Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Voi sunteti chemati sa aduceti schimbarea ... Noi ?


Postări Recomandate

Invatam istorie trecuta , poate acela ce nu-si cunoaste istoria nu merita sa traiasca vor spune unii ... dar oare nu acum se scrie istorie ? poate o istorie despre care nimeni nu va vorbi vreodata , dar o istorie care va schimbat lumea . E drept , n-am apucat ani de comunism , nu doresc despre asta sa discutam , ci despre prezent , pentru ca aici e raspunsul problemelor , greseala de ieri se indreapta azi , pentru binele de maine .
Nu vreau sa fiu eu centrul discutiei acestui topic , ci rezolvarea sa fie centrul discutiei, raspunsul ce este atat de necesar schimbarii ...dar pana la urma despre ce este vorba ?

01.10.2017 - ne aflam cu totii la acest moment aici, insa fiecare in alta etapa a vietii . Ma gasesc fiind inca elev in clasa a 12-a la un Colegiu National (bun rau cum o fi , ca fiecare are dreptul la o parere ) ... si sunt atatea intrebari de pus ...

 

nu mi-a placut sa ma remarc , insa mi-a placut sa cred ca daca nu sunt diferit fata de multi din generatia mea , macar tacut sa fiu ,si analizator , mi-a placut expectativa ce-i drept , sa analizez totul in jurul meu ... pentru ca sunt necesare raspunsuri ... eu va cer azi voua , celor ce mult mai multa experienta aveti in viata punctul de vedere pentru viitorul nostru si implicit al vostru .. si daca noi suntem chemati sa aducem schimbarea in lume , atunci voi aveti obligatia sa ne ghidati pasii .

 

Incerc sa inteleg lucruri simple .... unde s-a pierdut respectul ? unde au disparut meseriile (ca liceul meu avea ateliere , acum unde-s ?) ? unde a disparut in sine scoala , menita a te invata carte ? de unde incepem noi schimbarea ? cand va fi omul om ? ( raspunde poate Eminescu : ,,Omul va fi om , cand statul va fi stat , si scoala va fi scoala '' ) ...

Voi toti cei care cititi acest mesaj , cum credeti ca va fii viitorul ( ziua de maine - la propriu , ce certitudini aveti ) ? ce vreti sa facem noi ...poate putinii care mai simtim , si avem inca ,,respectul'' prezent in noi ? voi ce va doriti ?

 

Daca vorba zboara, atunci sa ramana scris aici daca nu pe veci macar multi ani , sa vada cat mai multi , sa inteleaga cat mai multi ce viitor trebuie sa avem, ce schimbare trebuie sa vina , daca nu e sadit un camp cu seminte de unde sa rasara recolta din nimic ?

Las si eu mai jos un videoclip , chiar daca-i scrisoare catre liceeni , uitati-va si voi ,cred ca simtim la fel :

https://www.youtube.com/watch?v=_UlQysfpqds

Seara buna !

Editat de T.Sorin
Link spre comentariu
unde s-a pierdut respectul ?

In aparitia internetului de banda larga, ce a dus sub o forma sau alta la educatia pe sfantu facebook, la educatia de pe smartfone, tableta si laptop, dispozitive nelipsite din viata oricarui copil de la varste inadmisibil de fragede, ca parinti ocupati ce suntem nu mai avem timp de educatia celor mici, avem servici, avem de lucru la camp sau prin casa, deci "ia-i draga la copil telefon, sa fie si el in randul lumii"...

unde au disparut meseriile (ca liceul meu avea ateliere , acum unde-s ?

In disparitia scolilor profesionale si in snobismul tinerilor din prezent ( care tot lipsei educatiei parentale se datoreste ) care cand le amintesti de scoli de meserii raspund cu ceva in genul "bleah, eu la scoala profesionala? Faci misto de mine? Merg la ASE, ma fac bancher", si nu bat campii, uitati-va la cat de populara este ASE in randul tinerilor care cred ca merg acolo unde-s cainii cu covrigi in coada, habar n-au cata munca presupune sa ajungi unde viseaza ei, si habar n-au cat de putini dintre absolventi si ajung acolo, in timp ce o calificare de meserie practic iti garanteaza un loc de munca.

unde a disparut in sine scoala , menita a te invata carte ?

In numirile politice de directori de scoli si profesori, in decizii pe criterii politice la nivel de minister, si in lipsa cu desavarsire a unei viziuni pe termen lung, orice ministru nou la educatie, garanteaza si o noua "reforma", si implicit garanteaza si haosul greu de egalat din educatia de pe la noi. Si atata vreme cat politicul va dicta orice aspect educational si nu meritocratia, si o strategie pe termen lung, nimic bun nu se va schimba in nici un domeniu ( la modul general vorbind, pentru ca fara educatie, o generatie este deja ratata ).

de unde incepem noi schimbarea ?

Prin mersul la vot, atunci cand ni se ofera posibilitatea asta, atat cat o vom mai avea.

cand va fi omul om ?

Cand cei 7 ani de acasa vor reveni la moda, cand parintii vor invata ca educatia copilului nu se face pe internet sau pe jocuri, nici la TV.

Link spre comentariu

Cred ca prin 2009 a mai fost o asemenea discuție .

Eu am comentat că vina principală o are școala , deoarece a permis deprofesionalizarea celor ce ar fi fost în drept să-i învețe tinerii conținutul manualelor .

Evident , au fost păreri pro zi contra , cel mai vehement " contra " a fost un user cu un avatar bărbos , părea un fel de lăutar cu legături școlare , mare feisbucist , parcă așa îmi amintesc .

Mai e puțin și se împlinesc 10 de la acea discuție , as fi curios cât este de fericit de faptul că timpul a dovedit cine a avut dreptate :) .

Distrugerea învățământului este parte a unui plan diabolic la nivel planetar , deoarece școala te face să poți gândi si acționa independent , iar acest lucru este periculos pentru " stăpânii " din umbra , indiferent de părerea mea sau a voastră !

Am înțeles încă de atunci , că la atacul meu retoric la adresa competentei școlii românești din prezent , s-a simțit obligat să ofere un atac pe toate planurile , tipic profesorilor fără argumente in fata unui elev care știe materia , inclusiv la alte secțiuni , spre exemplu înțepături permanente la " amplificatoare cu lămpi " , secțiune aproape moartă in prezent , fix din cauza unei găști formate acolo .

 

Mă bucur nespus că acea gașcă a migrat in altă zona de internet :) .

 

 

Acei profesori se leagă de disciplină , punctualitate, tunsoare , îmbrăcăminte , rechizite neconforme si încearcă cu aceste false argumente să te pună într-o lumină nefavorabilă în față restului colegilor de clasa .

Genul asta de pedagogie a generat repulsia , dezamăgirea față ce ceea ce ar fi trebuit să fie școala .

Când ne referim la școală , ar trebui să vorbim cu evlavie , cu respect !

In prezent , școala e praf și din cauza profesorilor .

De aceea studiul individual prin intermediul internetului este așa de popular printre tineri , profesorii nu sunt competenți .

Da , exista si capcane mortale pe internet , dar este o cale mai sigura decât xu " învățătura " pe care o oferă profesorii .

Internetul poate fi folositor , scoala produce șomeri " prosti " :) .

Pana la un punct , afimația anterioară este reală , dacă ne gândim la facultățile particulare ...

Link spre comentariu

Ai dreptate cu o singura exceptie...profesorii sunt efectul,nu cauza.Cauza trebuie cautata mai sus,incepand cu numiri politice prin inspectorate si pana la abramburica prin minister.Uite numai ce ministru al invatamantului avem acum...ce ton vrei sa dea asta in invatamant? Ce lectii sa le dea profesorilor unul ca asta?Si nu ma refer la culoarea politica,sau subfinantare(desi nu sunt de neglijat). A ajuns prostia la rang de conducere,asta e. Din cauza asta si profesorii au devenit ce au devenit in prezent,nu mai sunt profesori cu vocatie,sau mai sunt prea putini. Dar asa este,s-a vrut un invatamant la pamant si cred ca dupa rezultate au cam reusit.Si spun asta nu pt ce e acum,ci pt ce va fi peste 5 max 10 ani.Aici daca faci o prostie,efectul se vede mult mai tarziu.Dovada desfiintarea scolilor profesionale acum multi ani in urma.Nu s-a simtit pe moment nimic,toata lumea era bucuroasa ca toti vor fi manageri...ete ca acum au vazut trasnaia .Raspunde cineva pt greseala de atunci?

Link spre comentariu

Lucrez in invatamant de 25 de ani.

 

Actualmente se pune accentul pe un nou tip de invatamant si anume invatamantul " DUAL" . Acesta pentru scolile profesional.

Ce inseamna acest invatamant DUAL ?

Acest model de invatare se bazeaza pe un parteriat intre scoala si agentii economici din zona respectiva. Ne referim la scolile profesionale

 

In acest context scoala se obliga sa asigure instruirea teoretica a grupei de elevi , iar.agentul economic se obliga sa asigure instruirea practica a acestor elevi.

Conform legislatiei in vigoare acesti elevi sunt recompensati cu 200 de lei pe luna. Acestea in conditiile in care nu au mai mult de 10 absente pe luna. Aceasta recompensa vine din cadrul scolii.

 

In alta ordine de idei, daca agentul economic considera ca acesta merita stimulat, pentru munca depusa in cadrul orelor de instruire practica, poate sa il stimuleze cu premii in bani. Acel agent economic are tot interesul sa il invete, informeze, stimuleze, perfectioneze, in ideia ca il va angaja la terminarea scolii.

 

 

Multumesc

Link spre comentariu

Nefiind "cerere" (adica elevi doritori), multe institutii s-au inchis. Ca doar nu ne asteptam sa fie luati tinerii cu arcanul din strada si invatati cum sa munceasca, sau cadrele scolare sa fie platite sa sune clopotelul in curtea scolii goala...

 

Eu vad si alte orizonturi, unde meseria aduce bani frumosi. Companii care iau elevii dupa liceu si le arata ce pot face in viata. Unii adopta, altii aleg altceva-altundeva, altii privesc in alte directii, etc. Unii sunt pierde-vara, dupa cum le e felul. Vorbesc de Europa mai mult sau mai putin socialista - ca sa nu ne limitam la capitalistii cu bani.

 

Cata vreme in Ro va exista PCR-ul ca mod de viata (un furt, de altfel), apoi e suficient sa cunosti pe cineva-undeva. Nivelul academic sau pasiunea nu e criteriu important.


@Pinti, dar cati sunt intradevar angajati la terminarea scolii? Cati angajatori vor numai munca "voluntara" a tinarului?

Link spre comentariu

Ai dreptate cu o singura exceptie...profesorii sunt efectul,nu cauza.Cauza trebuie cautata mai sus,incepand cu numiri politice prin inspectorate si pana la abramburica prin minister.Uite numai ce ministru al invatamantului avem acum...ce ton vrei sa dea asta in invatamant? Ce lectii sa le dea profesorilor unul ca asta?Si nu ma refer la culoarea politica,sau subfinantare(desi nu sunt de neglijat). A ajuns prostia la rang de conducere,asta e. Din cauza asta si profesorii au devenit ce au devenit in prezent,nu mai sunt profesori cu vocatie,sau mai sunt prea putini. Dar asa este,s-a vrut un invatamant la pamant si cred ca dupa rezultate au cam reusit.Si spun asta nu pt ce e acum,ci pt ce va fi peste 5 max 10 ani.Aici daca faci o prostie,efectul se vede mult mai tarziu.Dovada desfiintarea scolilor profesionale acum multi ani in urma.Nu s-a simtit pe moment nimic,toata lumea era bucuroasa ca toti vor fi manageri...ete ca acum au vazut trasnaia .Raspunde cineva pt greseala de atunci?

Repet : profesorii sunt de vină pentru ca au acceptat deprofesionalizarea , sub finanțarea etc .

Mă " învârt " prin diverse școli de 40 de ani , pot face diferența lejer între un profesor cu adevărat talent pedagogic și un impostor .

Primul , are un talent nativ , dar este nevoie și de noroc pentru a avea o cariera utilă copiilor acestei țări .

In rest , nimic nou : numiri pe linie de PCR pana in '89 , după loviluție pe baza de șpagă , nepotism sau pe linie de partid " postrevoluționar " .

Prea puțini mai acced la învățământ doar pentru talent nativ , sistemul actual nu oferă satisfactii personale sau materiale .

Nu uitați că învățământul este subfinanțat cronic în mod voit , conform planului diabolic menționat anterior !

Link spre comentariu

Repet : profesorii sunt de vină pentru ca au acceptat deprofesionalizarea , sub finanțarea etc .

 

Da' bine ca e in alte domenii altfel...cand forul superior face angajari de muhaiele,ce vina are muhaiaua ca accepta banii pe acel post,fara sa faca dovada ca merita?

Iar profesorul care da examen pe bune pt titularizare,dupa ce ia nota peste 9 la examen,i se spune ca de fapt postul nu mai este,dar i se poate oferi cateva ore la o scoala,alte ore la alta scoala(cunosc caz concret,nu vorbesc din burta)...hai sa fim seriosi,prostii in functie de conducere convin prostimii(sau populimii cum iti place sa zici),dar ne duc la sapa de lemn.E un cerc vicios,din care nu vad cum si cand vom iesi...sefi prosti,populatie proasta,din care se aleg alti sefi mai prosti,si tot asa.Oriunde in lumea asta,de bunul mers al lucrurilor se ocupa posturile de comanda,nu cele de executie.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări