Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

zgomot de fond amplificator

gigawat

Postări Recomandate

Va salut,am primit pentru prima data niste kit-uri de amplificare cu acest integrat pam8610 care sunt extrem de micute insa destul de galagioase.Problema cu care ma confrunt este zgomotul de fond.

S-a mai jucat cineva cu asa ceva?

Eu le-am incercat si pe baterii li-ion la 12.5v si cu sursa de alimentare insa zgomotul tot nu vrea sa piara.Am pus si condensator 103nF pe intrare de semnal insa tot se aud acele inalte deranjante.

Cum as putea diminua acesti paraziti?

Mersi anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gigawat

2

• Mircea

1

• daniel1972

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Se aude zgomot si cu intrarea in scurt?

In ce configuratii ai incercat?

Ce inseamna "inalte deranjante"?

Adica intrarea in scurt sa ating masa de +?

Ca sursa de semnal am folosit telefon,apoi un difuzor de 8ohm si 20w.

https://www.diodes.com/assets/Datasheets/PAM8610.pdf

conform datasheet-ului are thd=10% in 8 ohmi la 10w cu alimentare de 13v.

PSRR-ul si raportul semnal zgomot sunt infime deci nu conteaza cat de bine e filtrata sursa sau daca e pe baterii.

Fie este un cablaj prost proiectat pt ca e un amplif in clasa d si are pretentii la un pcb ca lumea, fie capacitorii de decuplare de pe langa integrat sunt de cea mai proasta calitate , fie e folosit integratul la maxim, 10w fiind deloc suficient si distorsiunile si zgomotul de comutatie sunt audibile.

Comparati macar ca pe cablaj sa fie folosite piese cu valorile din datasheet!Eventula inlocuiti-le cu variantele through hole daca sunt smd-uri ca sa puteti fi siguri ca sunt valorile corecte la minim 25v.

Ne aratati si noua o poza cu acest modul?

Acesta este modulul,http://hobbycomponents.com/images/forum/PAM8610_Power_Amplifier_Module_Diagram.png

Smd-urile n-am cum sa le schimb deoarece nu am altele.Ma gandeam ca mai pot atenua din zgomot filtrand intrarea sau iesirea audio,mi-ar fi mai simplu.

Indiferent daca se aude tare sau volum mic acei paraziti se aud,deci nu vorbim de distorsiuni,ma gandesc ca distorsiunile se disting atunci cand ne apropiem de 70+ din capacitatea cipului.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări