Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

11AK36 probleme BV

catalin004

Postări Recomandate

Salutare...tv- a venit cu BU defect, si condul de100uF din BV (care il verific tot timpul ) defect-scurs...tv functioneaza normal, insa nu ii pot regla imaginea sus/jos, pe imagine normala este mai mare si nu se vede partea de sus cu sigla, am modificat paramatrii in SM insa nu se modifica...stiu ca se schimba o rezistenta pentru micsorare insa centrarea sus/jos va fi la fel?

rog un pic de ajutor

https://postimg.org/image/3bp3lbej1n/

Editat de catalin004
Link spre comentariu

Pentru dimensiune se intervine asupra rezistentei serie cu condensatorul de 1000uF(are un capat la masa,si celalalt pe "-" cond).Daca maresti valoarea ei scade dimensiunea,daca scazi valoarea creste dimensiunea.In schema parca e de 1 Ohm(sau 1,5 Ohm).

Pentru liniaritate,vezi ca paralel pe condul de 1000uF,e un grup serie format dintr-un electrolitic si o rezistenta;cu valoarea ei jonglezi liniaritatea.

Pentru pozitie ,lipesti o rezistenta de 1-3k,pe "+" cond de 1000uF si te duci cu capatul celalalt la masa,la +26V,sau la +16V si ai sa vezi unde urca,sau unde coboara.

Legat de service,dupa ce intrii ,apasa tasta verde ca sa intri in "geometry",si daca nu regleaza,vezi ca sunt pe langa finalul 8174,doua tranzistoare smd,atacate in baza de proc,unul pentru dimensiune(pe la pinul 4 al 8174 face treaba) si unul pentru liniaritate(n-am schema acum,te uiti pe ea si vezi "lin" si "amp").

Editat de Andrei Tabacaru
Link spre comentariu

Rezolvat prin inlocuirea tuturor condensatorulor din BV...nu ma asteptam sa fie cu ESR toti scazuti...scuze pentru postarea implicita.

Rezolvat prin inlocuirea tuturor condensatorulor din BV...nu ma asteptam sa fie cu ESR toti scazuti...scuze pentru postarea implicita.

Pentru liniaritate,vezi ca paralel pe condul de 1000uF,e un grup serie format dintr-un electrolitic si o rezistenta;cu valoarea ei jonglezi liniaritatea.

Pentru pozitie ,lipesti o rezistenta de 1-3k,pe "+" cond de 1000uF si te duci cu capatul celalalt la masa,la +26V,sau la +16V si ai sa vezi unde urca,sau unde coboara.

pe aici era buba...cu electroliticii acestia...am notat deja ce ati scris..am patit-o o data si nu era din condensatori, insa doar dimensiunea era marita.Stima si multumesc pentru ajutor stimabile

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Salut, tot problema cu cadre. Centrarea pe verticala functioneaza dar reglajul de dimensiune nu are efect, si comutarea 4/3 la 16/9 desigur. Pe schema vad ca vine comanda din pinul 42 al STV dar acolo am aprox 1,6V ce nu se modifica cu reglajul de dimensiune. El mai avea un defect, aparea tarziu imaginea si am mai scris si o mem. noua de pe net. Poate fi STV-ul cu pinul 42 compromis?

Deocamdata am pus 2,2ohm serie cu 0,33 in loc de 1,8ohm si dimensiunea e corecta.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Se poate tăia pin 42 de la cablaj,luați un semireglabil de...5k,legați cursorul în loc la pin 42,iar capetele semireglabilului-unul la masă,celălalt la +5V.

...da,sau tz dintre pin 42 proc ßi final...

Link spre comentariu

...si totusi era tranzistor acolo pe V-amp...m-am ramolit de tot,ca nu e pe V-amp...

post-243815-0-50104700-1517486471_thumb.png si post-243815-0-26359600-1517486514_thumb.png

Nu ramane decat ca e defect la pin 42 si atunci merge varianta cu semireglabil...asta ca sa poata fi si reglata imaginea.

Link spre comentariu
  • 11 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări