Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificari sursa de alimentare

Vizitator catalinelectronic

Postări Recomandate

Este o schema mai buna, cu 4 opereationali 324 care se poate duce la tensiuni mult mai mari de iesire (si peste 50V daca vrei).

Eu am modificat-o destul de mult si am folosit TL074 si chiar merge bine.

Am 45V in gol pe condesatori si este setata sa livreze maxim 32V la iesire la 3A. Am ales 3A din motive de fiabilitate si tot de aceea folosesc 4 tranzistori la iesire.

Schema originala a fost postata si aici pe forum acum vreo 6 luni.

Despre aceasta schema este vorba?

0-160_V_1_A.png

Link spre comentariu

Cea de mai sus necesita un traf destul de special dar probabil ca merge destul de bine.

In principiu la cea care se discuta aici: https://www.elforum.info/topic/126426-sursa-alimentare-cu-lm-324tip35c-si-functie-dc-off/?do=findComment&comment=1559886.

Oricum ramine problema si la una si la cealalta felul cum se comporta la un scurtcircuit accidental la iesire.

Cit timp nu se rezolva problema aceasta, orice sursa reprezinta un pericol pt sarcina din cauza ca se pot strapunge tranzistorii de forta si conecta toata tensiunea la iesire.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări