiar a fost o eroare si orice alt judecator ar fi luat plasa. A fost un caz cand un tip a fost condamnat doar din cauza ca semana foarte mult cu unul din trei infractori vinovati de omor. Desi cei doi infractori au zis clar judecatorului: bre, condamni un nevinovat aiurea, doar pentru ca seamana la fizic? nu s-a schimbat decizia finala. Oricum peste ocean se fac abuzuri la greu.

Problema este ca la noi corb la corb nu-si scoate ochii. Totusi si la noi trebuie sa recunoastem ca a fost o exceptie: meciul intre Lele vs Panait.

Totusi marii hoti cand au fost judecati, au avut parte de un complet de judecata, deci o masura in plus pentru a evita abuzul. Problema este ca de multe ori se lalaie termenele si cand se ajunge pe ultima suta de metri pentru a evita prescrierea se imping lucrurile spre abuz.

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu

.........................................................................................................

Plus că un judecător care-i putred de bogat nu-l mai crede pe ăla amârătul că n-a avut ce mânca de aia a furat ...și-i dă pedeapsa maximă , că n-are cine să-l apere cum trebuie!

Pe când hoțul bogat e judecat și răsjudecat ...până ia o pedepsă minimă cu suspendare sau e scos basma curată!

Așa e în ”democrație”...de fapt,e vorba de dictatura banului!

.....................................................................................................................

Unii amarati incearca sa-si depaseasca conditia adaptandu-se sistemului, in spiritul "acumularii de capital primitiv" :

https://www.youtube.com/watch?v=E-ugIoR3nHs

:rade:

Asta conduce la cresterea infractionalitatii, flagel specific unul capitalism viciat, practicat (cu sau fara sprijin extern) in tarile considerate "de mana a doua", foste dictaturi de stanga sau de dreapta (Est -Europe, America de Sud).

Editat de +_Florin_+
Link spre comentariu

Intr-o tara cu apa mai calda, in urma condamnarii unui nevinovat dintr-o greseala, se deschide o ancheta si se analizeaza daca greseala a fost facuta intentionat sau chiar a fost o eroare si orice alt judecator ar fi luat plasa.

Care-s tarile alea? În Germania judecatorul este egalul lui d-zeu pe pamânt si este aproape imposibil sa fie contestat sau pus sa plateasca despagubiri. Si peste tot, corb la corb nu scoate ochii.

Link spre comentariu

Care-s tarile alea? În Germania judecatorul este egalul lui d-zeu pe pamânt si este aproape imposibil sa fie contestat sau pus sa plateasca despagubiri. Si peste tot, corb la corb nu scoate ochii.

Ma gindesc,ca acel judecator aplica legea asa cum trebuie,nu ca la noi. Apoi acel judecator chiar studiaza dosarul si probele,fiind la curent cu totul. Un judecator ar trebui sa aplice legea in urma probelor prezentate,fara sa fie influentat de catre nimeni si nimic. La noi judecatorii(nu toti) citesc(daca citesc) probele prezentate,pe......... diagonala. Si atunci cum stiu ei continutul probelor prezentate,ca sa poata sa dea o sentinta? De aceea multa lume se plinge ca judecatorii au dat o sentinta aiurea cu toate ca probele prezentate indicau altceva. Daca ar fi fost studiate atent de catre judecatori,verdictul ar fi fost altul.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Nu intentionez sa le iau apararea judecatorilor, dar uitati-va si voi la numarul impresionant de dosare pe care trebuie sa le "proceseze" justitia romana. Nu-i de mirare ca sunt tratate superficial, sunt si ei oameni, nu calculatoare.

Florine, sint de acord cu tine ca cei din justitie, sint supra aglomerati,dar asta nu-i indreptateste sa dea un verdict,asa, la ''vrajeala'' nedreptatind o persoana nevinovata, sau dind un verdict favorabil in cazul unei persoane la care toate probele il indica,ca fiind vinovat. Asta chiar nu este de pardonat, judecatorul trebuind sa raspunda pentru gresala comisa,asa cu raspunde orice om(din afara sistemului) care comite o fapta reprobabila, sau care intra sub incidenta legii.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări