pyu Postat Iunie 4, 2007 Partajează Postat Iunie 4, 2007 vreau sa scot o anumita valoare a tensiunii pe un port analogic (RA1, RA2, RA3)folosesc pickit2 si CCS PIC IDE...am urmatoarea functie:void init_adc(){ // Set up RA0 as the only analog input, using VDD and VSS // as the references SETUP_ADC_PORTS(sAN0 | VSS_VDD); // Turn on ADC and use Fosc/8 as the conversion clock // (Fosc = 4MHz) SETUP_ADC(ADC_CLOCK_DIV_8); // Set channel for conversion to AN0 (on RA0) SET_ADC_CHANNEL(0); READ_ADC(ADC_START_ONLY); SETUP_VREF(VREF_LOW | 6); //pt 2.19v out}sunt incepator si nu-mi dau seama unde e greseala.... imi scoate peste tot 4.9V...10x Link spre comentariu
cirip Postat Iunie 4, 2007 Partajează Postat Iunie 4, 2007 vreau sa scot o anumita valoare a tensiunii pe un port analogic (RA1, RA2, RA3)Porturile analogice sunt de intrare, nu de iesire, asa ca nu ai cum sa scoti tensiune pe acolo.Ca sa generezi un nivel analogic cu picul, se foloseste PWMul urmat de o filtrare.Cirip Link spre comentariu
pyu Postat Iunie 4, 2007 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2007 vreau sa scot o anumita valoare a tensiunii pe un port analogic (RA1, RA2, RA3)Porturile analogice sunt de intrare, nu de iesire, asa ca nu ai cum sa scoti tensiune pe acolo.Ca sa generezi un nivel analogic cu picul, se foloseste PWMul urmat de o filtrare.Ciripopaaa.... asta nu am mai stiut... de asta nu am gasit nicaieri in documentatia de la ccs despre asta...am de aprins un led rgb "in mai multe" culori, credeam ca pe analogice se face... e bine ca am aflat ca prin pwm.... acuma sa vad cum se face asta...10x Link spre comentariu
Vizitator nex Postat Iunie 4, 2007 Partajează Postat Iunie 4, 2007 Asta e pt concursul Vitacom ? Link spre comentariu
pyu Postat Iunie 4, 2007 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2007 Asta e pt concursul Vitacom ?initial era... dar acuma o fac pentru facultate, iti dai seama ca nu am timp sa fac ce vor ei... Link spre comentariu
Abram Burel Postat Iunie 4, 2007 Partajează Postat Iunie 4, 2007 Ai tot ce-ti trebuie aici: http://www.petesworld.demon.co.uk/homeb ... /index.htm Chiar si mai mult Link spre comentariu
pyu Postat Iunie 4, 2007 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2007 Ai tot ce-ti trebuie aici: http://www.petesworld.demon.co.uk/homeb ... /index.htmChiar si mai mult da... dar eu programez in C, cu asm sunt paralel :( Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum