catalin004 Postat Octombrie 2, 2017 Partajează Postat Octombrie 2, 2017 Salutare...rog pe cei mai cunoscatori in domeniul platii vignetei pentru parcare in oras, special Craiova, sau ai acestei legi...eu locuiesc in OLT, deci masina o am de OLT, si lucrez de luni pana vineri in Craiova...ar trebui sa platesc aceasta taxa/nu? Multumesc si sper ca am scris unde trebuie Link spre comentariu
ex.escu Postat Octombrie 2, 2017 Partajează Postat Octombrie 2, 2017 Daca sunteti in tranzit si nu parcati masina in oras sau de luni pana vineri parcati masina in un spatiu privat (curtea unei societati care sa aiba acest statut) nu e nevoie;in caz contrar tov./domni de la politia locala va pot taxa cu cca.50 lei -contravaloarea privilegiului de a parca in oras. Vigneta o primesc cei care achita contravaloarea ei ,care se poate achita doar la un centru din piata centrala de luni pana vineri (sambata si duminica cei care vin in oras sunt posibili contravenienti) sau cei care platesc impozitul anual. Sunt incapabili sa asigure conditiile minime pentru colectarea contravalorii,pentru plata (de exemplu in benzinarii),stiu (doar ) sa dea amenzi,tipic romanesc. Link spre comentariu
catalin004 Postat Octombrie 2, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 2, 2017 Problema nu este de 50 lei...tampitii astia cica ar ridica masinile...dar daca eu platesc vigneta la mine in oras, de ce trebuie sa o platesc si la ei? Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 2, 2017 Partajează Postat Octombrie 2, 2017 Pai vigneta aia e valabila in Olt. Ca sa parchezi pe spatiul public din Craiova, trebuie sa platesti parcarea in Craiova. Eu folosesc parcarea firmei cand vin cu masina.Iar in oras o parchez discret pe strazi mai putin circulate ori pe la supermarketuri.Acolo nu pot sa ti-o ridice. Link spre comentariu
ex.escu Postat Octombrie 2, 2017 Partajează Postat Octombrie 2, 2017 (editat) Sunt in stare sa incalce legile in vigoare incepand cu Constitutia si o fac fara probleme(majoritatea nu cunosc in detaliu prevederile legii in baza care isi desfasoara activitatea),d.p.d.v. legal nu au voie sa ridice masinile decat in anumite conditii reglementate legal(in prezenta politiei rutiere,in anumite conditii,masina fotografiata inainte si dupa,ridicata cu utilaj special-ei le tarasc si le deterioreaza fie cutia de viteza,fie frana electrica sau nu,etc.),pe care nu le respecta...pot fi dati in judecata,dar dureaza .... Principiul e cel binecunoscut :"Constitutional ,neconstitutional ,da umflal"... Editat Octombrie 2, 2017 de ex.escu Link spre comentariu
catalin004 Postat Octombrie 2, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 2, 2017 Mama lor..... Link spre comentariu
djlove Postat Octombrie 2, 2017 Partajează Postat Octombrie 2, 2017 Eu nu inteleg de ce vigneta se vorbeste aici? Aia de e necesara sa circuli pe drumurile nationale/autostrazi? Sau ce? Exista vigneta speciala pentru parcat? (La Sibiu se numeste taxa de parcare, asta doar pentru locurile cu taxa foarte aproape de centrul orasului si e 1 leu/jumate de zi). La Craiova e ceva mai special? Link spre comentariu
catalin004 Postat Octombrie 2, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 2, 2017 Pai noi sunte ma ai dracu...vigneta de drum e vigneta de drum...aceasta este o vigneta speciala pentru parcare in valoare de 40 lei...se plateste ca parchezi in spatiile publice ale Craiovei..taxa de parcare probabil ca este alta... Link spre comentariu
djlove Postat Octombrie 2, 2017 Partajează Postat Octombrie 2, 2017 Aha... Deci eu daca trec prin Craiova si ma opresc sa iau o paine sau sa ma plimb prin centru ma vaneaza politia locala ca sunt din alta localitate si nu am platit 40 de lei?. Sau asta e valabila doar pentru cetatenii craiovei si eu nu o platesc? Exista separat si taxa de parcare pe ora/zi/deceniu? Link spre comentariu
catalin004 Postat Octombrie 2, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 2, 2017 (editat) O sa mai interesez si daca exista si taxa de parcare... Da daca treci prin Craiova trebuie sa te duci sa iei vigneta de parcare pentru o zi...daca nu, tu plimbandu-te prin frumosul parc Romanescu, si masina in parcarea de langa , risti ca la intoarcere sa nu o mai gasesti...adica maimutoii sa ti-o ridice, si sa platesti 300lei:taxa de ridicare si transport de 150lei si amenda 150lei... Eu sunt din alta localitate , de aceea nici mie nu mi se pare normal sa vin de acolo, sa stau 8 ore la serviciu si sa le platesc lor taxa...firma noastra nu are parcare, de fapt are dar este mica...parcheaza doar barosanii :sefii Editat Octombrie 2, 2017 de catalin004 Link spre comentariu
ex.escu Postat Octombrie 2, 2017 Partajează Postat Octombrie 2, 2017 (editat) Taxa de parcare era de 1 leu /zi si e obligatorie in baza unei hotarari a consiliului local,se poate plati doar la sediul finantelor din piata centrala,doar in zilele de luni-vineri in timpul de lucru "bugetar";ar fi trebuit sa aiba vignete in benzinarii dar nu au fost in stare....localnicii platesc taxa impreuna cu impozitul anual si primesc o vigneta pe care sunt obligati sa o afiseze in parbriz-asta nu-i scuteste sa aiba masinile tarate,ridicate daca parcheaza in o parcare publica in care sunt doar "tolerati.". Editat Octombrie 2, 2017 de ex.escu Link spre comentariu
djlove Postat Octombrie 2, 2017 Partajează Postat Octombrie 2, 2017 (editat) Interesant ce zici, fiecare primarie face ce vrea in orgrada ei si tu ca sofer probabil ca trebuie sa sti HCL-urile din fiecare localitate prin care treci, ca de.... necunoasterea legii nu te absolva de amenda. Editat Octombrie 2, 2017 de djlove Link spre comentariu
catalin004 Postat Octombrie 2, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 2, 2017 (editat) Da...trebuie sa citim la toata lumea...cica este introdusa in impozitul anual la cei din Craiova, si numai noi cei externi ar trebui sa platim...chiar nu stiu 4. TAXA PARCARE Taxa de parcare curenta pe domeniul public sau privat al Municipiului Craiova, a autovehiculelor apartinand persoanelor fizice inregistrate in evidenta fiscala a Directiei Impozite si Taxe se calculeaza in lei pe an ,pentru anul 2014 se stabileste valoarea de 40 lei/an/vehicul. Odata cu achitarea taxei se va emite si vinieta pentru atestarea platii taxei de parcare. Taxa se plateste anticipat pana la data de 31 martie, dupa aceasta data calculandu-se majorari de intarziere. Nivelul majorarii de intarziere este 2% pentru fiecare luna sau fractiune de luna. Taxa pentru parcarea curenta pe domeniul public sau privat al municipiului Craiova, a autovehiculelor apartinand persoanelor fizice si /sau juridice, altele decat cele inregistrate in evidenta fiscala a Directiei Impozite si Taxe (autovehicule inmatriculate in alte localitati, alte state) se stabileste astfel: 40 lei/an pentru contribuabilii persoane fizice si/sau juridice care opteaza pentru plata taxei pentru parcarea curenta pe intregul an pana la data de 31.03.2014; 1 leu/zi; 15lei/luna. 5. Taxa pentru afisaj in scop de reclama si publicitate Orice persoana care utilizeaza un panou, afisaj sau structura de afisaj pentru reclama si publicitate intr-un loc public datoreaza plata unei taxe anuale. Orice contribuabil care datoreaza taxa pentru afisaj in scop de reclama si publicitate , are obligatia de a depune o declaratie fiscala la Directia Impozite si Taxe, in termen de 30 zile de la data amplasarii. ACTE NESESARE declaratia fiscala pentru stabilirea taxei pentru afisaj in scop de reclama si publicitate; actul de identitate, certificat de inregistrare fiscala (fotocopie). TERMENE DE PLATA Taxa pentru afisaj in scop de reclama si publicitate se plateste anual, anticipat, sau trimestrial, in patru rate egale, pana la datele de 15 martie, 15 iunie, 15 septembrie si 15 noiembrie, inclusiv. https://www.craiovaforum.ro/stiri/actualitate/vinieta-pentru-parcarea-curenta-si-taxa-de-parcare-ocazionala-in-craiova-unde-cat-cum.html Deci aici spune ca eu trabuie sa platesc 12 lei pe luna ca lucrez in Craiova...pai mai bine intru in somaj.... Editat Octombrie 2, 2017 de catalin004 Link spre comentariu
djlove Postat Octombrie 2, 2017 Partajează Postat Octombrie 2, 2017 Vad ca scrie ca se plateste si daca parchezi pe domeniul privat "Taxa pentru parcarea curenta pe domeniul public sau privat al municipiului Craiova, a autovehiculelor apartinand persoanelor fizice si /sau juridice, altele decat cele inregistrate in evidenta fiscala a Directiei Impozite si Taxe (autovehicule inmatriculate in alte localitati, alte state) se stabileste astfel:" Asta inseamna ca o platesti si daca ti masina parcata pe terenul tau Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 2, 2017 Partajează Postat Octombrie 2, 2017 N-au inventat craiovenii apa calda...acum cativa ani am platit astfel de taxa in Brasov(in vizita fiind).Acolo poti plati o taxa pe zi si poti parca oriunde pe locurile publice dedicate,fara sa te trezesti cu amenda.Luai hartia dupa ce decartai banutul,o puneai pe bord vizibila de afara,si erai boier,parcai unde gaseai loc liber(daca gaseai)... In Craiova n-am ajuns si nici nu cred ca voi ajunge prea curand,dar sistemul imi pare cunoscut,l-am mai gasit aplicat de diverse primarii din tara.E o alta modalitate de a scoate bani de la oameni...e foame mare de bani,si se aplica sistemul deja cunoscut al statului Roman-tu dai bani si El iti da voie(in cazul asta sa parchezi). Link spre comentariu
Postări Recomandate