Mircea Postat Octombrie 2, 2017 Partajează Postat Octombrie 2, 2017 Singurul lucru regretat de catre "nostalgici" este ca acuma trebuie sa munceasca ca sa-si cumpere o paine. Atunci, treaca-mearga, treceau alea 8 ore si intra salariul. Aia da viata! Viata de ajuns la stadiul de lenesi nationali. Link spre comentariu
ex.escu Postat Octombrie 2, 2017 Partajează Postat Octombrie 2, 2017 Pe la "Tiliorman" curge o "Dunare Apa Vioara".. Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 2, 2017 Partajează Postat Octombrie 2, 2017 Atunci, treaca-mearga, treceau alea 8 ore si intra salariul. Aia da viata! Io stau si ma intreb,daca atunci nu se muncea si se lua salariu, intr-o oranduire de kkt,ba,de ce nu se poate si acum? Intr-un regim net superior,unde munca e la rang de cinste,inteligenta e apreciata la justa valoare,si numai cei care muncesc au averi de ragaie...Poate ar trebui cei care au astfel de imagini in cap,sa afle ca pe langa cei care trandaveau,mai putini(mult mai putini) decat in zilele noastre,erau oameni care munceau in schimburi,munceau la camp,munceau pe santiere,si daca intamplator citesc asemenea idei acum,le vine in cap o imagine cu un frigider plin, dorit in semn de recunostiinta unor asemenea ganduri.Ca regimul comunist a fost o mare pacoste,si populatia de atunci a fost nevoita sa-l suporte,e una,dar sa spui ca trandaveau si le venea banul sub nas la sfarsit de luna,trebuie sa ai nervii tare incrucisati. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Octombrie 2, 2017 Partajează Postat Octombrie 2, 2017 eu ma tot gindesc daca nu cumva este adevarat ca mareata industrie era subventionata de agricultura? Altfel nu pot sa-mi explic de ce bunicii mei munceau zi lumina la CAP si primeau 18-20 de lei pe ZI si eventual cite un sac de griu daca mai raminea! Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 2, 2017 Partajează Postat Octombrie 2, 2017 Acuma sa incercam sa gandim care pe care a subventionat,si ce magarii au facut comunistii ca sa faca din populatie sclavi,e alta discutie,dar cand se avanseaza ideea ca toti sedeau pe prispa si numarau randunele,iar la sfarsit de luna le venea banutul,parca nici asa nu e ok. Aia da viata...ai crede ca cine stie ce pierdere a fost pt noi ca am renuntat ca prostii la un regim care te platea pt stat degeaba. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Octombrie 2, 2017 Partajează Postat Octombrie 2, 2017 bunicii mei tot pe 18 lei pe zi au muncit o mare parte din viata pentru care primeau ''pensie de CAP'' 100 de lei! Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 2, 2017 Partajează Postat Octombrie 2, 2017 Daca e sa-i credem pe altii,au primit banii aia degeaba...habar n-au ce palme batute aveau pt amaratii aia de bani. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Octombrie 2, 2017 Administratori Partajează Postat Octombrie 2, 2017 ei doar au pus o samanta si in 2-3 ani hop ditamai orasul, cresteau singure pe atunci mai toate. romanul doar se facea ca munceste si mai mergea din cand in cand la unele parade... Link spre comentariu
C.D. Postat Octombrie 2, 2017 Partajează Postat Octombrie 2, 2017 (editat) Rusii ne-au adus schimbarea in 1989, ca daca era doar dupa noi nu o mai faceam deloc. Acum daca sunteti nemultumiti de schimbare....... Vorba aceea - nemultumitului i se ia darul inapoi. Barfe, barfe la tot pasul, ati vazut ce se intampla in democratiile consolidate - oamenii care se cred liberi sunt impuscati peste tot, se da cu camionul peste ei, li se pun bombe, etc, etc. Bine ca noi nu avem o democratie consolidata si este relativ liniste (cu exceptia unor guralivi, nemultumiti) Sa luam exemplu de la spanioli - au dat-o in bara cu democratia si populatia catalana crede ca are "drepturi" Sa nu se intample si la noi la fel........ Am uitat de Trump si Coreea de Nord. Editat Octombrie 2, 2017 de cristiand02 Link spre comentariu
Mircea Postat Octombrie 2, 2017 Partajează Postat Octombrie 2, 2017 Doru, intrebarea ta are un raspuns evident daca te uiti ce se intampla in tarile de oranduire "populara". La inceput se muncea, dar cum satisfactia si libertatea erau din ce in ce mai rare... asa si pofta de munca. Daca nu e evident: toate tarile cu oranduiri "populare" sau mafiote (africanii, rusii) traiesc din vanzarea de materii prime. Apoi va urma falimentul. Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Octombrie 2, 2017 Partajează Postat Octombrie 2, 2017 (editat) Rusii ne-au adus schimbarea in 1989, ca daca era doar dupa noi nu o mai faceam deloc. Acum daca sunteti nemultumiti de schimbare....... Vorba aceea - nemultumitului i se ia darul inapoi. Barfe, barfe la tot pasul, ati vazut ce se intampla in democratiile consolidate - oamenii care se cred liberi sunt impuscati peste tot, se da cu camionul peste ei, li se pun bombe, etc, etc. Bine ca noi nu avem o democratie consolidata si este relativ liniste (cu exceptia unor guralivi, nemultumiti) Sa luam exemplu de la spanioli - au dat-o in bara cu democratia si populatia catalana crede ca are "drepturi" Sa nu se intample si la noi la fel........ Am uitat de Trump si Coreea de Nord. Din pacate noi nu eram pregatiti in 89 sa trecem la capitalism Au facut cu noi ce au vrut fiindca romanul se vinde ieftin si altceva nu stia sa faca dupa 50 de ani de comunism. De muncit se muncea pe rupte si inainte si acum. Doar cei ce faceau/fac politica o frecau la rece pe bani multi. Si in democratiile ''consolidate'' invatamantul de stat este mai maro ca la noi precum si o parte din invatamantul privat. Drama este ca asistam acum si la declinul capitalismului. Nu au solutii pentru ei si este o lupta oarba pentru extindere si zone de influenta. Editat Octombrie 2, 2017 de Mircea Crisan Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 2, 2017 Partajează Postat Octombrie 2, 2017 Aia da viata! Eu nu-ti doresc mai mult decat sa ai parte acum, de acea viata...daca tot crezi ca era pe roze. Link spre comentariu
Mircea Postat Octombrie 2, 2017 Partajează Postat Octombrie 2, 2017 Doru, eu muncesc si nu ma plang pe forumuri sau in ziare. Eu nu tanjesc dupa viata "aia". PS: multi n-au habar de viata altora sau de greutatile intampinate. Multi isi doresc viata ca-n Dallas (serialul) si sunt "doborati" de "nedreptatile vietii". Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 2, 2017 Partajează Postat Octombrie 2, 2017 Atunci sa stii ca nu esti singurul care munceste,si nu mai vorbi despre lucruri pe care nu le stapanesti. Link spre comentariu
Mircea Postat Octombrie 2, 2017 Partajează Postat Octombrie 2, 2017 Ai si tu dreptate, caci nimeni nu poseda adevarul absolut. Asa ca ne mai bazam si pe experientele de viata. Nu te erija in persoana care decide cine stie sau are dreptul sa exprime o opinie. Atentie la modul de adresare. Link spre comentariu
Postări Recomandate