lutza2 Postat Octombrie 6, 2017 Partajează Postat Octombrie 6, 2017 S-ar putea ca acel buton din soba pe care il numesti monostabil sa fie un latch relay. Schema propusa de Ticu merge foarte bine, detecteaza frontul crescator, frontul descrescator si scoate cate un puls cu latime programabila. Am facut-o cu ani in urma si merge foarte bine atat timp cat comanda e curata, fara spike sau alte balbaieli. Link spre comentariu
miron1947 Postat Octombrie 6, 2017 Partajează Postat Octombrie 6, 2017 1)releu care ar trebui alimentat cu 5V, 2)deci acel impuls va trebui sa fie 5V CC. 1)Alimentarea de 5V de unde o luati, din montajul sobei? 2)Adica la tranzitia acestei tensiuni, 0V >5V un impuls si la tranztia 5V>0V altul?Aceasta tensiune de unde provine, cine ii modifica starea? Link spre comentariu
rauldan2005 Postat Octombrie 6, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 6, 2017 #lutza2 - acel buton e doar un microcontact, posibil si cei spui tu dar probabil sa fie in placa de baza a semineului, butonul e in panoul de control, separat de placa de baza. Schema postata de ticu e exact ce as avea nevoie doar ma gandeam ca se poate face ceva mai simplu, nu am nevoie de timpi exacti, acea secunda nu e batuta in cuie, poate sa fie 2 secunde, 1.5, 1.3, 0.8 etc.... #miron1947 1: conteaza ? 2: exact ce am nevoie Link spre comentariu
Ticu Postat Octombrie 6, 2017 Partajează Postat Octombrie 6, 2017 Alta idee, daca mai suportati, cu un 4049 (sase inversoare). Cele doua din stanga sus formeaza un monostabil de aprox. 1 s. Este declansat la aplicarea unui scurt puls negativ. Acesta poate proveni de la intrare astfel:- cand intrarea trece SUS -> JOS- cand intrarea trece JOS -> SUS (dupa un inversor)Pulsul generat de monostabil actioneaza un releu, ale carui contact NO poate fi legat in circuitul ce trebuie comandat. Link spre comentariu
miron1947 Postat Octombrie 7, 2017 Partajează Postat Octombrie 7, 2017 (editat) 1: conteaza ? Da, daca cele doua montaje au alimentare comuna, puteti renunta la releu si sa comandati cu BS170(5 ohmi in starea ON) direct la pinii butonului, respectand polaritatea D si S. Varianta de aici https://www.elforum.info/topic/127915-releu-anclasare-timp-de-1-secunda-alimentare-continua/?do=findComment&comment=1588938 este mai sigura in functionare, dupa parerea mea. Asa ar arata din pix, varianta mea, ramane de vazut daca functioneaza si practic. Punctele A si B conectate in paralel cu butonul. Nu au alimentare comuna Dar macar masa se poate conecta impreuna? Editat Octombrie 7, 2017 de miron1947 Link spre comentariu
rauldan2005 Postat Octombrie 7, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 7, 2017 Nu au alimentare comuna Link spre comentariu
radusa Postat Octombrie 22, 2017 Partajează Postat Octombrie 22, 2017 Comanda buton.PNG R2 si R3 conectate in acelasi punct? Link spre comentariu
deejay2k1 Postat Octombrie 22, 2017 Partajează Postat Octombrie 22, 2017 Exista un firmware alternativ pt. Sonoff, se numeste Espurna (https://bitbucket.org/xoseperez/espurna) Printre multe altele, are o setare de PULSE pt iesire Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum