Vizitator catalinelectronic Postat Octombrie 3, 2017 Partajează Postat Octombrie 3, 2017 Salut,ce modificari se pot face acestei scheme pentru a rezista la 5-6 A si optional o tensiune mai mare de 30v ? Link spre comentariu
PINTI Postat Octombrie 3, 2017 Partajează Postat Octombrie 3, 2017 Pentru un curent mai mare trebuie sa mai adaugi cateva tranzistoare 2n3055 peste cel existent (in paralel).. Trebuie sa montezi cate o rezistenta de 0.22 ohmi in fiecare emitor. 1 Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Octombrie 3, 2017 Partajează Postat Octombrie 3, 2017 Doua 2n3055 sunt suficiente. eventual si o punte mai tapana pentru a putea fi montata pe un radiator. 2 Link spre comentariu
MVS Postat Octombrie 3, 2017 Partajează Postat Octombrie 3, 2017 Si C1 undeva la 20.000uF 1 Link spre comentariu
kinderu56 Postat Octombrie 3, 2017 Partajează Postat Octombrie 3, 2017 si R7 2 x 0.47 in paralel Link spre comentariu
PINTI Postat Octombrie 5, 2017 Partajează Postat Octombrie 5, 2017 Si un traf mai teapan. Link spre comentariu
alcon Postat Octombrie 6, 2017 Partajează Postat Octombrie 6, 2017 Salut,ce modificari se pot face acestei scheme pentru a rezista la 5-6 A si optional o tensiune mai mare de 30v ? Un mod drăguţ de realizare al acestei surse îl găsiţi aici: http://www.site cu continut explicit.ro/3489942958.7 Link spre comentariu
PINTI Postat Octombrie 6, 2017 Partajează Postat Octombrie 6, 2017 (editat) Un mod drăguţ de realizare al acestei surse îl găsiţi aici: http://www.site cu continut explicit.ro/3489942958.7 Ca sa cumperi piesele de pe aceasta adresa, trebuiesc multi bani. Mai bine faci totul manual! E mai sanatos, si ecologic. On topic: Ma refeream la....trafo,. cablaje,..carcase....module... etc. Editat Octombrie 6, 2017 de PINTI Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 6, 2017 Partajează Postat Octombrie 6, 2017 Doua 2n3055 sunt suficiente. eventual si o punte mai tapana pentru a putea fi montata pe un radiator. La functionare normala poate ca tine si numai cu 2 tranzistori dar la un scurcircuit (accidental sau nu) ai toate sansele sa pice. Nu mai intru in detalii dece, am tot explicat dar nimeni nu vrea sa citeasca/inteleaga dar ideea este ca nu va fi suficient de fiabila cu numai 2 tranzistori.. Link spre comentariu
Marius84 Postat Octombrie 6, 2017 Partajează Postat Octombrie 6, 2017 Este foarte discutata schema in destul de multe locuri. Se tot discuta ca nu tin tl081 cat de cat sigur decat pana la 30 de volti, etc. In configuratia din schema, cu ele alimentate din 24 de volti, sursa mai poate da pe iesire 30 de volti? Nu de alta, dar am si eu una care imi sta pe tuşă fiindca am un traf care da 30v alternativ, deci vreo 42 după filtrare... Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 6, 2017 Partajează Postat Octombrie 6, 2017 Este o schema mai buna, cu 4 opereationali 324 care se poate duce la tensiuni mult mai mari de iesire (si peste 50V daca vrei). Eu am modificat-o destul de mult si am folosit TL074 si chiar merge bine. Am 45V in gol pe condesatori si este setata sa livreze maxim 32V la iesire la 3A. Am ales 3A din motive de fiabilitate si tot de aceea folosesc 4 tranzistori la iesire. Schema originala a fost postata si aici pe forum acum vreo 6 luni. Link spre comentariu
kinderu56 Postat Octombrie 7, 2017 Partajează Postat Octombrie 7, 2017 https://www.elforum.info/topic/126426-sursa-alimentare-cu-lm-324tip35c-si-functie-dc-off/ Link spre comentariu
alcon Postat Octombrie 7, 2017 Partajează Postat Octombrie 7, 2017 Ca sa cumperi piesele de pe aceasta adresa, trebuiesc multi bani. Mai bine faci totul manual! E mai sanatos, si ecologic. On topic: Ma refeream la....trafo,. cablaje,..carcase....module... etc. Ce are sula cu prefectura? La acea adresa de upload si download se poate descarca doar documentatia (PDF) necesara realizarii acelei surse, nu este magazin de componente electronice. Este o schema mai buna, cu 4 opereationali 324 care se poate duce la tensiuni mult mai mari de iesire (si peste 50V daca vrei). Eu am modificat-o destul de mult si am folosit TL074 si chiar merge bine. Am 45V in gol pe condesatori si este setata sa livreze maxim 32V la iesire la 3A. Am ales 3A din motive de fiabilitate si tot de aceea folosesc 4 tranzistori la iesire. Schema originala a fost postata si aici pe forum acum vreo 6 luni. Despre ce schema este vorba? Puteti sa o post-ati? Link spre comentariu
UDAR Postat Octombrie 7, 2017 Partajează Postat Octombrie 7, 2017 Ce are sula cu prefectura? La acea adresa de upload si download se poate descarca doar documentatia (PDF) necesara realizarii acelei surse, nu este magazin de componente electronice. A fost prea subtil @PINTI... 1 Link spre comentariu
alcon Postat Octombrie 7, 2017 Partajează Postat Octombrie 7, 2017 A fost prea subtil @PINTI... Nu a fost deloc subtil, eu am fost, deoarece nu i-am oferit simbolul # 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum