Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Licitatie eBay

Postări Recomandate

@SSB

La mine pe ecran a aparut pana in ultima secunda acest mesaj: "You're the highest bidder". Dupa ultimul refresh (~1sec) am vazut ca am pierdut.

Nu mai licitasem de doua minute deci exclus sa fie licitatie una dupa alta.

Pentru mine e destul de clar ca ceva nu e chiar atat de corect pe ebay.

licitatie_1.png

Nu e nimic dubios.

Pe ebay traba sta in felul urmator: fie urmaresti licitatia si licitezi, fie depui o suma pe care doresti si ebay liciteaza in numele tau pana la epuizarea acelei sume.

Pana la 50E se liciteaza cu + 0,5 , iar dupa 50E se liciteaza cu +1E.

In cazul tau contracandidatul a declarat o suma si ebay a licitat peste tine instantaneu in numele contracandidatului.

Editat de daniels
Link spre comentariu

daniels am inteles asta si au mai spus si ceilalti colegi. Doar ca ce afirmati voi se bate cap in cap cu notiunea de licitatie si cu cele afirmate de mine.

Voi spuneti asa: "contracandidatul a declarat o suma XXeuro si eu nu exist, ebay a licitat peste tine instantaneu in numele contracandidatului."

Voi nu intelegeti ca eu am dat refresh pana in ultimul moment (ultima secunda) si aparea ca eu o am "cea mai mare" ? Nu conteaza cat liciteaza celalt / ceilalti in mod manual sau automat. Atata timp cat la mine pe ecran zice ca "You're the highest bidder. | Increase max bid" inseamna ca eu am licitat cel mai mult indiferent de moteda de licitare.

Tipul ala a fost foarte iute de mana sau site-ul se incarca mai repede la el. Pana la urma e doar o licitatie pierduta dar parca ma oftic ca am stat atata timp cu notificari pe telefon, belit ochii in laptop, speranta ca pun mana pe un asa zis generator + frecventmetru la un pret normal nu cat al unui rinichi.

Sper ca stiti de gluma! :rade:

p.s: Marian initial chiar nu stiam la ce te referi, ma tot gandeam ca ce fraier am fost ca nu am facut capturi de ecran.

In 3 min se termin licitatia a doua. Hai sa vedem ce iese ca stau cu laptopul si telefonul pe pagina licitatiei.

Link spre comentariu

Nu e nicio mirare, si eu am procedat asa de multe ori. Astept pana in ultimele zeci de secunde si licitez suma maxima pe care as fi dispus sa o dau pe obiect. Autobidder-ul liciteaza pentru mine intotdeauna cu un pic mai mult decat ultima suma. E documentat pe ebay functionalitatea.

Adica, daca licitatia curenta e la 1.2 si eu licitez 5, cata vreme nimeni nu mai liciteaza, eu apar cu 1.3. Cand cineva pune 1.4, trec automat la 1.5 si tot asa pana ating limita de 5.

'Secretul', daca se poate spune asa, e sa licitezi doar in ulimele zeci de secunde cu suma maxima pe care esti dispus sa o pui la bataie :)

Link spre comentariu

@SSB si @marian nu stiu cum functioneaza Sniping-ul dar am inteles ca metoda e legala si obisnuita. Ma gandeam ca exista astfel se unelte / servicii dar credeam ca site-urile serioase incearca sa le combata cumva.

Rezultatul ultimei licitatii simultane laptop / telefon, cu laptopul monitorizam si cu telefonul licitam :rade:

Se observa ca nu a fost secunda la secunda.

Superb!

https://www.gixen.com/index.php

licitatie_2.png

Link spre comentariu

apasa pe Show automatic bids .

Acolo d***y a intrat in licitatie cu cateva secunde inainte de termenul limita si a pus o suma mai mare. Poate face asta pentru ca este un ceas care indica timpul limita pana la final. Sa zicem ca a completat 100E si a apasat butonul cu 5 secunde inainte de termenul limita. Nu poti concura cu licitatia automata. Acolo doar suma maxima conteaza.

Link spre comentariu

Intrebari: cam cat ar fi costat aparatul daca nu era in licitatie?

Daca chiar voiai aparatul si stiai cat costa, de ce nu ai oferit direct suma?

Chiar scutesti bani cu licitatia?

NB: Nu judec, ci vreau sa inteleg daca merita efortul cu statul cu sufletul la gura. Mentionez ca nu am licitat niciodata.

Link spre comentariu

Nu vorbeam de pretul de nou, ci de pretul pietii. Voiam doar sa stiu daca intr-adevar scutesti bani.

Altfel, si d-aia am zis ce am pus pe prima pagina. Daca piata zice ca-i 400$ dar la licitatie se ajunge la 79$, cred ca e mai rentabil pentru vanzator sa-l "retraga", chiar cu riscul celor 10%. Dar nu am nici o dovada care sa sustina ceea ce zic.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări