Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PIC conectat la EPROM

78ATI

Postări Recomandate

Buna tuturor. Vreau sa va multumesc pentru toate sfaturile de pana acum, mi-au fost de un mare folos.Am facut o aplicatie simpla, ce umi afisieaza pe un ecran diferite forme geometrice (mai mult sau mai putin grafice). Aceste "imagini" sunt statice ele aflandu-se in diferite matrici. Problema de care m-am lovit este insuficienta memoriei PIC (folosesc PIC din categoria 12 si 16). Doresc conectarea acestuia cu o memorie externa 24C256 sau 512. ma intereseaza:-1- cum pot salva (scrie) matricile mele, in memoria externa?-2- cum pot accesa informatia din memorie (mai precis sa citesc respectivele matrici)-3- un exemplu cat de simplu mi-ar fi de mare folosVa multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• 78ATI

5

• cirip

1

• XAN77

1

• d2134

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Noaptea e un sfetnic bun..sau incercarea moarte nu are!

Am reusit sa accesez (citesc - atat ma intereseaza) din memorie externa 24C128 /24LC128 cred ca functioneaza pentru orice 24XX:

Succes tuturor, si multumiri colegilor inimosi!

sub function MEM_READ(dim address as integer) as byte  dim ee_data as byte    Soft_I2C_Start()                   ' Issue I2C start signal    Soft_I2C_Write($A0)'(%10100000)    ' Send byte via I2C    Soft_I2C_Write(address>>8)         ' Send byte (address for EEPROM)    Soft_I2C_Write(address)    Soft_I2C_Start()                   ' Issue I2C signal: repeated start    Soft_I2C_Write($A1)'(%10100001)    ' Send byte (request data from EEPROM)    ee_data = Soft_I2C_Read(0)         ' Read the data    Soft_I2C_Stop()                    ' Issue I2C signal: stop    result = ee_data                   ' read EEPROM data register  end subend.
[/code]
Link spre comentariu

Am dat insa de o alta problema! Accesarea tuturor locatiilor de memorie se face introducand adrese in HEX!Am nevoie va rog de un algoritm de conversie DECIMAL TO HEX.

Link spre comentariu

Am nevoie va rog de un algoritm de conversie DECIMAL TO HEX.

Daca folosesti Windows, ai in accesorii "Calculator". Dai "View>Scientific". In partea stinga, sub display, ai butoane radio pentru HEX, DEC, OCT, BIN. Tastezi numarul cu butonul DEC apasat si dupa aia apesi butonul HEX. O sa ai o surpriza placuta...Daca ai alt OS descarca de pe net ceva similar cu "Calculator" din WIN.
Link spre comentariu

pai chiar nu te inteleg, parca foloseai mikrobasic nu ? acolo, ca in fiecare basic numerele au un anumit fel de a fi reprezentate, daca bagi intro locatie de eprom un 34 atunci probabil va baga valoarea zecimala 34 in eprom adica va transforma basicu intern automat in hexa; daca sti deja valoarea in hexa exista vreun prefix de genu $16 sau #16 etc. deci nu ai nevoie de rutine de transformare dintrun siustem zecimal intraltul .

Link spre comentariu

@XAN77, acum am ajuns la vobele tale Mikrobasic e chiar prost! Sincer am facut teste, de ieri nu am facut decat teste si programare. Am reusit partea cu senzorii, acum memoria imi face figuri. Citirea se efectuaeaza corect iun anumite conditii...am incercat un acces aleator si a functionat...problema este ca de circa 1 ora imi tot da PIC-ul sau mai bine zis Mikrobasic-ul Not enough ROM. Eu am recurs la EPROM pentru a salva tot ce inseamna constante grafica, etc...si am ajuns in acelasi punct...imi vine sa renunt. Acum caut documentatii de proton pic basic.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări