catalin004 Postat Octombrie 2, 2017 Partajează Postat Octombrie 2, 2017 (editat) Salutare...tv- a venit cu BU defect, si condul de100uF din BV (care il verific tot timpul ) defect-scurs...tv functioneaza normal, insa nu ii pot regla imaginea sus/jos, pe imagine normala este mai mare si nu se vede partea de sus cu sigla, am modificat paramatrii in SM insa nu se modifica...stiu ca se schimba o rezistenta pentru micsorare insa centrarea sus/jos va fi la fel? rog un pic de ajutor https://postimg.org/image/3bp3lbej1n/ Editat Octombrie 2, 2017 de catalin004 Link spre comentariu
adydep Postat Octombrie 2, 2017 Partajează Postat Octombrie 2, 2017 (editat) Pentru dimensiune se intervine asupra rezistentei serie cu condensatorul de 1000uF(are un capat la masa,si celalalt pe "-" cond).Daca maresti valoarea ei scade dimensiunea,daca scazi valoarea creste dimensiunea.In schema parca e de 1 Ohm(sau 1,5 Ohm). Pentru liniaritate,vezi ca paralel pe condul de 1000uF,e un grup serie format dintr-un electrolitic si o rezistenta;cu valoarea ei jonglezi liniaritatea. Pentru pozitie ,lipesti o rezistenta de 1-3k,pe "+" cond de 1000uF si te duci cu capatul celalalt la masa,la +26V,sau la +16V si ai sa vezi unde urca,sau unde coboara. Legat de service,dupa ce intrii ,apasa tasta verde ca sa intri in "geometry",si daca nu regleaza,vezi ca sunt pe langa finalul 8174,doua tranzistoare smd,atacate in baza de proc,unul pentru dimensiune(pe la pinul 4 al 8174 face treaba) si unul pentru liniaritate(n-am schema acum,te uiti pe ea si vezi "lin" si "amp"). Editat Octombrie 2, 2017 de Andrei Tabacaru 1 Link spre comentariu
catalin004 Postat Octombrie 2, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 2, 2017 Rezolvat prin inlocuirea tuturor condensatorulor din BV...nu ma asteptam sa fie cu ESR toti scazuti...scuze pentru postarea implicita. Rezolvat prin inlocuirea tuturor condensatorulor din BV...nu ma asteptam sa fie cu ESR toti scazuti...scuze pentru postarea implicita. Pentru liniaritate,vezi ca paralel pe condul de 1000uF,e un grup serie format dintr-un electrolitic si o rezistenta;cu valoarea ei jonglezi liniaritatea. Pentru pozitie ,lipesti o rezistenta de 1-3k,pe "+" cond de 1000uF si te duci cu capatul celalalt la masa,la +26V,sau la +16V si ai sa vezi unde urca,sau unde coboara. pe aici era buba...cu electroliticii acestia...am notat deja ce ati scris..am patit-o o data si nu era din condensatori, insa doar dimensiunea era marita.Stima si multumesc pentru ajutor stimabile Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 1, 2018 Partajează Postat Februarie 1, 2018 (editat) Salut, tot problema cu cadre. Centrarea pe verticala functioneaza dar reglajul de dimensiune nu are efect, si comutarea 4/3 la 16/9 desigur. Pe schema vad ca vine comanda din pinul 42 al STV dar acolo am aprox 1,6V ce nu se modifica cu reglajul de dimensiune. El mai avea un defect, aparea tarziu imaginea si am mai scris si o mem. noua de pe net. Poate fi STV-ul cu pinul 42 compromis? Deocamdata am pus 2,2ohm serie cu 0,33 in loc de 1,8ohm si dimensiunea e corecta. Editat Februarie 1, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
cornel1962 Postat Februarie 1, 2018 Partajează Postat Februarie 1, 2018 ...nu cred ca este STV de vina, stiu ca am avut acest defect si am inlocuit Q603, cond.si diodele din acea zona. Link spre comentariu
adydep Postat Februarie 1, 2018 Partajează Postat Februarie 1, 2018 Se poate tăia pin 42 de la cablaj,luați un semireglabil de...5k,legați cursorul în loc la pin 42,iar capetele semireglabilului-unul la masă,celălalt la +5V. ...da,sau tz dintre pin 42 proc ßi final... Link spre comentariu
dan cod Postat Februarie 1, 2018 Partajează Postat Februarie 1, 2018 Eu nu as modifica. Posibil tranzistor defect Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 1, 2018 Partajează Postat Februarie 1, 2018 Nu stiu ce scheme aveti dar la mine nu este niciun tranzistor intre pin 42 STV si pin 4 cadre. Link spre comentariu
cornel1962 Postat Februarie 1, 2018 Partajează Postat Februarie 1, 2018 ...nu e vorba de pin 4, ...verificati Q603 si tot ce este in jurul lui ! Link spre comentariu
adydep Postat Februarie 1, 2018 Partajează Postat Februarie 1, 2018 ...si totusi era tranzistor acolo pe V-amp...m-am ramolit de tot,ca nu e pe V-amp... si Nu ramane decat ca e defect la pin 42 si atunci merge varianta cu semireglabil...asta ca sa poata fi si reglata imaginea. Link spre comentariu
dan cod Postat Februarie 1, 2018 Partajează Postat Februarie 1, 2018 Este un Q603 in BV . Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 1, 2018 Partajează Postat Februarie 1, 2018 Q603 nu are treaba cu dimensiunea daca Vamp se duce direct in pin 4 TDA. Am spus ca asculta comanda deplasare pe verticala. Link spre comentariu
catalin004 Postat Ianuarie 20, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2019 Salutare...am un 11ak36 cu probleme tot la BV....am schimbat toti electroliticii dar face cam la fel dupa 2-3 minute de mers....atasez foto cu defectul https://postimg.cc/4YBXBqxK Link spre comentariu
dan-a2 Postat Ianuarie 20, 2019 Partajează Postat Ianuarie 20, 2019 Daca ai refacut lipiturile din zona si tot asa schimba integratul !! Link spre comentariu
catalin004 Postat Ianuarie 20, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2019 ok...multumesc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum