Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ceasuri recomandari

Postări Recomandate

Depinde de varsta celui care-l poarta...la varsta adolescentei e foarte ok un smartwatch, dar la 25-30 de ani pari un handicapat sau un boschetar cu asa ceva. Vremea ceasurilor cu afisare LCD a trecut de 30 de ani, nici scafandrii de mare adancime nu mai poarta ceas cu afisare numerica, ci tot analogica, cu limbi. :rade:

Link spre comentariu

pai da, de la o anumita varsta, nu merge decat cu limbi, ... la ceas. majoritatea smart-watchurilor au afisajul si pe "limbi", de fapt ace.

exemplu

https://www.evomag.ro/SOLUTII-MOBILE-Smartwatch/Iuni.ro-Smartwatch-iUni-S30-Capacitive-touchscreen-1.54-Procesor-Dual-Core-1.2GHz-128MB-RAM-Bluetooth-Bratara-silicon-Camera-foto-Functie-telefon-Negru-1611775.html

Editat de eugenbt
Link spre comentariu

O vreme n-am mai purtat ceas,pana acum mai bine de 10 ani cand am primit cadou un casio mtp1183.Bate secunda fara abatere,ii pun o baterie ag4 odata la 2...3 ani,in functie de cum o nimeresc(cel mai bine ma tin cele pe care scrie Renata),si imi lipseste cand il uit acasa(se intampla rar).Intre timp am mai avut diverse modele mai in trend ca sa zic asa,dar in scurta vreme m-am intors la casio.Obisnuinta,bat-o vina...unul e prea mare,altul prea usor,altul prea greu,altul incomod.Doar cu asta m-am acomodat.N-am fost tentat de ceasurile destepte.

Link spre comentariu

Universal Geneve Aero - Compax , model 1944 . Ceas de familie , ( purtat ) in ultimul timp doar aleator , la ocazii sau ... la inspiratie ! . Altfel , Tag Heuer ... si ( sau ) un Tempic mai rar . La fondul " cronografic " mai sant si altele , o perioada am avut o fixatie cu ceasurile ... " daunatoare " , ca oricare alta fixatie .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Hmmm, cind eram pe la faculta la laboratorul de fizica se faceau ceva masuratori de radioactivitate.

S`a scos sursa din container si s`a masurat.

Apoi un coleg ce avea un ceas Rhula, amintire de la bunicul lui, vechi bine dar care ilumina noaptea ca un far l`a pus la masurat.

Radioactivitatea era cam la jumatate din cea a sursei!

Dupa asta l` a pus la pastrare ca amintire.

Grig

Link spre comentariu

Am si acum un RUHLA de masa , RDG - ist . Fosforul e " ca nou " . De fapt nu e fosfor ... In fine , tot ce era rusesc era cu aceeasi substanta , in cabinele aeronavelor , autospecialelor , ceasuri de mana si de masa etc . Acum a fost inlocuit cu alta compozitie , inofensiva .

http://ceasuridemana.ro/ceas-cazon-de-colectie-umf-ruhla-rdg-anii-60-cal-umf-44-functional_a237453.html

Cel pe care - l am eu , arata exact asa , numai ca e maro , elementul carcasei e din bachelita , nu masa plastica . Sigur e o serie mai veche ... :

https://www.olx.ro/oferta/ceas-de-masa-umf-ruhla-1955-ID5wc3U.html#8f098baf5e

Lumineaza si pe masa sau suportul unde sta ... Ma rog , acum e la conservare , in cutie metalica .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Eu am specificat ca e ceas de masa . Ma rog , daca e off - topic , sa fie sters . Tot ca gluma , dar trista ... soldatii sovietici au rezolvat problema , cand au intrat in 1944 in Romania . Se purtau la mana ceasurile de masa ... desi erau mai mari la vremea respectiva decat acum . In casa bunicilor a fost mult timp o foto cu soldati eliberatori , care purtau la gat manometre subtilizate din instalatiile rafinariilor din Ploiesti . Intrebati ( cu precautie ) despre ... suradeau larg si repetau "ceas , ceas ! " . In fine ... acum a ramas doar comicul situatiei . Cand au intrat in curtea si casa bunicilor , primul lucru " imprumutat " fara a fi cerut a fost un superb ceas de masa C.F.R. ... bunicul a fost mecanic de locomotiva , era pe front .

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări