Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Licitatie eBay

Postări Recomandate

Nu am citit tot ce s-a scris aici dar am cateva licitatii cadtigate pe ebay.Ultima vineri.Eu procedez asa ma gandesc cat vreau sa dau pe obiect si pun suma.Apar acolo nu cu suma pusa de mine ci cu 0,5 sau 1 euro in plus fata de licitatorul initial.Nu mai stau sa urmaresc nimic daca castig ma anunta ei daca nu iar ma anunta. Cande ceva la care tin neaparat atunci stau si licitez.Ex un produs erau 9licitatori maxim avea 15 euro.Eu licitez 60 euro si stau linistit.Am cumparat produsul cu 35 euro fiindca nimeni nu a oferit mai mult de 34 €.

Link spre comentariu

Da, asa functioneaza treaba. Nu stia nimeni bugetul tau, nici concurentii nici cel care a scos produsul la vanzare. Platesti exact suma la care s-a ajuns.

Unii stau la panda pana in ultimele secunde cand aplica o suma mare, tu chiar daca erai dispus sa suplimentezi cei 60E nu puteai pentru ca efectiv nu aveai timp de reactie.

Link spre comentariu

Am licitat de mai multe ori pe ebay si am descoperit ca cea mai buna metoda este sa intri in licitatie in ultimile secunde.

Nu are nici un rost sa te bati cu 2 zile inainte, nu faci decat sa cresti pretul.

Cand mai este un minut iti pregatesti frumos oferta, care poate fi si automata si o lansezi numai cand mai sunt cateva secunde. Oricum, multi fac exact la fel deci trebuie sa fii constient ca nu poti avea acest lucru sub control.

Link spre comentariu

Cel mai bine e sa pui limita maxima de suma care ti - o permiti , daca vrei cu adevarat produsul . Altfel , chitibusareala poate esua ... sant destui mai " agili " . Si mai aproape de servere ... De obicei , cumpar produse cu " buy it now " . Mai rare , cu valori mai mari , vandute de persoane care le stiu valoarea . Nu cumpar prea des , mi - am cam completat lista . Sant mai scumpe ... dar daca sant ce am nevoie , nu conteaza .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Ion_Bumbu nu ai inteles intreaga poveste dar nici nu mai conteaza.

Eu prin licitattie inteleg altceva si cel mai aproape de adevar a fost Marian, poate chiar "pe" adevar :rade: dar nu pot demonstra.

Era fain generatorul + frecventmetrul ala dar asta e, poate data viitoare am mai mult noroc.

Link spre comentariu

Eu stiu personal ce e licitatia si ceea ce fac eu nu prea este asa ceva , dar cand imi doresc ceva cu adevarat il iau pana la cat sunt dispus sa dau pe acel lucru.Altfel e greu.Am pierdut licitatii pentru 0,5 euro in ultima fractiune de secunda.M-am lecuit apoi si am inteles ca unii au mai mullta experienta si atunci procedez cum am spus mai sus.

Link spre comentariu

Tot n-ati inteles multi dintre voi care e treaba, culmea cand e asa de simplu si mai e si legal...

De exemplu:

http://auctionsniper.com/

Unul dintre providerii de "sniping" pentru ebay, e o unealta automata care administreaza licitarea in locul tau, nu poti pretinde sa tii pasul cu asa ceva decat cel mul;t printr-un noroc chior, altfel este normal sa pierzi licitatia chiar si pentru 0,1 secunde, si pentreu un amarat de cent, tocmai asta e ideea cu aceste servicii, sa castigi platind minimul posibil.

Si ca site-ul ala sunt muuuuulte altele:

https://www.google.ro/search?q=snipe+ebay&gws_rd=cr&dcr=0&ei=RXnTWfi-MajRgAbJjpj4Dg

Capisci careva amu? :scarpin

Link spre comentariu

Marian nu are nici o sansa sniping-ul daca vanzatorul pune un prag minim si daca macar unul din cumparator nu este bisnitar care cumpara ca sa revanda. Am cred peste 150 de licitatii castigate si cateva zeci care desi le-am castigat s-a anulat licitatia pentru ca nu s-a depasit pragul minim impus de vanzatori. Ce spui tu merge cu brio cand la o licitatie se aduna vanatorii de chilipiruri. Toti vrem marfa buna la un sfert de pret dar trebuie sa fim si rezonabili. Chiar si vanzatorul daca se oftica te poate "aranja" deteriorand usor marfa sa para vina transportatorului. Am avut de 3 ori meciuri cu nemti care s-au ofticat ca pretul final a fost mic. De fiecare data erau difuzoare.

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări