Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

analog output

pyu

Postări Recomandate

vreau sa scot o anumita valoare a tensiunii pe un port analogic (RA1, RA2, RA3)folosesc pickit2 si CCS PIC IDE...am urmatoarea functie:void init_adc(){ // Set up RA0 as the only analog input, using VDD and VSS // as the references SETUP_ADC_PORTS(sAN0 | VSS_VDD); // Turn on ADC and use Fosc/8 as the conversion clock // (Fosc = 4MHz) SETUP_ADC(ADC_CLOCK_DIV_8); // Set channel for conversion to AN0 (on RA0) SET_ADC_CHANNEL(0); READ_ADC(ADC_START_ONLY); SETUP_VREF(VREF_LOW | 6); //pt 2.19v out}sunt incepator si nu-mi dau seama unde e greseala.... imi scoate peste tot 4.9V...10x

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pyu

4

• cirip

1

• Abram Burel

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

vreau sa scot o anumita valoare a tensiunii pe un port analogic (RA1, RA2, RA3)

Porturile analogice sunt de intrare, nu de iesire, asa ca nu ai cum sa scoti tensiune pe acolo.Ca sa generezi un nivel analogic cu picul, se foloseste PWMul urmat de o filtrare.Cirip
Link spre comentariu

vreau sa scot o anumita valoare a tensiunii pe un port analogic (RA1, RA2, RA3)

Porturile analogice sunt de intrare, nu de iesire, asa ca nu ai cum sa scoti tensiune pe acolo.Ca sa generezi un nivel analogic cu picul, se foloseste PWMul urmat de o filtrare.Cirip
opaaa.... asta nu am mai stiut... de asta nu am gasit nicaieri in documentatia de la ccs despre asta...am de aprins un led rgb "in mai multe" culori, credeam ca pe analogice se face... e bine ca am aflat ca prin pwm.... acuma sa vad cum se face asta...10x
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări