scripcaru gelu Postat Octombrie 2, 2017 Partajează Postat Octombrie 2, 2017 Va salut cu respect,am o masina de spalat Arctic,de 5 ani,si a inceput sa-mi faca necazuri cu zavorul de la hublou. Am cautat si am inlocuit,dar dupa o saptamana mi-a facut aceleasi probleme,adica imi blocheaza hubloul. Interesant este ca nu am spalat decat o transa de rufe. E posibil sa fie ceva de comenzi gresite la programul de spalare,si da peste cap zavorul? Link spre comentariu
scripcaru gelu Postat Octombrie 3, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 3, 2017 Va salut cu respect,este un model Arctic BE1000A. Link spre comentariu
scripcaru gelu Postat Octombrie 3, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 3, 2017 Va salut cu respect,nu are nimeni nici o parere la problema mea? Sa mai cumpar un zavor? As urmarii legaturile la zavor,dar nu am nici o schema ? Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 3, 2017 Partajează Postat Octombrie 3, 2017 Nu are rost să cumperi alt zăvor dacă deja l-ai schimbat pe primul și nu s-a schimbat nimic, trebuie verificat dacă anomalia e cauzată de o problemă de soft sau un defect fizic. Cel mai ușor ar fi să substituiți placa electronică de comandă a mașinii cu una identică, eventual împrumutată de la cineva sau de la dezmembrări. Scheme de mașini de spălat se obțin mai greu, dar pentru cineva cu experiență nici nu sunt necesare.De aceea vă recomand să apelați totuși la un depanator experimentat în domeniu, ori măcar un coleg de forum dispus să vă ajute. Puteți pune un anunț la Bazar, Servicii Electro-Job. Cred că se va găsi cineva din zonă, mai ales dacă și completați localitatea de domiciliu la Profil. Link spre comentariu
scripcaru gelu Postat Octombrie 4, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 4, 2017 Va salut cu respect,eu sunt din Ludus,zavorul l-am cumparat de pe net.Placa nu are cine sa-mi dea de proba. Am mai miscat azi de legaturi,si vad ca a functionat o perioada. Cred ca e un contact oxidat.Sa dau cu WD40,oare ataca plasticele? Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 4, 2017 Partajează Postat Octombrie 4, 2017 Scoateți pe rând toate cuplele de pe placa electronică și inspectați-le cu o lupă la lumină puternică.Pot fi oxidate și cuplele, dar și contactele plăcii, din cauza umezelii din zona unde stă mașina. Există spray-uri de contact și protecție mai bune decât WD40, care e dedicat în general deblocării mecanice și protecției contra apei.De exemplu Kontakt S sau Liqui MolyElectronic Spray..... Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 4, 2017 Partajează Postat Octombrie 4, 2017 La vechea masina am mers ani buni cu partea electrica de la zavor anulata.A durat o vreme pana m-am obisnuit din nou cu zavorarea la noua masina.Cu prima ocazie cand face mofturi ii fac viteza si astuia.E util cand ai copii care pot deschide masina in timpul functionarii,altfel,chiar nu e nici o problema daca se merge fara zavorare. Link spre comentariu
scripcaru gelu Postat Octombrie 5, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 5, 2017 Va salut cu respect,am luat spray Kontact,si am tras afara fiecare cupla,am pulverizat si am scos si introdus de cateva ori. Nu am gasit nici un contact aparent oxidat,si acum iar functioneaza normal. Cum pot sa anulez blocarea zavorului? Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 5, 2017 Partajează Postat Octombrie 5, 2017 Blocajul ușii este comandat de către placa electronică prin aplicarea tensiunii de rețea pe zăvor.Acesta are un rezistor volumic ce se încinge și provoacă blocarea mecanică de către un bimetal.În același timp se închide un contact din zăvor, prin acest contact placa primind informația că ușa e zăvorâtă și poate continua programul de spălare.Dacă acel contact nu se închide, sau firele ce duc de la el către placă sunt întrerupte, mașina consideră că ușa e deschisă și nu mai face nimic. Trebuie identificate firele ce duc la acel contact și apoi unite.Astfel ușa va fi considerată închisă și zăvorâtă mereu, deși ea va putea fi deschisă oricând. Link spre comentariu
scripcaru gelu Postat Octombrie 6, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 6, 2017 (editat) Va salut cu respect,am verificat cu atentie si am gasit legaturile care se fac cand se infierbanta zavorul. Le-am pus impreuna pe direct,si acum masina functioneaza,doar ca nu mai blocheaza hubloul. Ca sa aflu contactele le-am sunat cu aparatul de masura. Multumesc de ajutor. Acum ma chinuieste televizorul Samsung. Editat Octombrie 6, 2017 de scripcaru gelu Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 6, 2017 Partajează Postat Octombrie 6, 2017 Pentru televizor, deschideți topic separat la Radio-TV și poate îl rezolvăm împreună... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum